Μετά την περιήγηση μας στους Δελφούς, κατευθυνθήκαμε Νοτιοδυτικά, με προορισμό την Πάτρα. Εκεί φτάσαμε αργά το βράδυ όπου και διανυκτερεύσαμε. Την επομένη, πιάσαμε το Νότο με κατεύθυνση προς την Αρχαία Ολυμπία, όπου και βρεθήκαμε πριν το μεσημέρι. Βέβαια, εδώ αξίζει να αναφερθεί και το μεγάλο πρόβλημα που συναντήσαμε, όπου είχε να κάνει με την οδοσήμανση στην ευρύτερη περιοχή, μιας και χωρίς τεχνολογικά μέσα (GPS), η πρόσβαση στο σημείο είναι σχεδόν θέμα τύχης.

Φθάνοντας στον ιερό τόπο, η ζέστη και ο ήχος από τους τζίτζικες, έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Περιπλανηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο για αρκετό διάστημα, συνεπαρμένοι από την όλη μαγεία που μας περιτριγύριζε.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Τα αξιοθέατα που μπορούσαμε να δούμε, πάρα πολλά. Με κύρια και σπουδαιότερα. Το Ναό του Διός, όπου εκεί βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δια, έργο του Φειδία, και ένα εκ των επτά θαυμάτων του κόσμου. Η Κρύπτη με το στάδιο, όπου κατά την αρχαιότητα διεξάγονταν, μετά το 776 π.Χ., και κάθε 4 χρόνια τα Ολύμπια, (οι σημερινοί Ολυμπιακοί αγώνες). Επίσης υπάρχουν και άλλα εξίσου σημαντικά. Μεταξύ άλλων, το Φιλίππειο, το γυμνάσιο, το πρυτανείο, η παλαίστρα, όπως και πλήθος Ιερών, και βωμών.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή.

 

Κείμενο και φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπουγούνας

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.