Απόγευμα πλέον και ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσουμε και την πυραμίδα, και το χωριό Ελληνικό. Επόμενη και τελευταία στάση μας, η Επίδαυρος. Αφού χαθήκαμε αρκετές φορές και τα βάλαμε με τον εαυτό μας λόγω κούρασης, αλλά και με την πολιτεία για την έλλειψη στοιχειώδους οδοσήμανσης, τελικά φτάσαμε στον προορισμό μας. Στον αγαπημένο τόπο του Ασκληπιού.

Επισκεφτήκαμε κυρίως το θέατρο της Επιδαύρου. Το τελειότερο και διασημότερο μνημείο του είδους, που συνδυάζει την τέλεια ακουστική, την κομψότητα και τις συμμετρικές αναλογίες. Αφού προσπαθήσαμε να ξεκουραστούμε αλλά και να ρουφήξουμε τις όμορφες στιγμές από τον ιερό χώρο, κάναμε στη συνέχεια και την μικρή μας βόλτα στο Ασκληπιείο αλλά και στον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο. Η ώρα πέρασε, ο Ήλιος έδυσε και το σούρουπο έκανε την εμφάνιση του. Ήρθε η στιγμή όμως να αφήσουμε και την Επίδαυρο.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Ο τελικός μας προορισμός, το χωριό Γαλατάς απέναντι από τον Πόρο. Σε όλη τη διαδρομή η περισυλλογή από την όλη πορεία μας ήταν εμφανής. Συνάμα όμως μια ευχαρίστηση, ένας θαυμασμός και μια ηθική ικανοποίηση για τις 3 μέρες όπου αφιερώσαμε για την επίσκεψη στα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μέρη της χώρας μας – εκτός Αθηνών βέβαια – , μας έκαναν να αναλογιστούμε το όλο εγχείρημα και το τι σήμαινε για την ψυχή μας, αλλά και για την μετέπειτα συνέχεια της ζωής μας η πραγματοποίηση του.

Επίσης, κατανοήσαμε και σε ένα μικρό βαθμό, το Μεγαλείο, την Ηθική, τις Αξίες, και όλες εκείνες τις Αρετές όπου χαρακτήριζαν και διαχώριζαν από τους άλλους λαούς, τους προγόνους μας στην Αρχαία Ελλάδα. Ήταν και είναι με διαφορά, οι 3 καλύτερες μέρες στη ζωή μου.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Κείμενο και φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπουγούνας

ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.