Αφού τελειώσαμε τη ξενάγηση μας στην πόλη της Σπάρτης, ήρθε η στιγμή να αποχαιρετίσουμε τον καλό μας φίλο και να κατευθυνθούμε προς τα βορειοδυτικά. Ο προορισμός αυτή τη φορά ήταν οι Μυκήνες, με την περίφημη Ακρόπολη και τα Κυκλώπεια τείχη της.

Στον αρχαιολογικό χώρο φτάσαμε λίγο πριν το μεσημέρι. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε πρωτίστως τον θησαυρό του Ατρέα και τον μνημειώδη θολωτό τάφο της Κλυταιμνήστρας. Ενώ στη συνέχεια ανεβήκαμε στην Ακρόπολη την Μυκηνών για να θαυμάσουμε την Πύλη των Λεόντων με τα Κυκλώπεια τείχη, την Βόρεια Πύλη και το Βασιλικό ανάκτορο. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι αρχαιολογικοί χώροι των Μυκηνών αλλά και της Τίρυνθας, αποτελούν από το 1999 παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός ήταν πολύ μεγάλος. Αυτό σημαίνει πλούσια και πολυάριθμα ευρήματα. Έτσι στη βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης έχει κατασκευαστεί ένα νέο και σύγχρονο μουσείο, για να στεγάσει ένα μέρος από τα χιλιάδες αυτά ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις ανασκαφές στις Μυκήνες. Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να το επισκεφτούμε. Ανάμεσα στο πλήθος των εκθεμάτων, άξια αναφοράς είναι τα ευρήματα από τους θολωτούς τάφους, η μάσκα του Αγαμέμνονα, τοιχογραφίες, αλλά και συλλογές από πηλό, μέταλλο και λίθο, όπως επίσης και έργα μικροτεχνίας και χρυσοχοΐας.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή.

 

Κείμενο και φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπουγούνας

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.