Ήταν παρασκευή και 13 του 1307… Ο Βασιλιάς της Γαλλίας Φίλιππος ο Ωραίος και ο τότε πάπας Κλήμης ο Ε’ διέταξαν να φυλακισθεί όλο το τάγμα των Ναϊτών ιπποτών. Φυσικά όποιος αντιστεκόταν θα τον δολοφονούσαν αμέσως. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον Φίλιππο τον Ωραίο βασιλιά της Γαλλίας γιατί χρωστούσε αμύθητα πλούτη στους Ναΐτες Ιππότες. Ο πάπας Κλήμης Ε’ απλά συμφώνησε. Έτσι σε μια μυστική επιχείρηση σε όλη την Γαλλία, στάλθηκαν σφραγισμένοι φάκελοι που θα ανοίγονταν ξημερώματα Παρασκευής και 13. Με το που άνοιξαν οι στρατιώτες τους φακέλους οι εντολές ήταν ρητές: Φυλάκιση όλων των Ναϊτών και αν αντισταθούν θάνατος… Αυτό και έγινε. Σε αυτή την επιχείρηση πιάστηκε και ο Μέγας Μάγιστρος των Ναϊτών, Ζακ ντε Μολέ.

jacques_de_molay

Ο Ζακ ντε Μολέ

Στις 18 Μαρτίου του 1314 μετά από μια ακόμη διαταγή του Βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο, ο Ζακ ντε Μολέ καίγεται στην πυρρά. Το παράδοξο είναι όμως ότι ενώ καιγόταν φώναξε:

Η απόφαση που μας καταδικάζει είναι μία άδικη απόφαση αλλά στον ουρανό υπάρχει ένα δικαστήριο, όπου καταφεύγουν οι αδύναμοι. Σε αυτό το δικαστήριο καλώ μέσα σε 40 ημέρες τον Ποντίφικα. Τον βασιλιά, τον καλώ να παρουσιαστεί στο δικαστήριο μέσα σε ένα χρόνο «.   

Πράγματι, ο πάπας Κλήμης Ε΄ προσβλήθηκε από μία παράξενη ασθένεια και πέθανε στις 20 Απριλίου 1314, Ο βασιλιάς κατέρρευσε πριν περάσει χρόνος και πέθανε μέσα σε φριχτούς πόνους. Τέλος να αναφέρουμε ότι ο θησαυρός αλλά και η γνώση των Ναϊτών δεν εντοπίστηκε ποτέ. Υπάρχει ένα θρύλος που αναφέρει ότι 9 καράβια των Ναϊτών το βράδυ της Πέμπτης 12 του μήνα του 1307 έφυγαν από το λιμάνι της Μασσαλίας, μέσα σε μεγάλη καταιγίδα έφτασαν στην Σκωτία και από εκεί στην Αμερική.. όλα αυτά φυσικά το 1307. Από εκείνη την ημέρα η Παρασκευή και 13 θεωρείτε γρουσούζικη για όλη την ευρώπη.

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.