Φεβρουάριος 4, 2014.
 
Πλήγμα από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας- σύμφωνα με αυτούς, υπάρχει αλυτρωτισμός των Σκοπιανών προς την Ελλάδα. Ο νέος ηγέτης του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του  στην εκπομπή «πρώτο πρόσωπο» δήλωσε ότι το όνομα της χώρας δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά, καθίσταται μεγάλη ανάγκη να αλλαχθεί το σύνταγμα των Σκοπίων και να απαλειφθούν οι τάσεις αλυτρωτισμού προς την Ελλάδα.
 «Σχετικά με το όνομα, η θέση μας είναι γνωστή από το 1991. Δεν αποτελεί το κύριο θέμα μας, όπως είναι η τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε να αλλάξει ολόκληρη η ιστορία του σκοπιανού αλυτρωτισμού, με τα κηρύγματα αλυτρωτισμού  και τις αλυτρωτικές βλέψεις της άρχουσας τάξης και όλων όσων βρίσκονται πίσω και γύρω από αυτούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και άλλοι που έχουν συμφέρον και αναζητούν να βρουν διέξοδο στο Αιγαίο και ενδεχομένως έχουν εδαφικές διεκδικήσεις ή κάτι άλλο. Αυτός είναι ο κίνδυνος, όχι το όνομα», είπε ο Κουτσούμπας.
 Πρόσθεσε, ακόμη, ότι όταν ξεπεραστούν τα προβλήματα του Συντάγματος των Σκοπίων, το  όνομα θα μπορούσε να επιλυθεί με συμβιβασμούς από τις δύο πλευρές.
 «Το όνομα θα μπορούσε να επιλυθεί, με συμβιβασμούς και από τις δυο πλευρές, γιατί αυτή η χώρα αποκαλούνταν ως  Διοικητική Ενότητα  Μακεδονίας, όταν ήταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας», είπε ο Κουτσούμπας.
 Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, -συνεχίζει το δημοσίευμα- σπάνια παρεμβαίνει στις συζητήσεις σχετικά με την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, λόγω του ότι τίθεται κατά αυτών των διεθνών οργανισμών.
 Άλλωστε, τα ελληνικά κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κομμουνιστικό Κόμμα συμφωνούν με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής διπλωματίας ή στηρίζουν την ελληνική πρόταση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
 Επιπλέον, – γράφει ο συντάκτης της Ούτρινσκι- τη χρονιά που πέρασε ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να επικρίνει δυνατά τον αλυτρωτισμό της κυβέρνησής μας, ταυτιζόμενος με τις φιλελεύθερες θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά τη διαφορά του ονόματος της χώρας μας. 
Συμπέρασμα όταν ο δογματισμός του σταλινικού ΚΚΕ,το  οποίο κατά τo παρελθόν,ανεξάρτητα εάν λέει ότι  έχει εγκαταλείψει τις θέσεις αυτές,με  την προδοτική απόφαση της 5ης ολομέλειας τον Ιανουάριο του 1949,περί »ανεξάρτητης Μακεδονίας» ,είχε βοηθήσει στην πλαστογράφηση της ιστορίας μας  από τους θρασύτατους Σκοπιανούς σε συνδυασμό με την απαράδεκτη θέση περί σύνθετης ονομασίας και άλλων κομμάτων ( Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ) ,επιβεβαιώνει το έξης:
Oτι ο δογματισμός,σε συνδυασμό με την εθνική αναξιοπρέπεια ,είναι ότι χειρότερο για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας ,ιδιαίτερα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα της υπεράσπισης του ιερού ονόματός της Μακεδονίας μας,όπου σύνθετη ονομασία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή .
Γιατί σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει  ο γραμματέας του ΚΚΕ,το όνομα είναι το όχημα του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών , έναντι  της χώρας μας , με  εδαφικές    βλέψεις  στην  Μακεδονία ,και το σύνταγμα τους,είναι το παρεπόμενο που συμπληρώνει τον αλυτρωτισμό των  προκλητικών γειτόνων.
Έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να μην αποδεχτεί σύνθετη ονομασία, σε καμία περίπτωση γιατί δεν βοηθάει το εθνικό μας θέμα,που ότι και  ότι και να λένε κάποιοι δεν είναι ακόμα χαμένο.
Για αυτό η πατρίδα μας,εν όψει και της πιθανότητας το κρατίδιο αυτό,να συμμετάσχει  σε διεθνείς οργανισμούς (Ε.Ε.-ΝΑΤΟ) πρέπει να επιμείνει στην σχεδόν ομόφωνη απόφαση πλην ΚΚΕ απόφαση της 13ης Απριλίου 1992,υπό τον  αείμνηστο τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για  κανένα παράγωγο η επιθετικός προσδιορισμός της λέξης Μακεδονίας στο όνομα των Σκοπίων.
Αυτό με δεδομένο ότι εκτός από την αδιαμφισβήτητη ιστορική πραγματικότητα ,  για την ελληνικότητα της Μακεδονίας    η Ελλάδα δεν πρέπει να υποστεί μια ακόμα εθνική ήττα.
Πηγή: http://www.echedoros-a.gr/2014/02/utrinski.html
Αθανάσιος Μανουσάκης

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.