«Συγκλονιστικές εμπειρίες στο Κοσμοδρόμιο της Ρωσίας»

Μέσα σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες και κλίμα συγκίνησης και θαυμασμού πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα: » Συγκλονιστικές εμπειρίες στο Κοσμοδρόμιο της Ρωσίας » που διοργανώθηκαν από τον Τομέα Επιστημόνων του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» το Σάββατο 24/11/12 στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 25/11/2012, στην Αθήνα. Ομιλητές ήταν: 1. Ο Πνευματικός πατέρας των αστροναυτών του Κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ Αρχιμανδρίτης π. Ιώβ Τάλατς και 2. Ο Ρώσσος Κοσμοναύτης, Στρατηγός Βαλερί Κόρζουν , που συνοδευόταν από την Καθηγήτρια της Ελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας δρ. Ναταλία Νικολάου.

Ο κος Κορζούν μεταξύ άλλων παρουσίασε μια εργασία του με θέμα »Διάστημα και ορθδοξία» ‘οπου μεταξύ άλλων έκανε αναφορά σε  συγκλονιστηκές ιστορίες, όπως αυτή της ζωντανής επικοινωνίας μοναχού από το Άγιο Όρος με ρώσους κοσμοναύτες κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε τροχιά γύρω από τη γη. Ο ρώσος στρατηγός  αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του που για πρώτη φορά μπορούσε να αναφερθεί σε παρόμοια γεγονότα καθώς απευθυνόταν σε ορθόδοξο κοινό, δέχθηκε ερωτήσεις και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους στα ελληνικά.

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.