«Δε νομίζω ότι το σχέδιο αυτό με τα αγάλματα το ένα δίπλα στο άλλο συμβάλει στην αισθητική της πόλης και στην εκπαίδευση του κόσμου, όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για δική τους επιλογή».

Τάδε έφη Γιάννης Μπουτάρης  δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Διαβάζοντας το προκλητικό αυτό  απόσπασμα από την χθεσινή συνέντευξη  τύπου του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, κατά την χθεσινή  επίσκεψη του στην γείτονα χώρα, η οποία προκλητικά συνεχίζει, εδώ και πολλά χρόνια  να διεκδικεί το όνομα της Μακεδονίας μας, μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από τον Μεγα Αλεξανδρο, τους διάδοχους του Μακεδόνες βασιλείς, τους Μακεδόνες βασιλείς του Βυζαντίου, τον Μακεδονικό αγώνα, τους ένδοξους βαλκανικούς πολέμους του 12-13, τα ηρωικά έπη 1940-41 ,1941-44 ,1946-49 μέχρι και τα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, τo 1992-94, στα οποία συμμετείχα ως μαθητής.

Έχοντας παράλληλα  εικόνες από τα μυστικά του βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα (της οποίας εγγονός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός και όχι δυστυχώς αντάξιος της κληρονομιάς της, και στo ευαίσθητο αυτό εθνικό θεμα, για το οποίο έριξε κυβέρνηση το 1993), σκέφτηκα ότι η δική μου αισθητική, δεν συμβαδίζει με την προσβολή της πατρίδας μας στο εξωτερικό, από οποιοδήποτε  επιβουλέα γείτονα, πολύ περισσότερο, όταν διεκδικεί τον τον αυθεντικά ιστορικό άλλα και γεωγραφικό χώρο της  ελληνικής και μόνης  Μακεδονίας.

Ειδικότερα με ενοχλεί, όταν ο πρώτος δημότης της πόλης μου, δεν συμβαδίζει με την σωστή εθνική γραμμή όπως εκφράστηκε με την απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το 1992, για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, ανεξάρτητα εάν κάποιοι μετά από κάποια χρόνια, μίλησαν για σύνθετη ονομασία .

Για  μένα  o Γιάννης Μπουτάρης, με την άποψη του αυτή  είναι εάν όχι  εθνομηδενιστής τουλάχιστον  γραφικός, η δίνει το δικαίωμα για αυτούς τους χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά οι εθνικά απαράδεκτες για μένα προσωπικά απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης , σε συνέντευξη του στα Σκοπιανά  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  στην σελίδα:  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=194915  του Αγγελιοφόρου, οπού σίγουρα τουλάχιστον  τα όσα αναφέρει σίγουρα προβληματίζουν, για το οπού φτάνει η υποχωρητικότητα, θεσμικών πολιτικών παραγόντων (και ας λέει ο κ.Μπουτάρης, ότι δεν είναι η πολιτικός…..), έναντι προκλητικών μας γειτόνων.

 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.