Στο επίκεντρο το χρηματοδοτικό κενό και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί σήμερα (στις 22:00 ώρα Ελλάδας) στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί σχετικά με τις αναλύσεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για το χρηματοδοτικό κενό και κυρίως για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν η δημοσιονομική πρόοδος καθώς και η πορεία των προαπαιτούμενων δράσεων και μεταρρυθμίσεων.

Εμείς απλά να θυμήσουμε…

Άλλος ένας επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται στο επίκεντρο τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου.
Μετά τις ροζ περιπέτειες του Στρος Καν, και την αποκαθήλωσή του, η διάδοχός του Κριστίν Λαγκάρντ, πρωταγωνιστεί σε οικονομικό σκάνδαλο ολκής στη Γαλλία.

Κατηγορείται για συνέργεια σε απιστία και κατάχρηση δημόσιου χρήματος από χειρισμούς της την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών το 2008 στην υπόθεση της διαμάχης ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την Τράπεζα Credit Lyonnais για την πώληση μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών τη δεκαετία του 90.

Το Ειδικό δικαστήριο έχει κρίνει αμφισβητήσιμη την προσφυγή στην διαιτησία και έχει εκτιμήσει ότι η Λαγκάρντ ενεπλάκη προσωπικά σε μια διαδικασία η οποία περιέχει πολυάριθμες ανωμαλίες και παρατυπίες.
Γι΄αυτό και καλείται να παρουσιαστεί λιαν συντόμως ενώπιον ειδικής ανακριτικής επιτροπής Δικαστικής αρχής που ελέγχει υπουργούς για παραβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

H επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι αναμένει να ξεκαθαρίσουν όλα τα ερωτήματα αλλά όπως είπε, έχει πλήρη εμπιστοχύνη στην εν εξελίξει διαδικασία, πολύ απλά γιατί η συνείδησή μου είναι απολύτως καθαρή!

Στις 20 Μαρτίου είχε πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι της στο Παρίσι στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης.

Υ.Γ Ίδιες λογικές και με τον Παπαγεωργόπουλο κ. Σαμαρά….

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.