ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Κατά τον 19ο αιώνα υπήρχε μια μεγάλη αναβιώση σχετικά με την θεά και την λατρεία της, που αυτή η λατρεία φτάνει ως τις ημέρες μας. Αυτή η << θρησκεία >> της ονομάστηκε Wicca, κυρίως στην βόρεια Ευρώπη. Ο βασικός της σκοπός είναι η ισορροπία μεταξύ του θεού και της θεάς. Φυσικά η θρησκεία της Wicca δεν ξεπετάχτηκε από το πουθενά αλλά συνεχίζει την παράδοση της προγενέστερης λατρείας των Μαύρων Μαντόνων σε όλη την Ευρώπη. Το παρακάτω παράδειγμα έρχεται να επιβεβαιώσει την σχέση αυτήν: Το 1838 3 ιερείς οι οοίοι ήταν αδέλφια είχαν ιδρύσει το κίνημα ‘ Αδελφοί του Χριστιανικού δόγματος’, δημιούργησαν ένα κέντρο λατρείας της θεάς στην Σιόν Βοντμόν στην Λωραίνη, όπου κύρια λατρεία του κέντρου αυτού ήταν η Μαύρη Μαντόνα.

monserrat

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑ;

Σύμφωνα λοιπόν με την Καθολική εκκλησία, η Μαύρη Μαντόνα αντικατοπτρίζει την  Παρθένο Μαρία. Μια Παρθένο Μαρία που η ίδια η Δυτική Εκκλησία την αντιμετωπίζει ως μια μητέρα υποταγμένη και ως υποχωρητική φιγούρα από την οποία απουσιάζουν τα περαιτέρω χαρακτηριστικά που αποδίδονται συνήθως στην θεά. Πώς όμως είναι δυνατόν μέσα από την Μαύρη Μαντόνα, να διακρίνουμε την Παρθένο και το θείο βρέφος από την στιγμή που το παραδοσιακό χρώμα της Παρθένου Μαρίας είναι το Λευκό;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΑΝΤΟΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΞΥΠΝΗΣ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ;

Όπως αναφέραμε στην αρχή το όνομα της << θρησκείας >> της θεάς είναι Wicca. Αν εφαρμόσουμε την Καβαλιστική ερμηνεία το Wicca = 23+9+3+3+1= 39. Με την σειρά του 39= Graal= 7+18+1+1+12=39, δηλαδή το Άγιο Δισκοπότηρο.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ GRAAL KAI ΤΗΣ WICCA;

Αν διαβάσουμε προσεκτικά τις πηγές που αναφέρονται στο Graal θα διαπιστώσουμε ότι οι απαρχές του Αρθουριανού θρύλου μπορούν να αναζητηθούν στα αρχαία και παγκόσμια μοτίβα του ιερού σκεύους ως σύμβολου ισχύος και θαυματουργής δύναμης. Τέτοια σκεύη αποτελούν ουσιαστικά θηλυκά σύμβολα. Το graal όμως ταυτίζεται και με άλλα θηλυκά σύμβολα όπως το πιάτο, ή μήτρα, το κύπελλο ή οι πολίτιμοι λίθοι. Τώρα όσον αφορά την θεά θα συναντήσουμε στις πηγές να συμβολίζεται με το απύθμενο σκεύος που περιέχει όλη την ανθρώπινη σοφία και τις ζωικές δυνάμεις, το οποίο εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές στιε μυθολογίες. Σαν χύτρα, κύπελλο ή ποτήρι ενώ στα χριστιανικά μυστήρια ως Δισκοπότηρο δηλαδή graal ! Τώρα για την << μετενσάρκωση >> της θεάς σε Μαύρη Μαντόνα, η μορφή αυτής θεωρούνταν ιδιαίτερα θαυματουργή, ειδικά στους τομείς της γονιμότητας και της θεραπέιας. Λεγόταν μάλιστα ότι οι μορφές αυτές εμπεριείχαν μεγάλη γνώση και σχετίζονταν στενά με την μαγεία. Έτσι διακρίνουμε σχεδόν την απόλυτη ταύτιση ανάμεσα στη θεά και στις Μαύρες Μαντόνες με το Graal. Η πραγματική φύση όμως του Graal δεν είναι είναι η Μαρία Μαγδαληνή;

1895 edwin austin o arthouros vasilia sir galahad anakaliptei to agio diskopotiro

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ (ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ) ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΑΝΤΟΝΕΣ;

