Δύσκολος ο δρόμος της ανηφοριάς, μας δικαίωνε από το να απολαμβάναμε όσο ψηλότερα ανεβαίναμε το πανέμορφο τοπίο. Από τη μια πλευρά μέρος του Θεσσαλικού κάμπου, κι από την άλλη το βουνό… Ο Κίσσαβος ορθονόταν εκεί αγέρωχος, επιβλητικός, απέναντι από το γέρο – Όλυμπο!!! Περνοδιαβαίνοντας ανάμεσα από τα πολύχρωμα δάση του, που καθώς ήταν λουσμένα με τα φθινοπωρινά χρώματα δικαίωνε τον κόπο μας!

Κατόπιν, καθώς κατηφορίζαμε προς την Ανατολική πλευρά, συναντήσαμε πολλές γέρικες καστανιές που εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να δίδουν ακούραστα τους πολύτιμους καρπούς τους. Στις ρίζες τους εδώ κι εκεί, μα κι ανάμεσα στα βαθύσκιωτα δάση, ξεπρόβαλαν όμορφα μικρά ροζ κυκλάμινα που με το μεθυστικό τους άρωμα προσπαθούσαν να μας μαγέψουν! Βατόμουρα κι άλλα φρούτα του δάσους καθώς κι όμορφα λούλουδα βρισκόταν παντού! Βρυσούλες με γάργαρα νερά που κυλούσαν ακούραστα εδώ και πολλά χρόνια! Πραγματικά είχα μαγευτεί κι αν μπορούσα εκεί θα έμενα για πάντα!

Κι ύστερα καθώς τα βήματά μας, μας οδηγούσαν Ανατολικά, συναντήσαμε του Αιγαίου το απέραντο γαλάζιο, που άφηνε την σκέψη να ταξιδεύει καθώς μετά από αρκετή ώρα κι αφού διασχίσαμε πανέμορφα χωριά κρυμμένα μέσα στο πράσινο, απολαμβάναμε το μεσημεριανό μας φαγητό σ’ ένα από τα μπαλκόνια του… Πανέμορφες στιγμές κι εικόνες μαγικές που για πάντα θα μείνουν χαραγμένες βαθιά μέσα στην ψυχή μου! Ένα πολύ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς στους αγαπημένους φίλους μου, που με φιλοξένησαν και με ταξίδεψαν σε κάποια απ’ τα πανέμορφα τοπία της Ελλάδας μας!

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Κείμενο και φωτογραφίες: Παντελής Ζωάκης

Ημερομηνία λήψης: 07-11-2013

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.