Εμένα ο Νότης μ’ αρέσει, ό,τι και να λένε οι πρασινομπλεκόκκινοι άμουσοι παπαγάλοι. Είναι Έλληνας στην ψυχή, σέβεται την πατρώα κοσμοθέαση και βεβαίως, είναι πολύ ωραίος τραγουδιστής. Και θα συνεχίσω να τον ακούω, όπως ακούω και Θεοδωράκη. Άλλωστε, οι πολιτικές πεποιθήσεις δεν έχουν να κάνουν με την καλλιτεχνική αξία ή απαξία. Μπορεί να μη συμφωνώ μ’ αυτό που είπε ο Σφακιανάκης, ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη που μπορεί να σώσει την Ελλάδα, δε συμφωνώ γενικά με τέτοιες κάθετες τοποθετήσεις -άλλωστε, εγώ πιστεύω ότι ο καθένας, αν θέλει πραγματικά να σωθεί, οφείλει να σώσει μόνος του τον εαυτό του και να μην  περιμένει κανέναν από μηχανής Θεό, οπότε την έχουμε βάψει, αφού κανείς δεν έχει διάθεση να κινηθεί για να… σωθεί, αν και αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα επανέλθω σύντομα: στο ΓΙΑΤΙ δεν αντιδρούμε, δηλαδή… Αλλά συμφωνώ απόλυτα με το άλλο που είπε ο Νότης: ότι απαγορεύοντας σήμερα στη Χρυσή Αυγή να «υπάρχει», ανοίγει ο δρόμος για τη φίμωση και τη δίωξη όλων όσων αντιδρούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι «δήθεν», όλων όσων αντιστέκονται στους ντόπιους και ξένους τυράννους που μας έχουν επιβάλλει αυτή την επαίσχυντη κατοχή.

Επίσης, επισημαίνω το εξής: αντίθετα με τον Νότη που μου αρέσει σ’ αυτό που κάνει καλλιτεχνικά και τον ακούω –το επαναλαμβάνω- όπως αρέσει και σε πάρα πολλούς άλλωστε, την κ. Έλενα Ακρίτα, που βιάστηκε να τον πει «φασιστόπουλο», πόσοι τη διαβάζουν και πόσοι την «ακούνε»; Την ξέρουμε «καταναγκαστικά», γιατί την προωθεί το σύστημα χρόνια τώρα, λόγω πολιτικής καταβολής (παππούς υπουργός με τον Βενιζέλο, μαμά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ κ.λ.π. κ.λ.π.: κοινώς το «τζάκι»). Στην ουσία, όμως, η κ. Ακρίτα είναι μια μετριότητα: μέτρια συγγραφέας, μέτρια δημοσιογράφος, μέτρια στο θέατρο, μέτρια σαν προσωπικότητα, αποτυχημένη στην προσωπική της ζωή… Ίσως γι’ αυτό άρπαξε την ευκαιρία να την πει τώρα στον Νότη, για ν’ ακουστεί κι αυτή λιγάκι, αφού συνήθως είναι στα αζήτητα. Και γιατί επέλεξε αυτόν το «στόχο»; Γιατί το ξέρει καλά πως ο Νότης πουλάει και βεβαίως, το νεοταξίτικο σύστημα ακούει Χρυσή Αυγή και βγάζει φλύκταινες. Κι αυτό συμβαίνει, βέβαια, επειδή μας κυβερνάνε οι Εβραίοι τραπεζίτες, που μόνο Εβραίοι δεν είναι φυλετικά, αφού είναι Χάζαροι, δηλ. Σκυθομογγολοσλάβοι, συγγενές φύλο με τους Γερμανούς κατά μία έννοια, να το πούμε κι αυτό. Αλήθεια, γιατί κανείς δεν ασχολείται και δεν ενοχλείται με τα τόσα θύματα του επίσης «γερμανικού» Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου; Ερώτημα προς σκέψιν…

