Μετά την σημερινή ανάρτηση του συνεργάτη του ΕΟΕ και ερευνητή, Χρήστου Κασταμονίτη, με τίτλο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ  διαπιστώσαμε ότι το ευρύ κοινό αλλά και κάποιοι άλλοι ερευνητές είχαν μαύρα μεσάνυχτα για το θέμα αυτό. Αναφερόμαστε στο θέμα της τοιχογραφίας που υπήρχε στην εκκλησία της Περιβλέπτου στην Μάνη που έδειχνε την ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το τάφο του, που είναι στο κάτω μέρος, ανάμεσα σε δύο σφίγγες ή λιοντάρια ή γρίπες. Η τοιχογραφία που είχε επιγραφή για το θέμα μεταφέρθηκε σε ένα μουσείο της περιοχής και πέρασε στα αζήτητα. Τώρα όμως που οι ανασκαφές στον αινιγματικό τάφο της Αμφίπολης παρουσίασαν δύο σφίγγες να φυλάνε τον τάφο στην είσοδό του τα σενάρια πήραν φωτιά! Αξίζει να αναφερθεί ότι και με την προηγούμενη ανάρτηση μας αλλά και με αυτή οι συμπτώσεις είναι πολλές.

Όμως οφείλουμε να αναφέρουμε ότι:

  1.  Δεν πιστεύουμε στον ΕΟΕ ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει στον Μέγιστο των Ελλήνων Αλέξανδρο.
  2. Πιστεύουμε ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει ή στο φίλο και στρατηγό του Αλέξανδρου Νεάρχο, ή στον βασιλιά της Μακεδόνιας Περδίκκα ή είναι ταφικό μνημείων πολλών ηρώων.
  3. Πιστεύουμε ότι ο τάφος του Αλεξάνδρου είναι στην έρημο Σίβα.
  4. Μπορεί ίσως ο τάφος της Αμφίπολης να φτιάχτηκε για οτν Αλέξανδρο αλλά δεν τον φιλοξένησε ποτέ!
  5. Όσον αφορά για την τοιχογραφία της ανάληψης του Αλεξάνδρου, είναι συμβολική.

Την τοιχογραφία της ανάληψης την είχαμε παρουσιάσει δημόσια από το 2004 και όχι μόνο, σαν ΕΟΕ. Το πρώτο βίντεο του Οργανισμού το 2004 με τίτλο: Ζουν ανάμεσά μας

Στην συνέχεια σας το είχαμε ξανά δείξει το 2009 στην έρευνα μας Ελληνισμός και Χριστιανισμός

Και τέλος το 2009 στο ντοκιμαντέρ μας 21-12-2012 Η αρχή του τέλους

Οι βυζαντινή τοιχογραφία του 14ου αιώνα με θέμα την ανάληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Screen Shot 2014-08-23 at 21.31.49
ΕΟΕ

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.