Ο πνευματικός σκοπός που επιδιώκονταν απο τους Ροδόσταυρους ήταν πολύ ανώτερος και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί  με μόνη τη χρήση του συμβολισμού και του τυπικού του Ελευθεροτεκτονισμού. Ο σκοπός αυτός είναι η μύηση σε μια πιο ανώτερη ζωή,  η ολική ηθική αναμόρφωση του ανθρώπου δια μέσου αυτού που έχει ονομασθεί δευτέρα γέννηση.  Για να φθάσουμε υπάρχει ανάγκη μιας υψηλοτέρας επιστήμης, και όχι η απλή παρακολούθηση των τεκτονικών συγκεντρωσεων. Πρέπει να επιβάλουμε στους εαυτούς μας αυστηρούς κανόνες ζωής και πλήρη αυταπάρνηση.

Το Τάγμα των Ροδόσταυρων, άλλωστε, δεν αναμίχθηκε ποτέ πλήρως με το Τάγμα των Ελευθεροτεκτόνων είχε πάντα μια ξεχωριστή ύπαρξη, και μόνο μια πρόσκαιρη συνεργασία.

Οι Ροδόσταυροι ονομάζουν τις προσπάθειες τους μια »Τέχνη» ή ένα »Μυστήριο» που ασκείται απο τους Βραχμάνους, απο το Νουμά Πομπίλιο, τον Ζωροάστρη και τους Μάγους, που επισκέφθηκαν το παιδί Ιησού. Και οι αρχαιότεροι τεκτονικοί όροι περιλαμβάνουν επίσης την ονομασία »Τέχνη» και »Μυστήριο».

Ο καθηγητής Bolland τονίζει πως κατα την αλλαγή του Ροδοσταυρισμού σε Ελευθεροτεκτονισμό, η συμβολική γλώσσα της αρχοτεκτονικής έλαβε τη θέση της συμβολικής γλώσσας της αλχημείας, που ενθύμιζε μια προέλευση την οποία απαρνούνται όλο και περισσότερο. Ο Ροδοσταυρισμός και ο φιλελευθερισμός του που δεν ήταν αρεστός στην Αγγλία, εγκαταλείφθηκε και χρησιμοποιήθηκε σαν αποκλειστικά αρχιτεκτονικός συμβολισμός, ο οποίος, αληθινά, σχετίζονταν με τον Ροδοσταυρισμό, αλλά μπορούσε τώρα να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει μια προέλευση αρχαίας Αγγλικής σοφίας. Χωρίς αμφιβολία το να ισχυριζόμαστε οτι ο Ελευθεροτεκτονισμός του XVII αιώνος προέρχεται απο την αρχαία εταιρεία των Άγγλων οικοδόμων είναι μια απάτη. Είναι μάλλον μια νέα διασκεύη των Αρχαίων Μυστηρίων, που εισήχθησαν απο τους Ροδόσταυρους, μορφωμένους πλατωνικούς του XVII αιώνος.

 

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.