Επιστρέφω στο θέμα μου…  Εγώ καθόλου δεν ενοχλούμαι, λοιπόν, με το τι πιστεύει ο καθένας, αρκεί να μη βλάπτει τη χώρα και τις αξίες που γέννησε ο Ελληνικός Πολιτισμός, τον οποίο εγώ θαυμάζω και υπηρετώ. Και ο Νότης όχι μόνο δε βλάπτει, αλλά αντιθέτως ωφελεί. Και μιλάει στην ψυχή του Έλληνα. Τα άτομα σαν την κ. Ακρίτα δε μιλάνε σε καμιά ψυχή (τελικά), ενώ κάποια άλλα άτομα εξοργίζουν κιόλας με την απέραντη ανοησία, γελοιότητα, κακοήθεια και με το ανθελληνικό τους μένος, όπως, π.χ., ο κ. Τατσόπουλος και η κ. Ρεπούση… Αλλά εμένα κάτι τέτοια όντα δε με ενδιαφέρουν καθόλου. Η Ιστορία θα τους ξεχάσει. Ελπίζω να τους ξεχάσουμε κι εμείς. Σύντομα… Γι’ αυτό… εύχομαι… Θέλω…

Θέλω, λοιπόν, να δω μια μέρα, ορθάνοιχτες τις πόρτες, χωρίς φόβο και πάθος στα πρόσωπα. Και στο ένα μπαλκόνι ν’ ακούνε Θεοδωράκη, στο άλλο ν’ ακούνε εμβατήρια, στο παράλλο Βάγκνερ και στο πιο κάτω μπαλαλάικες. Γιατί αυτό είναι πολυπολιτισμός: οι καρποί του ανθρωπίνου πνεύματος απ’ όπου κι αν προέρχονται. Και επειδή αγαπώ τον Πολιτισμό και ξέρω τι ΕΙΝΑΙ Πολιτισμός, αντιθέτως… δε θέλω ν’ ακούω ιμάμηδες να σκούζουν σαν να τους πατάνε τον κάλο, δε θέλω να βλέπω θηριώδεις τύπους να αυτομαστιγώνονται στο δρόμο, δε θέλω ν’ ακούω βαρβαρικές άναρθρες κορόνες και να βλέπω γύρω μου βρωμερούς φανατικούς Ισλαμιστές, δε θέλω ν’ ακούω για Βίβλο, ζηλιάρηδες και μισαλλόδοξους ασιατικούς Θεούς, Γιαχωβάδες και Ροταριανούς, και δε θέλω να ανέχομαι άλλο δικαιώματα ανθελλήνων, ενάντια ΠΑΝΤΑ στα δικαιώματα των Ελλήνων. ΔΕ ΘΕΛΩ! Δε θέλω, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, να δω ΚΑΝΕΝΑΝ ξένο εισβολέα, κανέναν ξένο τύραννο κατακτητή, ούτε και κανέναν εγχώριο, παρά μόνο Έλληνες, Έλληνες, αλλά και φίλους της πατρίδας μου. Οι άλλοι να φύγουν, να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Θέλω να υπάρχουν, ελεύθεροι και αυτεξούσιοι οι Έλληνες στον τόπο τους, τόσο αυτός με το Θεοδωράκη, όσο και αυτός με το εμβατήριο, να κοιτούν τον πρωγιάτικο Φοίβο, να χαμογελούν και να λένε ο ένας στον άλλον «Καλημέρα», αλλά σε μια ελεύθερη χώρα. Τότε δε θα έχουν μεταξύ τους κανένα πρόβλημα, να το ξέρετε. Τώρα έχουν, γιατί είμαστε σκλάβοι.

Γεια σου, ρε Νότη, άρχοντα! Νά ’σαι καλά που με έκανες και χαμογέλασα με την απελπισία της Ακρίτα για την ασημαντότητά της!

Για τον ΕΟΕ Ντορέτα Πέππα. Περισσότερα εδώ doretapeppa@blogspot.com

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.