Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα. Μικρή χώρα με μεγάλη Ιστορία όμως, την οποία φυσικά αγνοούμε. Ο πλανήτης μας είναι μια αχανής περιοχή με πολλούς πολιτισμούς και πληθυσμούς.  Ο καθένας από αυτούς ψάχνει να βρει την δική του θέση ή αν διατηρήσει αν έχει την θέση του στον κόσμο. Η Ελλάδα θα μπορούσε να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα, αν οι καταστάσεις κι εμείς οι ίδιοι ήμασταν διαφορετικοί.

Σύμφωνα με την κατεστημένη Ιστορία, ο τόπος μας έχει περί τα 4.οοο χρόνια παρουσία ως ένας συγκροτημένος πολιτισμός, ενώ έχει δημιουργήσει πολλά σημαντικά επιτεύγματα, τα οποία αναγνωρίζονται σχεδόν από όλους παγκόσμια. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για το αν γνωρίζουμε την αλήθεια. Αν ο Ελληνισμός ήταν μονάχα αυτό που μας λένε. Ένα από αυτα τα πράγματα είναι και τα στοιχεία που συνέλεξε στην έρευνά του ένας πλοίαρχος του Ε.Ν. ορμώμενος από τα ταξίδια που πραγματοποίησε στην καριέρα του.

Ο Βαρθολομαίος Λάζαρης παρατήρησε στην διάρκεια των ταξιδιών του, ότι όπου κι αν πήγαινε, όποια μέρη κι αν επισκέπτονταν έβρισκε περιοχές, νησιά, πόλεις κλπ με ελληνικά ονόματα. Τα τοπωνύμια αυτά που είναι πάρα πολλά και τα οποία θα σας παρουσιάσουμε σε μια σειρά δημοσιεύσεων, υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη και είναι απορίας άξιον πώς ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα. Ποια εξήγηση θα μπορούσε να δώσει η επίσημη επιστήμη για το γεγονός αυτό; Κι αν ακόμα ξέρουμε πχ πως η Μασσαλία ιδρύθηκε περί το 600 πΧ από Φωκαείς αποίκους, δεν γνωρίζουμε γιατί τόσα και τόσα τοπωνύμια στον πλανήτη φέρουν ελληνικά ονόματα. Κι αν για περιοχές όπως η Ινδονησία ή η Πολυνησία η Ιστορία μας λέει ότι τος δόθηκαν ελληνικά ονόματα τον 17ο ή τον 18ο αιώνα, γιατί αυτοί που τους έδωσαν αυτά τα ονόματα επέλεξαν τα ελληνικά;

Όπως και να έχει φαίνεται ότι τελικά η Ελλάδα με την ευρεία έννοια επηρέασε επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει την ιστορία του κόσμου μας. Εμείς θα κάνουμε μια έρευνα για το πώς και γιατί υπάρχουν τόσα ελληνικά τοπωνύμια σε όλη την υφήλιο. Σε σας θα παρουσιάσουμε τις λίστες με τα τοπωνύμια και τους χάρτες που παρουσίας ο κ. Λάζαρης στην έρευνα που έκανε με την ελπίδα να ερευνήσετε κι εσείς, ούτως ώστε κάποια στιγμή να μάθουμε την πραγματική ιστορία της πατρίδας μας…

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΩΝ 1

 

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΩΝ 3

 

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΩΝ 4

 

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΩΝ 5

 

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΩΝ 6

 

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΩΝ 7

 

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΧΑΡΤΩΝ 8

 

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.