Η ψηφοφορία της επιτροπής δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων της 12ης Σεπτεμβρίου, όπου ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Βιρβιδάκης ψηφίζει μόνος του τα άρθρα του νομοσχεδίου που θεωρητικά συζητούνταν, μας καταδεικνύει την μοναδική αλήθεια που υπάρχει σχετικά με το πολιτικό μας σύστημα: τα πάντα είναι μια τεράστια πλάκα!

Δυστυχώς αυτή πλάκα έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις για τον καθένα από μας αλλά και για την πατρίδα. Η επιμονή του προέδρου της επιτροπής στο να ψηφίσει ΜΟΝΟΣ κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να ψηφιστεί, αγνοώντας τις παρατηρήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου μας δείχνει ότι πλέον δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα. Δημοκρατία φυσικά δεν υφίσταται και το μόνο που μετρά είναι ο τσαμπουκάς της εξουσίας, ο οποίος καθορίζει τις τύχες μας όταν όλοι οι γύρω, οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες του έθνους σιωπούν. Η τραγικότητα αυτού που παρακολουθήσαμε δεν μπορεί παρά να μας κάνει να να συνειδητοποιούμε το πόσο έχουν καταβαραθρωθεί όλα, το πόσο άδειοι από ελπίδα είμαστε και το πόσο τα ψέμματα μας έχουν διαβρώσει.

Η μεταπολίτευση έχει τελειώσει όπως και η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, η κατ’ επίφασην δημοκρατία. Από δω και πέρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χτίσουμε από την αρχή χωρίς αυτούς, χωρίς την απουσία των φωνασκούντων κομμάτων, των κομμάτων που πλακώνονται στους δρόμους αλλά στην Βουλή είναι φιλαράκια και λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Έχει τελειώσει όλο αυτό το πανηγύρι του παρελθόντος. Πρέπει να δημιουργήσουμε ξανά από την αρχή. Μόνοι μας. Για μας. Επειδή μας αρέσει και αγαπάμε αυτό που είμαστε και θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό που συμβαίνει τώρα απλά δεν μας αξίζει. Τι λέτε;

EOE

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.