Μετά από τα τελευταία γεγονότα και την έρευνα που διεξάγεται γύρω από την Χρυσή Αυγή, το πολιτικό σύστημα βιάζεται να επαναφέρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση, ούτως ώστε να καταπολεμηθεί ο κίνδυνος του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Ωστόσο, οι ξεκάθαρες αναφορές για τους αρνητές του ολοκαυτώματος, οι περίεργη καταγραφή για κήρυγμα ή πράξεις μίσους (π.χ. ηδιανομή τροφίμων αποκλειστικά σε Έλληνες), οι οποία κατά τη γνώμη μας μπορεί να τεντωθεί σαν λάστιχο κατά το δοκούν, μας κάνει να σκεφτόμαστε πως υπάρχει περίπτωση ο νόμος αυτός που θα ψηφιστεί να αποτελέσει εμπόδιο ακόμη και στην εκφορά άποψης πάνω σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό ή ιδεολογικό ζήτημα. Ποινικοποιείται έτσι η ελέυθερη ή διαφορετική σκέψη, ποινικοποιούνται οι ιδέες; Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία το να αμφισβητήσεις γεγονότα ή απόψεις καταθέτοντας επιχειρήματα, είναι δυνατόν να αποτελεί ποινικό αδίκημα; Μήπως με το πρόσχημα της δίωξης της Χρυσής Αυγής άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και η ελεύθερη γνώμη ποινικοποιηθεί και διωχθεί ακόμα και ως λόγος, ως αντίληψη για τα πράγματα; Πολύ πιθανόν θα πούμε εμείς. Και σύμφωνα με τα όσα ήδη έχουμε δει, με άλλοθι τις αγριότητες που υπέστησαν οι Εβραίοι από το ναζιστικό καθεστώς, ταυτίζεται η κριτική ακόμα και σε σημερινές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ (π.χ. στο παλαιστινιακό ζήτημα) με τον αντισημιτισμό!!! Μήπως απαγορευθεί στο τέλος και η οποιαδήποτε αναφορά στον Εβραϊσμό; Και φυσικά με το πρόσχημα αυτό, θα μείνει κατ’ ουσίαν ο Σιωνισμός και τα πανίσχυρα σιωνιστικά λόμπυ στο απυρόβλητο;

Το προηγούμενο νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί από τον πρώην Υπουργό Δικαισύνης κ. Ρουπακιώτη προέβλεπε βαριές ποινές για όποιον αρνούνταν περιπτώσεις γενοκτονιών ή προέτρεπε σε πράξεις βίας προς ομάδες διαφορετικών χαρακτηριστικών (π.χ. φύλο, θρησκεία, εθνότητα, σεξουαλικό προσανατολισμό). Το νομοσχέδιο αυτό τελικά δεν κατατέθηκε προς ψήφιση μετά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προφανώς λόγω της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, περιέχει επιπλέον προβλέψεις, κυρίως για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Βασικά τέτοια σημεία είναι π.χ. τα εξής:

• Αποκλεισμός από την κρατική επιχορήγηση και τις δημόσιες παροχές κομμάτων που υποστηρίζουν τον ρατσισμό.

• Αποστέρηση έως πέντε χρόνια των πολιτικών δικαιωμάτων ακόμα και βουλευτών για ρατσιστικά εγκλήματα και φιλοναζιστικές αναφορές.

• Αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

• Απαγόρευση και βαριές ποινές για εκδηλώσεις μίσους, όπως, διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες.

• Βαριές ποινές και πόρισμα για όσους υμνούν τον ναζισμό και τον φασισμό.

• Ποινικός διωγμός για εγκληματικές συμπεριφορές με ρατσιστικά κίνητρα.

Πηγή: www.real.gr

Το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη με την σχετική αιτιολογική έκθεση, το οποίο τα περισσότερα κόμματα ζητούν να γίνει πιο αυστηρό ώστε να ψηφιστεί στην Βουλή, είναι το εξής:

antiratsistiko-sxedio-nomou

antiratsistiko-nomosxedio-1

Πηγή: www.judex.gr

Ας δούμε όμως δύο ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει το Παγκόσμιο  Εβραϊκό Συνέεδριο και το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριοσχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που τελικά δεν προχώρησε προς ψήφιση:

Ανακοίνωση WJC, 28 Μαΐου 2013: «Νέα Υόρκη.- Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) Ronald S. Lauder, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελλάδας να θεσπίσει νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος. «Είναι πολύ ανησυχητικό το ότι τα μεγάλα κόμματα στην Αθήνα προφανώς αδυνατούν να βρουν μια συμβιβαστική λύση σε αυτό το σημαντικό θέμα. Οι κήρυκες του μίσους και οι εξτρεμιστές, όπως ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, δεν αποτελούν μόνον απειλή κατά των μειονοτήτων όπως είναι οι Εβραίοι, αποτελούν απειλή κατά της ίδιας της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να καταπολεμούνται με σθένος απ΄ όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις και με όλη τη δύναμη του νόμου», δήλωσε ο Ρ. Λόντερ.

