Ψάχνοντας στα »γνωστά-άγνωστα» αρχεία του ΕΟΕ στην βιβλιοθήκη του, βρεθήκαμε μπροστά σε ένα κείμενο του Χριστόδουλου το οποίο έγραψε το Δεκέμβριο του 2006.

Μας έκανε εντύπωση κυρίως ο τίτλος του κειμένου: ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;, και φυσικά τα λόγια του, τα οποία τα βρίσκουμε αρκετά προφητικά.

»Πληθαίνουν κάθε μέρα οι αρχικά λιγοστές φωνές των ανθρώπων που διαπιστώνουν το στραβό δρόμο που έχουν πάρει τα πράγματα στην πατρίδα μας. Δεν πρόκειται μόνο για την ανεργία και τα έντονα κοινωνικα προβλήματα που αυτή παράγει. Πρόκειται κατά βάση για την αλλοίωση του κοινωνικού μας ιστού, που εμφανίζεται σε φαινόμενα παρακμής, το οποίο η ανεκτική μας κοινωνία δεν φαίνεται να καταδικάζει. Η έννοια του έθνους έχει υποβιβαστεί, τα παιδιά εθίζονται σε δαπανηρες απολαύσεις, κυριαρχεί ο αδικαιολόγητος πλουτισμός, η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών συνεχώς μεγαλώνει, η κοινωνία μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Διερωτάται κανείς πώς έχουμε φθάσει στο σημείο αυτό. Η απάντηση δεν είναι εύκολη, αν σκεφθεί κανείς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα και οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Απο χρόνια έχει επισημανθεί ότι έχουμε μπει στη περιόδο της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ. Πρόκειται για οργανωμένη ειρηνική <<επίθεση>> εναντίον της κατεστημένης τάξεως με σκοπό την αντικατάσταση της απο μια νέα, που υποτίθεται ότι θα φέρει μαζί της καλύτερες μέρες. Η απατηλή αυτή υπόσχεση εξαπάτησε πολλούς, που κοιμήθηκαν ήσυχοι. Όμως, κάθε μέρα που ξυπνούν απο τον ύπνο διαπιστώνουν ότι όλο και κάτι καινούριο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ως κατάσταση στην κοινωνία.

Χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουμε, φτάσαμε σε σημείο να βλέπουμε την καταστροφή μας να έρχεται και εμείς σαν χαζοχαρούμενοι αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Υπάρχει σε αυτόν τον τόπο ένας άνθρωπος να μας ξυπνήσει επιτέλους; Υπάρχει;

 

Υπήρχες εσύ αλλά…..

 

Υγ: Μετά τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης, αποφασίσαμε να ανοίξουμε πολλούς φακέλους και πολλά αρχεία μας. Για αυτό να αρχίσουν να φοβούνται μερικοί…

 

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.