Μία άκρως χειμωνιάτικη ημέρα με πολύ κρύο και χιόνι, επισκέφτηκα τη Βερόνα για την οποία είχα ακούσει πολλά και καλά σχόλια. Η Βερόνα είναι όντως μία όμορφη πόλη της Βόρειας Ιταλίας με γραφικά δρομάκια, όμορφες πλατείες και πολύ νεαρόκοσμο. Το πιο διάσημο σημείο της όμως είναι η Αρένα. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αρένα στον κόσμο, η οποία κατά την εποχή που χτίστηκε είχε χωρητικότητα 30.000 θεατών. Βρίσκεται στην Piazza Bra και είναι από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία οικοδομήματα του είδους της. Χτίστηκε το 30 μ.Χ. και δεν σταμάτησε ποτέ να είναι σημείο προσέλκυσης για πλήθος κόσμου, που ταξιδεύει ως εκεί προκειμένου να παρακολουθήσει τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα.

Κατά το παρελθόν, στην Αρένα, γίνονταν επίσης και οι «venationes», το κυνήγι των άγριων εξωτικών ζώων, ενώ το 117 μ.Χ κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου σεισμού μεταξύ άλλων καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά ο εξωτερικός δακτύλιος της και τα σπασμένα μάρμαρά της έγιναν μια τεράστια, εξαιρετικά πλούσια πηγή υλικών κατασκευής, που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία νέων κτιρίων στην πόλη στους αιώνες που ακολούθησαν.
Σήμερα στην Αρένα της Βερόνα λαμβάνουν χώρα οι καλύτερες και σημαντικότερες παραστάσεις μουσικής όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου με πλήθος καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας σκηνής.
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΕ ΒΑΛΙΑΝΑ ΒΑΡΙΑΝΤΖΑ
VERONA ARENA – ITALY, 02/2013
arena1
arena2
arena3
arena4

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.