Έτσι λοιπόν όταν η λατρεία της θεάς εξελίχθηκε σε λατρεία των Μαύρων Μαντόνων άνθισε παράλληλα και αυτή της Μαρίας Μαγδαληνής. Σήμερα υπάρχουν 50 κέντρα λατρείας της Μαγδαληνής σε όλη την Μεσόγειο, τα οποία συμπεριλαμβάνουν και ναούς της Μαύρης Μαντόνα, όπως για παράδειγμα στη Μασσαλία. Εκεί ένα από τα 3 αγάλματα της Μαύρης Μαντόνα είναι τοποθετημένο έξω από ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στη Μαρία Μαγδαληνή. Όσον αφορά στη βόρεια Ευρώπη που άνθισε η λατρεία της Wicca=Graal=Μαρία Μαγδαληνή, υπάρχουν 19 Μαύρε Μαντόνες στην Γερμανία ενώ υπάρχουν και αναφορές στην Πολωνία ως η Notre Dame (Μαύρη Μαντόνα της Czestochovva. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι η ίδια η Μαρία Μγδαληνή είναι από την φύση της << θεά >> σύμφωνα με το αρχαίο εβραϊκό σύστημα της gematria ή αριθμητικού συμβολισμού, όπου το όνομα της Μαρίας Μαγδαληνής και ο αριθμός του το, το 153 υποδηλώνουν ότι είναι << θεά >> .

Guingamp-madonna

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τελικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι επιβεβαιώνετε ο θρύλος όπου οι Μαύρες Μαντόνες δεν απεικονίζουν την Παναγία αλλά την Μαρία την Μαγδαληνή ! Είναι γεγονός πως εκεί που συναντάμε Μαύρες Παρθένους, υπάρχει επίσης μια ισχυρή παράδοση σεβασμού προς το πρόσωπο της Μαγδαληνής. Έτσι λοιπόν οι Μαύρες Μαντόνες συμβολίζουν την απόκρυφη ιστορία της Μαρίας Μαγδαληνής, η οποία μετά την φυγή της από την Αίγυπτο και ενώ ήταν έγκυος κατέφυγε τελικά στην Προβηγκία της Γαλλίας. Ενώ όταν συναντάμε Μαύρη Μαντόνα με βρέθος στην αγκαλιά συμβολίζει κρυφά κάτω από την Παναγία και το βρέφος την Μαγδαληνή με το παιδί της. Τελευταία επιβεβαίωση φτάνει από τις τάξεις των Ναϊτών οι οποίοι είναι γνωστό – μυστικό – ότι λάτρευαν την Μαγδαληνή ενώ λάτρευαν ανοιχτά τις Μαύρες Μαντόνες. Ενώ το κοινό της Σιών που και αυτό έχει δοξάσει την Μαγδαληνή << ήρθε σε γάμο >> με το τάγμα της Notre Dame της Σιών. Ίσως τελικά η συγκάληψη αυτή να ωφείλεται στο Κοινό της Σιών. (;)

eemm1

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

V = κύπελλο= αρχαίο σύμβολο του θηλυκού

♀ = μεταγενέστερο σύμβολο του θηλυκού

Αριστερή πλευρά= θηλυκό

Ρόδον= θηλυκότητα

Ο=θηλυκό σύμβολο προστασίας

Άσπρο=θηλυκό

Μαύρο=αρσενικί

Το λευκό γεννάει το μαύρο. Κάθε άντρας γεννήθηκε από μια γυναίκα.

Οι αρχαίοι φαντάζονταν ότι ο κόσμος τους ήταν σύνθεση δύο μερών του αρσενικού= Λ και του θηλυκού= V δηλαδή =  ✡

Το δισκοπότηρο είναι στην κυριολεξία το αρχαίο σύμβολο της θηλυκότητας συνεπώς το Άγιο Δισκοπότηρο (Graal) αντιπροσωπεύει το Ιερό Θηλυκό (Μαρία Μαγδαληνή).

ΤΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΣ ΣΙΩΝ

geneoliko dentro theas

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το γενεολογικό δέντρο από την υπηρεσία του download του ΕΟΕ από ΕΔΩ 

Οι απόψεις της παράνω έρευνας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις απόψεις του ΕΟΕ αλλά και ούτε του Ερευνητή. Τα στοιχεία είναι από έγγραφα του Κοινού της Σιών.

Πρόδρομος Κοφσανίδης

 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.