Στον συγκεκριμένο χάρτη, σημειώνονται τα σημεία στον δορυφόρο του πλανήτη μας, όπου έχουν προσεδαφιστεί μέχρι σήμερα ανθρώπινες αποστολές εκεί, αλλά και τα σημεία που έχουν προγραμματιστεί και είναι έτοιμα να υλοποιηθούν ως αποστολές για τα επόμενα χρόνια, με επισήμανση στις αντίστοιχες επιλογές προσεδάφισης.

Αναλυτικά η ιστορική διαδρομή του ανθρώπου στην Σελήνη στο παρελθόν και στο μέλλον.

Luna 9: Σοβιετική Ενωση 1966: Η αποστολή προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον Ωκεανό των Καταιγίδων

Apollo 17: ΗΠΑ 1972: Η τελευταία επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη. Η προσεδάφιση έγινε στην Κοιλάδα Taurus-Littrow που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της περίφημης Θάλασσας της Γαλήνης, την περιοχή που προσεδαφίστηκε η θρυλική αποστολή Apollo 11 τα μέλη της οποίας έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που πάτησαν το έδαφος της Σελήνης.

Luna 24: Σοβιετική Ενωση 1976: Η τελευταία αποστολή στη Σελήνη όπου υπήρξε προσεδάφιση πριν από την πρόσφατη κινεζική αποστολή. Η προσεδάφιση έγινε στη Θάλασσα της Κρίσης.

Change-3: Κίνα 2013: Η πρώτη προσελήνωση κινεζικής αποστολής. Η προσεδάφιση έγινε στη Θάλασσα των Δακρύων

Astrobotic: Google 2015: Πρόκειται για μια αποστολή που έχει χρηματοδοτήσει ο γίγαντας ιντερνετικών υπηρεσιών και σύμφωνα με τον σχεδιασμό η προσεδάφιση θα γίνει στον Βόρειο Πόλο της Σελήνης

LunaGlob: Ρωσία/Σουηδία/Ελβετία 2016: Η αποστολή θα προσεδαφιστεί στον Νότιο Πόλο

Chandrayann-2: Ινδία 2017: Πρόκειται για σύνθετη αποστολή στην οποία θα τεθεί δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη αλλά θα υπάρξει και προσεδάφιση ρομπότ εξερεύνησης. Δεν έχει ακόμη αποφασισθεί το σημείο προσεδάφισης.

SELENE-2: Ιαπωνία 2018: Και αυτή είναι μια σύνθετη αποστολή στην οποία θα τεθεί δορυφόρος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη αλλά θα υπάρξει και προσεδάφιση ρομπότ εξερεύνησης. Δεν έχει ακόμη αποφασισθεί το σημείο προσεδάφισης.

Sackleton Energy Company: 2018: Άλλη μια ιδιωτική αποστολή που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα στείλει στον Νότιο Πόλο της Σελήνης ένα ζευγάρι εξερευνητικών ρομπότ

Resource Prospector: ΗΠΑ (πιθανή συμμετοχή Καναδά/Ιαπωνίας) 2018: Αποστολή εξερευνητικού ρομπότ στη Σελήνη με σημείο προσεδάφισης τον Βόρειο Πόλο.

(O χάρτης της Σελήνης δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της επιστημονικής επιθεώρησης «New Scientist»).

Με εκτίμηση

ΜΥΘΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.