Η κ. Κούκουρα λίγο πριν την έναρξη της προβολής

Δια μέσω των αιώνων αυτό, που έκανε τις γυναικείες μορφές και όχι μόνο, να ξεχωρίζουν σαν στολίδια στα μάτια των άλλων ήταν τα κοσμήματα. Έτσι, λοιπόν, βρεθήκαμε την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, μέσα σένα κλίμα ενθουσιασμού, στην αίθουσα τον πολιτιστικών εκδηλώσεων  του Βαφοπούλειου ιδρύματος για την προβολή της ταινίας ‘’Κόσμημα, το στολίδι των αιώνων’’  της κυρίας Ευγενίας Κούκουρα, επίσημης ξεναγού και διερμηνέα του ελληνικού κράτους, που παρουσιάζει την διαχρονική και πολύ σημαντική σημασία των κοσμημάτων από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Όσοι παρακολουθήσαμε την προβολή καταφέραμε να ταξιδέψουμε μαζί και να ακολουθήσουμε την πορεία και την εναλλαγή των συνηθειών, των υλικών, των τεχνικών και των σχεδίων των κοσμημάτων ανα το πέρασμα των χρόνων και των εποχών. Οι εντυπώσεις και οι κριτικές στο τέλος της βραδιάς ήταν θετικές και όλοι οι θεατές έσπευσαν να επαινέσουν την δουλεία της κυρίας Κούκουρα, που τους εντυπωσίασε. Η εκδήλωση ήταν μια διοργάνωση του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων και του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφίες για τον ΕΟΕ

Δημήτρης Κλιγγόπουλος

Ρεπορτάζ για τον ΕΟΕ

Τάνια Αλεξίου

Η κ. Κούκουρα λίγο πριν την έναρξη της προβολής
Η κ. Κούκουρα λίγο πριν την έναρξη της προβολής

 

Η κ. Κούκουρα με τον κόσμο.
Η κ. Κούκουρα με τον κόσμο.

 

3
Η κ. Κούκουρα κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

 

4
Η κ. Κούκουρα (μέση) με τους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου του ΕΟΕ, Δήμητρα Ρετσινά Φωτεινίδου (αριστερά) και Ιωάννη Παπαζήση (δεξιά)

 

5
Η κ. Κούκουρα (μέση) με την Υπεύθυνη του Εκδοτικού Οίκου του ΕΟΕ, Σκέψις, φιλόλογο Τάνια Αλεξίου (αριστερά) και τον Πρόεδρος (ceo) του ΕΟΕ, Πρόδρομο Κοφσανίδη (δεξιά)
6
H Υπεύθυνη του Εκδοτικού Οίκου του ΕΟΕ, Σκέψις, φιλόλογος Τάνια Αλεξίου στο poster της εκδήλωσης.

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.