Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία μπορούν αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα για τις νέες   διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος υποστήριξε σε αποκλειστική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1  , ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι έστειλε επιστολή , εκτός από τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στον ειδικό σύμβουλο του, τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να τον επαναφέρει σε τάξη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο ο Ντάουνερ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στα κατεχόμενα προκαλώντας την αντίδραση της Λευκωσίας που έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ακύρωση του ψηφίσματος  550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακόμη όπως τόνισε   , βρίσκεται υπό μελέτη ένα σχέδιο για αντιμετώπιση του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Προσωπικά,αυτό που , ειλικρινά εύχομαι  ,είναι να μην υπάρξει καμία » νεκρανάσταση»  του απαράδεκτου  σχεδίου Ανάν  το οποίο ο κ.  Αναστασιαδής, είχε υποστηρίξει  κατά το δημοψήφισμα του Απριλίου 2004 και το οποίο απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία 78%   οι Ελληνοκύπριοι  πολίτες,χάρη και στην σθεναρή  άρνηση του αείμνηστου προέδρου Τάσου  Παπαδόπουλου  .

Άλλωστε ο σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,κατά  την προεκλογική περίοδο των εκλογών του περασμένου έτους,είχε δεσμευτεί  έναντι των Ελληνοκύπριων εκλογέων που με μεγάλη πλειοψηφία σε ποσοστό 57,48% τον εξέλεξαν στο ύπατο αξίωμα της χώρας του, ότι δεν πρόκειται να στηρίζει πρόταση νέου σχεδίου Ανάν  , που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά   είναι πλέον »νεκρό΄ .

Για αυτό και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις  θα    πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πολιτικές ηγεσίες Ελλάδας και Κύπρου,ότι ο Ελληνισμός δεν αντέχει μια  νέα προδοσία κι πολύ περισσότερο ένα νέο  1974.

Αθανάσιος Μανουσάκης

 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.