Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών το τελευταίο διάστημα για την ποντοπόρο ναυτιλία και ιδιαίτερα για τις εισηγμένες εταιρίες. Ένδειξη ότι τα χειρότερα για τον κλάδο που στηρίζει την παγκόσμια οικονομία έχουν παρέλθει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) το Soros Fund Management του μεγαλοεπενδυτή George Soros, στο κλείσιμο του 9μηνου, το Fund είχε τοποθετηθεί σε έξι ναυτιλιακές εταιρίες στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου εκ των οποίων οι πέντε ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές.

Πρόκειται για την Dryships του Γιώργου Οικονόμου επένδυση ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων, την Diana του Συμεών Παληού 850 χιλιάδες δολάρια, την Safe bulkers του Πόλυ Βάσου Χατζηιωάννου 156 χιλιάδες δολάρια και τις Navios Maritimes Pertners 879.000 δολάρια και Navios Maritime Holdings 417 χιλιάδες δολάρια της Αγγελικής Φράγκου.

«Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας για την ναυτιλία ξεκίνησε ύστερα από μία πενταετία αρνητικών αποτελεσμάτων τόσο για τα έσοδα των πλοίων όσο και για τις αξίες τους με την πλειοψηφία των αναλυτών να προβλέπει ότι η ανάκαμψη θα είναι διατηρήσιμη» επισημαίνει ο διεθνής ναυλομεσιτικός οίκος G.Moundreas SA.

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.