Ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν και παρέμεινε ένα ον με ανησυχίες. Η πρόκληση της γνώσης και της έρευνας παρέμεινε μεγάλη μέχρι και σήμερα, και λογικά θα παραμείνει όσο υπάρχει ανθρώπινο γένος. Το μεγαλύτερο μυστήριο ήταν -και είναι ακόμη- το τι υπάρχει στα άστρα και πέρα απ’ αυτά. Αν κάποιος κατοικεί εκεί. Αν η νόηση του ξεπερνά κατά πολύ τη δική μας. Και το βασικότερο: αν μας έχουν επισκεφτεί.

Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να βρουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Γραπτά αρχαίων πολιτισμών, ανασκαφές, γλυπτά μέχρι και πίνακες ζωγραφικής. Τελικά οι έρευνες των υποστηρικτών της ύπαρξης εξωγήινης ζωής οδήγησαν κάπου και για μερικούς καρποφόρησαν. Σας παραθέτουμε παρακάτω ένα «κολάζ» με κάποιους πίνακες ζωγράφων της αναγέννησης -κυρίως θρησκευτικού περιεχομένου- στους οποίους φαίνονται μυστήρια ιπτάμενα αντικείμενα, σε μια εποχή που μόνο τα πουλιά πετούσαν στους ουρανούς.

pinak18  pinak17

pinak16 pinak15

pinak13 pinak12 pinak10

pinak7 pinak8 pinak6

pinak4 pinak2 pinak1 painak11

 

 

Υπεύθυνος Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας: Κωνσταντίνος Καμπάκης

 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.