Κάθε τόπος και μια ιστορία και το στολίδι της Μακεδονίας , η  όμορφη Θεσσαλονίκη μας αποτελεί ζωντανό παράδειγμα κάθε γωνία της  έχει κάτι να μας διηγηθεί .

Αρχοντικό στην Θεσσαλονίκη
Αρχοντικό στην Θεσσαλονίκη

Από τους  πιο παλιούς τις φίλους , που μας ταξιδεύουν σε μια παλία εποχή στις αρχές του 20ου αιώνα    είναι τα πανέμορφα , περήφανα , καλοστεκούμενα αρχοντικά της  οπού τότε αποτελούσαν μια μεγάλη συνοικία , πλέον είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Τα διασωθέντα  από αυτά  τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα κοσμόυν μέχρι και σήμερα την Βασιλής Όλγας όπως η Βίλα Μπιάνκα και το Λαογραφικό Μουσείο .

Αρχοντικό στην Θεσσαλονίκη
Αρχοντικό στην Θεσσαλονίκη

Το καθένα κουβαλώντας τις δικές του αναμνήσεις αναλλοίωτες στο χρόνο που σίγουρα αν είχανε μιλιά θα μας περιέγραφαν τις εμπειρίες τους καλύτερα από τον καθένα.

Αρχοντικά με ψυχή που μέχρι σήμερα κρύβουν  πολλά που δεν έχουμε μάθει. Ίσως ακόμα στους τοίχους τους να στροβιλίζονται μυρωδιές και μελωδίες εκείνων των εποχών να κρυφοκοιτάζουν οι αρχόντισσες από τα παράθυρα και στις αυλές να ακούγονται τα γέλια και οι χαρές μικρών παιδιών. Ποιος ξέρει; Το ταξίδι τους αιώνιο , φαντάζει παραμύθι στο νού και μια καλή γνωριμία θα τα αναστήσει  στη φθορά του χρόνου.

Αρχοντικό στην Θεσσαλονίκη
Αρχοντικό στην Θεσσαλονίκη

Ας δούμε όλες τις φωτογραφίες των αρχοντικών από εδώ:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Editing: Θωμάς Οργαντζής

Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλιγγόπουλος

Κείμενο Εύη Λαζάρου

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.