Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τμήμα του BBC, το πρακτορείο Ρόιτερ και το «New Scientist», εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην δημοσιοτητα φωτογραφίες από το τηλεσκόπιο «Χάμπλ» με εκπληκτικά συμπεράσματα, ως ενδείξεις για ενδεχόμενη ζωή.

Συγκεκριμένα οι φωτογραφίες έδειξαν πως στο νότιο ημισφαίριο του δορυφόρου του Δία εμφανίζονται πανύψηλες στήλες υδρατμών.

Ο δορυφόρος ονομάζεται Ευρώπη, είναι παγωμένη και θεωρείται ένα από τα πιθανότερα μέρη στο ηλιακό σύστημα για να βρεθεί ζωή. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η ανακάλυψη, αυτομάτως αυξάνονται οι πιθανότητες της υπόθεσης περί ζωής και αυτό διότι θα αποδειχθεί ότι ο δορυφόρος διαθέτει έναν τεράστιο υπόγειο ωκεανό, ο οποίος βρίσκει διέξοδο από ρωγμές στην επιφάνεια.

Ο Λόρεντς Ροθ του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Τέξας ως επικεφαλής των ερευνητών που έκαναν τη συγκεκριμένη δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέφερε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για δύο πελώριες στήλες υδρατμών ύψους έως 200 χιλιομέτρων.

Για να κατανοηθεί η ανακάλυψη και τα νούμερα, θα πρέπει να αναφερθεί πως η ίδια εκτίμηση του επικεφαλή αναφέρει πως κάθε δευτερόλεπτο εκτιμάται ότι 7 τόνοι υπόγειου νερού εκτινάσσονται με ταχύτητα 700 μέτρων ανά δευτερόλεπτο στο διάστημα, διασπώνται σε υδρογόνο και οξυγόνο πάνω από τον νότιο πόλο της Ευρώπης και μετά αυτά τα στοιχεία πέφτουν πάλι στην επιφάνεια του δορυφόρου.

Όταν η Ευρώπη βρίσκεται στο πιο μακρινό σημείο της από τον Δία, οι πίδακες φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, διότι δεν είναι σταθεροί και περιοδικοί ενώ εξαφανίζονται στο πιο κοντινό σημείο της τροχιάς της, καθώς η βαρυτική έλξη του γιγάντιου μητρικού πλανήτη αυξομειώνεται.

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.