Αλήθεια έχουμε κάτσει ποτέ να σκεφτούμε ότι κάποιες από τις λέξεις που προφέρουμε ή γράφουμε στην καθημερινοτητά μας με φίλους, συγγενείς, γνωστούς κ.λπ.  μπορεί να έχουν την πιο απίθανη προέλευση ή να φέρουν εννοιολογικά κάποια σημασία την οποία ποτέ δεν έχουμε φανταστεί;

Από την μια μπορεί να φαντάζει αστείο, άλλα από την άλλη πρέπει να αντιληφθούμε οτι δεν είναι τόσο απλό. Διενεργώντας, λοιπόν, μια πρόχειρη έρευνα βρήκαμε κάποιες λίγες λέξεις από τις πολλές φορές χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να αντιλαμβανόμαστε και να γνωρίζουμε την βαθύτερη σημασία τους ή την χρήση τους, βάσει θεολογικών και άλλων κειμένων ή παραδόσεων, στο παρελθόν. Ορισμένες λέξεις από αυτές είναι μας θυμίζουν επιφωνήματα, άλλες γνωστές εμπορικές φίρμες ή απλά ουσιαστικά αντικειμένων. Κι όμως, σε κάποια άλλη γλώσσα, φέρουν ένα αντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που τους δίνουμε εμείς. 

angels

Για παράδειγμα αναφέρουμε ορισμένες τέτοιες λέξεις που εντοπίσαμε στο «Λεξικό των Αγγέλων» του Gustav Davindson είναι οι εξής:

1) Αχαχά: Ο Αχαχά είναι ένας άγγελος σφραγίδας, που το όνομά του χρησιμοποιείται σε εξορκισμούς.

2)Μπάρμαν: Ο Μπάρμαν στην αρχαία περσική κοσμολογία είναι ένας μεγάλος άγγελος. Κύριος όλων των ζώων και της γής, εκτός των ανθρώπων.

3) Νισάν: O Νισάν είναι ένας ταλμουδικός άγγελος που αναφέρεται στην Βίβλο.

4) Νικίτα: Ο Νικίτα είναι ένα κακό πνεύμα των πολύτιμων λίθων.

5) Ράβδος: Ο Ράβδος είναι ένα πανίσχυρο φώς που είναι ικανό να σταματήσει τα άστρα στην πορεία τους. Είναι επίσης δαίμονας, ο οποίος στραγγαλίζει ανθρώπους. Ο Ράβδος μπορεί να υποταχθεί μόνο με την δύναμη του αγγέλου που ονομάζεται Βριμύς.

6) Σούτ: Ο Σούτ είναι ένας από τους 5 Υιούς του μωαμεθανικού πεπτωκότος αγγέλου Ιμπλίς. Ο Σούτ είναι ο δαίμονας των ψεμάτων.

7) Ποτέ: Ο Ποτέ είναι ο πρίγκηπας της λήθης. Ο Ποτέ καλείται στις νεκρομαντικές τελετές από τους Ιουδαίους στο τέλος του Σαμπάθ.

8) Τέτρα: O Tέτρα είναι ένας άγγελος που καλείται στην τελετουργική μαγική προσευχή για την εκπλήρωση των επιθυμιών εκείνων που τον προσκαλούν.

9) Τιμωρός: Ο Τιμωρός είναι ο κολάζοντας, ο καταστροφέας άγγελος.

Κλείνοντας αυτήν την πρώτη σύντομη αναφορά στο θέμα των περίεργων λέξεων, οι οποίες αναφέρονται σε αγγέλους και πνεύματα άγνωστα εν πολλοίς, πρέπει να τονίσουμε αυτό που τονίζουν και οι πηγές ή οι ερευνητές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, όπως ο Gustav Davindson, την προειδοποίηση δηλαδή ότι καλό θα ήταν αν αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η χρήση των λέξεων αυτών, καθώς μπορεί να αποτελεί και επίκληση των εν λόγω οντοτήτων. Είτε κάποιος πιστεύει στην ύπαρξη όλων αυτών είτε όχι, η ταύτιση ορισμένων λέξεων με αυτά τα εξωκοσμικά όντα παραμένει αξιοπερίεργη.

beautiful-angel-599x275

Φυσικά η χρήση ορισμένων ονομάτων π.χ. σε φίρμες προϊόντων, αυτοκινήτων, ηρώων σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και ταινίες κ.λπ. προφανώς γίνεται εις γνώσιν αυτών που τα επιλέγουν. Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω; θα μπορούσε αυτό να μην είναι απλά μια σύμπτωση; Σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να απαντήσει ο καθένας από εσάς ξεχωριστά. Η έρευνά μας δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί περαιτέρω με την ελπίδα να οδηγηθούμε σε περισσότερο ξεκάθαρα και χρήσιμα συμπεράσματα.  

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.