Κλισέ; Το ξέρω! Και όταν έχεις βρεί αυτό που πρέπει για σένα, δεν κοιτάς αν υπάρχει κάτι καλύτερο, αυτό αρκεί, μεγάλη κουβέντα, μακάρι να έρθει η ημέρα, σε κάποιο παράλληλο σύμπαν που ο καρκίνος θα είναι απλά ένα ζώδιο, ακόμη μεγαλύτερη.

Ρόζ συννεφάκια, αρκουδάκια, λουλούδια, καρδούλες, ναι κι εγώ πιστεύω σε αυτά, και  ποιός δεν έχει νιώσει αυτές τις μικρές πεταλουδίτσες που φτερουγίζουν στο στομάχι μας;

Μετά από μια συζήτηση με έναν φίλο, αποτυπώθηκε σε κάθε πτυχή του μυαλού μου ένα μήνυμα “ όλοι οι άνθρωποι ζούμε για να ακούσουμε ένα Σαγαπώ και ένα Ευχαριστώ. Γιαυτές τις δύο μικρές λέξεις καρτερούμε όλοι, παλεύουμε, κλαίμε και χαιρόμαστε, για την επιβεβαίωση, πως αξίζουμε να είμαστε ένα  αγαπημένο κομματάκι στην καρδούλα κάποιου.

Παρατηρώ ένα φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, δεν θα το αποκαλέσω ζήλεια, θα παρεξηγηθώ, δεν θα πω πως κατακραυγάζω τον διπλανό μου, για να ανέβω ένα σκαλοπάτι στα μάτια της ψυχής μου, γιατί θα με περιτρυγηρίσουν πολλά κοράκια, λέγοντας πως το κάνω κι εγώ. Απλά θα ζητήσω λίγη ανθρωπιά, να μην ξεχνάμε όλες αυτές τις αθώες ψυχούλες που πάσχουν από ασθένειες, όπως ο καρκίνος ,  είτε είμαστε, είτε  δεν είμαστε ερωτευμένοι και αφήστε αυτούς που ασχολούνται με το άλλο τους μισό να το ζήσουν, ας κοιτάξει ο καθένας μας τι μπορεί να δώσει σε αυτά τα παιδιά, αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν, τους φτάνει και ένα χαμόγελο, μια εγκάρδια αγκαλιά, λίγη προσοχή, τη χρειάζονται, πιστεύω πως μας έχουν όλους ανάγκη, η δύναμη των πολλών θα δώσει στήριξη και αγάπη στα χαμογελά τους, να μην σβήσουν ποτέ ή ακόμη και αν θελήσει η μοίρα να σβήσουν να μείνουν αναλλοίωτα στο μυαλό μας και οι συνειδήσεις μας, θα είναι πιο καθαρές, αν βάλουμε και μεις το λιθαράκι μας στην προσπάθεια τους.

Φίλε, άκουσε με . Έχεις όνειρα και στόχους, έτσι δεν είναι; Μην αφήσεις κανένα να σου καταστρέψει ότι έχεις χτίσει μέχρι τώρα. Γιατί μπορείς! Έχεις ότι χρειάζεσαι για να πετύχεις . Πίστεψε με, μπορείς και θα τα καταφέρεις, καμία ασθένεια, καμία ατυχία, κανένας πόλεμος δεν μπορεί να σκοτώσει την ψυχή μας και τα θέλω μας.

Η ψυχή ζεί αιώνια.

Για τον ΕΟΕ

Εύη Λαζάρου

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.