Κατά καιρούς βγαίνουν ταινίες που είναι βασισμένες σε κλινικές μελέτες πειραμάτων, που γινόντουσταν στα νοσοκομεία,και τα οποία είχαν παραμείνει μυστικά, μέχρι που κάποιοι ερευνητές άρχισαν να ψάχνουν και αποκάλυψαν πράγματα που μας κόβουν την ανάσα.

Δεν είναι τυχαίο που τέτοιου είδους ταινίες δεν βγαίνουν συχνά , αλλά όταν προβληθούν τραβούν την προσοχή όλων.

Εδώ βέβαια μιλάμε για πειράματα που έγιναν στο εξωτερικό…

Λάθος… Δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαφέρει.

Εδώ και λίγο καιρό η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,υπό την επίβλεψη του John Dalli ,για να διερευνήσουν τέτοιου είδους θέματα ,στα οποία η χώρα μας έχει εμπλακεί.

Οι γιατροί των νοσοκομείων πραγματοποιούν μελέτες σε άτομα τα οποία είναι ανύμπορα να φέρουν αντίλογο ή να υπερασπιστούν τον ευατό τους.. Αν και τις περισσότερες φορές, οι ασθενείς νομίζουν ότι όλα αυτά είναι για το δικό τους καλό και για την βελτίωση της υγείας τους. Έτσι εύκολα εμπιστεύονται τον εκάστοτε γιατρό χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά θα συμβεί.

Τα πιο γνωστά στην Ελλάδα είναι τα πειράματα με την παράνομη χορήγηση χαπιών και την δημιουργεία δικών τους φαρμάκων που δεν βγήκαν ποτέ στην αγορά. Νόμίζουν ότι έτσι δεν θα μάθει κανείς το τι συμβαίνει, όμως εξ αιτίας τους πολλοί είναι αυτοί που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο κρεβάτι της κλινκής.

Ελέγχονται ακόμη και σήμερα και για άλλου είδους πειράματα που διεξάχθηκαν, ή ακόμη και για πειράματα που έγιναν στο εξωτερικό με την συχρηματοδότηση της Ελλάδας.

Τα δικά μας παράνομα , δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τις απάνθρωπες δοκιμές του εξωτερικού.

Για παράδειγμα κατά τις δεκαετίες 70′ – 80′ εφαρμόστηκε η Θεραπεία αποστροφής. Στη μελέτη αυτή ,ανάγκαζαν ομοφυλόφυλλους στρατιώτες να υποβληθούν σε χημικό ευνουχισμό , ενέργειες με ηλεκτροσόκ, ορμονοθεραπείες και πολλά άλλα, για να επιτύχουν τη σεξουαλική αλλαγή, γιατί σε εκείνα τα χρόνια το να έχεις διαφορετικές προτιμήσεις ήταν κάτι τελείος κακό και πίστευαν πως με αυτόν τον τρόπο θα εξαλείψουν την ομοφυλοφυλλία. Επικεφαλείς της μελέτης αυτής , ήταν ο Dr. Aubrey Levin ο οποίος μέχρι και σήμερα εργάζεται σε ψυχιατρική κλινική της Αυστραλίας.

Ένα άλλο συγκλονιστικό γεγονός , λαμβάνει χώρα σε κλινική του Καναδά , που εκεί οι γιατροί της ψυχιατρική κλινικής, εκμεταλλευόντουσαν τους ασθενείς τους και τους επέβαλαν σε εγχειρήσεις λαβοτομής. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά ή να αποτρελαθούν ή να χάσουν οριστικά την ζωή τους.

Το Πείραμα του Standford , σχεδιάστηκε από τον Phillips Zimbardo και είχε ως κύριο θέμα του τις αντιδράσεις των ανθρώπων που βρίσκονταν σε εγκλισμό. Μαθητές του πανεπηστιμίου προσφέρθηκαν εθελοντικά να γίνουν μέρος του πειράματος και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση. Γρήγορα όμως η μελέτη αυτή εξελίχθηκε σε τραγωδία , καθώς οι αντιδράσεις των παιδιών άλλαξαν σε γρήγορο χρονικό διάστημα, αλλά και ξεπέρασαν τα όρια που είχε θέσει ο Phillips για το project. Άρχισαν οι βίαιες συμπεριφορές και οι αυτοκτονικές τάσεις, κάτι που ανάγκασε τον Phillips να διακόψει το πείραμα αμέσως.

Είναι πολλά ακόμη που μία μέρα δεν φτάνει για να τα αναφέρω.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται διάφορες μελέτες που αφορούν τα παιδιά μόνο που έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Συχνά επίσεις ,είναι τα πειράματα που γίνονται μέσα στα Πανεπηστήμια με τους μαθητές να λαμβάνουν μέρος σε αυτά, χωρίς πάντα να έχουν την κατάληξη που θα περίμενε κανείς.

Κάθε μέρα άθελα μας γινόμαστε πειραματόζωα στα πλαίσια που έχουν θέσει άλλοι για εμάς. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και ενηνερωμένοι ,όσο μπορούμε, ειδικά για τα θέματα υγείας που λαμβάνουν χώρα στην δική μας Ελλάδα.

Για τον ΕΟΕ

Μπάκα Σουζάνα Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.