Είδαμε όλοι την είδηση για τις αντιδράσεις στην Ευρώπη και την Κροατία από την ιαχή του ποδοσφαιριστή της Κροατίας Γιόζιπ Σίμουνιτς «Για την πατρίδα» μετά την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η οποία σύμφωνα με τους κατηγόρους αυτής της κίνησης του εν λόγω ποδοσφαιριστή, ήταν σύνθημα του φιλοναζιστικού καθεστώτος των Ουστάσι κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ο ποδοσφαιριστής της Κροατίας τιμωρήθηκε με την επιβολή προστίμου περίπου 3.500 ευρώ από κροατικό δικαστήριο, ενώ αναμένεται να τιμωρήθει από τις UEFA και FIFA. Η κατακραυγή αυτή ήταν άδικη όπως δήλωσε ο Σίμουνιτς, καθώς δεν έχει καμμία σχέση με την προώθηση του μίσους και της ρατσιστικής βίας με τα οποία δεν συμφωνεί ο ίδιος, ενω εκφράζει απλά την αγάπη του για την πατρίδα του. Η κίνηση αυτή είχε μονάχα ως σκοπό τον πανηγυρισμό για την πρόκριση του εθνικού συγκροτήματος της Κροατίας συμπλήρωσε, απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Αυτή την στιγμή κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ακόμα και τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, για την κίνησή του αυτή.

Εμείς αναρωτιόμαστε, σήμερα στην Ευρώπη, ο πατριωτισμός είναι ταυτόσημος με τις θηριωδίες και την ιδεολογία των Ναζί, που έλαβαν χώρα 70 χρόνια πριν από σήμερα; Η έκφραση αγάπης προς το Έθνος είναι ταυτόσημη με τον ρατσισμό και την προώθηση πράξεων βίας; Έτσι φαίνεται και προφανώς προς τα εκεί οδηγεί τα πράγματα η «πολιτική ορθότητα» που έχει επικρατήσει στην γηραιά ήπειρο. Βλέπετε κάποιες ομοιότητες με την χώρα μας; Είναι τυχαία τα όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας; Μάλλον όχι… Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστια κρίση αξιών σε όλα τα επίπεδα, όπως ακριβώς και η πατρίδα μας. Εμείς, πάντως, τα αγνά συναισθήματα δεν τα ταυτίζουμε με πράξεις βίας ή με το μίσος που μπορεί να τρέφουν ορισμένοι. Τελικά ποιο μισούν περισσότερο; Την απάντηση την έχετε ήδη μέσα σας!

Υ.Γ. Προφανώς και οι Κροάτες οπαδοί που απαντούσαν στις ιαχές του Σίμουνιτς είναι κι αυτοί Ναζί και ρατσιστές για τους καθεστωτικούς της Ευρώπης. Η ταύτιση αυτή μας θυμίζει κάτι κι από το εσωτερικό της χώρας μας, σωστά;

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.