Επίσκεψη Ολάντ στην Άγκυρα-  Αναζωογονεί τις ελπίδες της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε.

 Πιθανή αλλαγή στάσης της χώρας του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σηματοδοτεί η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Άγκυρα.

 Κατά τις συνομιλίες που είχε την  Δευτέρα  στην τουρκική πρωτεύουσα ο Γάλλος πρόεδρος  υποστήριξε με επιφύλαξη  όμως, ότι  στόχος της Άγκυρας πρέπει να είναι η πλήρης ένταξη  στην Ε.Ε,. παρά τις αντιρρήσεις  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ανεξαρτησία της Τουρκικής δικαιοσύνης, την ίδια ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από σκάνδαλα πολιτικής διαφθοράς.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Τουρκία έχει ολοκληρώσει 14 από 35 μέλη ΄΄κεφάλαια΄΄ που πρέπει να πληρούνται για να μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ  οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, επαναλήφθηκαν πέρσι ύστερα από τριετή διακοπή.

Στο σημείο αυτό ο Γάλλος Πρόεδρος, επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις της  Άγκυρας με την Ε.Ε.  δεν σημαίνουν απαραίτητα την ένταξη της χώρας , όπου για το θέμα αυτό θα αποφασίσει ο γαλλικός λαός με δημοψήφισμα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος Αχμέτ Γκίουλ, επεσήμανε ότι οι συνομιλίες με την ΕΕ ήταν μια τεχνική διαδικασία με μια ως τώρα άγνωστη έκβαση.                                                                                                                   ΄΄Σεβόμαστε ότι η διαδικασία προσχώρησης αφορά τη νομική διαδικασία με δημοκρατικά κριτήρια και  δικαστικές μεταρρυθμίσεις,  αλλά  τόνισε  ότι  ΄΄ δεν  θα θέλαμε να γίνουμε  όμηρος αυτής της πολιτικής ΄΄                                                    Κανένα σχόλιο για ερωτικά σκάνδαλα                                                                

Η επίσκεψη του κ.  Ολάντ  πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως εκτός από την μακροχρόνια σχέση του με την δημοσιογράφο Βαλερύ Τριεβελέρ, είχε παράλληλη ερωτική σχέση  και με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν απάντησε σε ερώτηση για  την ιδιωτική ζωή του, ενώ η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας βρισκόταν στην Ινδία επισκεπτόμενη φιλανθρωπική οργάνωση ενάντια στην πεινά.

 Πηγη: http://www.dw.de/hollande-visits-turkey-revives-eu-ambitions-escapes-personal-worries/a-17390734

 Αθανάσιος  Μανουσάκης 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.