 

Τη Δευτέρα, η επί του θέματος συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που σχηματίζουν την Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως το κόμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ν.Δ., αντιτίθεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης,  που υποστηρίζει ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι επαρκής ώστε να αντιμετωπιστεί ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ, το νομοσχέδιο θα έθετε εκτός νόμου τη δημόσια υποκίνηση βίας κατά ατόμων λόγω της φυλής, της θρησκείας, της εθνότητας, ή του γενετήσιου προσανατολισμού τους και θα επέβαλε στους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως και 6 χρόνια. Θα περιελάμβανε, επίσης και τη ρητορική μίσους μέσα στο Κοινοβούλιο. Επιπλέον, τα πολιτικά κόμματα που λαμβάνουν επιχορηγήσεις από το Κράτος, θα έβλεπαν αυτή την επιχορήγηση να αναστέλλεται εάν οι αρχηγοί τους αρνούνταν δημόσια το Ολοκαύτωμα, εάν συμμετείχαν σε ρατσιστικές επιθέσεις ή χρησιμοποιούσαν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή σύμβολα εντός του Κοινοβουλίου.

 

Τον Μάρτιο του 2013, συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή του WJC, η οποία με Ψήφισμά της προέτρεψε «τις ελληνικές Αρχές: να λάβουν σοβαρά και συγκεκριμένα μέτρα κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, να εφαρμόσουν όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς που ισχύουν σ΄ αυτόν τον τομέα και να ενώσουν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις ενάντια στους εχθρούς της δημοκρατίας, ώστε να μην επιτραπεί να διολισθήσει η κοινωνία στο σκοτάδι του ρατσιστικού μίσους και του αντισημιτισμού».

Κατά την επίσκεψη εκείνη, ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ και ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δαυίδ Σαλτιέλ συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στον οποίο εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που δημιουργούνται από το ακροδεξιό και αντισημιτικό κίνημα της Χρυσής Αυγής».

 

Ανακοίνωση EJC, 30 Μαΐου 2013: «Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC) Μωσέ Κάντορ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίξει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα έθετε εκτός νόμου τη δημόσια υποκίνηση βίας κατά ατόμων λόγω της φυλής, της θρησκείας, της εθνότητας, ή του γενετήσιου προσανατολισμού τους και θα επέβαλε στους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως και 6 χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ.

Είναι επιτακτική ανάγκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υποστηρίξει αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο θα ενίσχυε την υπάρχουσα νομοθεσία κατά του μίσους και του ρατσισμού», δήλωσε ο Μ. Κάντορ. «Λόγω της αύξησης του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα, η ελληνική νομοθεσία και οι αρμόδιες αρχές χρειάζονται ισχυρότερα μέσα, ώστε να περιορίσουν το αυξανόμενο κύμα μίσους που απλώνεται ταχύτατα σε όλη την χώρα».
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης δεν αποκλείει ότι οι βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, θα έβλεπαν αυτή την επιχορήγηση να αναστέλλεται εάν οι αρχηγοί τους αρνούνταν δημόσια το Ολοκαύτωμα, εάν συμμετείχαν σε ρατσιστικές επιθέσεις ή χρησιμοποιούσαν ναζιστικούς χαιρετισμούς ή σύμβολα εντός του Κοινοβουλίου, χαρακτηριστικά του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.
«Η Χρυσή Αυγή έχει υπερβεί όλα τα όρια της Δημοκρατίας και η ρητορική του μίσους τους, η οποία εμπνέει τη βία, πρέπει να περιοριστεί», τόνισε ο πρόεδρος του EJC.   «Ελπίζουμε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα λάβει επαρκή υποστήριξη από την Ελληνική Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο  και δεν θα επιτραπεί να θιγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ασφάλεια στον βωμό των πολιτικών συμφερόντων».
“Το νομοσχέδιο θα σηματοδοτούσε την εκκίνηση του αγώνα υπέρ των πολιτικών ελευθεριών και της ανεκτικότητας, στέλνοντας θετικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη, πως το μίσος και ο ρατσισμός δεν θα γίνουν ανεκτά, ακόμα και αν βρουν εκπροσώπηση σε Κοινοβούλια”».

Πηγή: www.kis.gr


Αν συνδυαστεί το γεγονός αυτό, μαζί με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. και η ομιλία του στο
εβραϊκό λόμπυ της χώρας, μαζί με τις δηλώσεις Ρουπακιώτη για τις έξωθεν πιέσεις προς την κατεύθυνση της εξουδετέρωσης της Χρυσής Αυγής, γίνεται αντιληπτό πως έπρεπε να βγει η Χρυσή Αυγή από το προσκήνιο, ώστε να επανέλθει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην δημόσια συζήτηση και τελικά να ψηφιστεί από την συγκεκριμένη Βουλή, με την συγκεκριμένη σύνθεση, υπό τις παρούσες συνθήκες. τελικά, αυτό το περίφημο κυνήγι κατά του φασισμού μήπως εξυπηρετεί και κάποιες άλλες στοχεύσεις εξωθεσμικών και εξωτερικών κέντρων; Μήπως η ομοβροντία των καναλιών και η συνεχής πλύση εγκεφάλου έχει αυτόν ως στόχο; Την εμμεση προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον ελληνικό λαό, υπό  το φως αποκαλύψεων για εγκληματικές ενέργειες και δολοφονίες του εθνικιστικού κόμματος; Μήπως τελικά, ο στόχος είναι να μην μπορεί κανείς δημόσια να αποκηρύξει τις πρακτικές και τους σχεδιασμούς του Σιωνιστικού λόμπυ, να μην μπορέσει κανείς να αντισταθεί ενεργά απέναντι σε πιθανές μεθοδεύσεις κατά της Ελλάδος, μιας και το ίδιο το κράτος θα συλλαμβάνει τους αντιδρούντες;

Υ.Γ. Ερώτηση: Εάν ψηφιστεί το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, θα διωχθεί ποινικά η κ. Ρεπούση για την άρνησή της σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων και των Μικρασιατών από τους Τούρκους;

ΕΟΕ

 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.