Ο  Ε.Ο.Ε. βρίσκεται κοντά στις αθλητικές εκδηλώσεις της πόλης μας, και για μια ακόμη φορα παραυρέθηκε στο Σειχ-Σου στις 15 Φεβρουαρίου, σε ορεινούς ποδηλατικούς αγώνες- τρεξίματος. Το αθλητικό τμήμα του ποδηλατικού τμήματος του Π.Α.Ο.Κ., μαζί με το κατάστημα CyCle και τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, διοργάνωσαν αγώνες ορεινής ποδηλασίας, ορεινού τρεξίματος και family race. Στους ποδηλατικούς αγώνες, το παρόν έδωσαν αθλητές και ομάδες απο όλη την Ελλάδα, κυρίως από τις βόρειες περιοχές.

 

Οι κατηγορίες που συμμετείχαν στους  αγώνες ορεινής ποδηλασίας, ήταν οι εξης: μίνι μικρά, μίνι μεγάλα, και παμπαίδες-πανκορασίδες παίδες-κορασίδες. Αξίζει όμως να επισημάνουμε, ότι  υπήρξε αγώνας open οπου μπορούσαν να συμμετάσχουν απο μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως και άτομα που δεν έχουν δελτίο σε καμία ομάδα και το κάνουν καθαρα για χόμπι.  Όσον αφορά, το ορεινό τρέξιμο ο αριθμός των ανθρώπων που έδωσαν συμμετοχή ηταν πολύ μεγάλος. Απο μικρές ηλικίες μέχρι και μεσήλικες αγωνίστηκαν στην φύση και σε μια αρκετά δύσκολη διαδρομή, με στόχο πρώτα να ελέγξουν την αντοχή τους και την καλή τους φυσική κατάσταση, ωστόσο η κατάκτηση του μεταλλίου, ερχόταν σε δεύτερη μοίρα για κάποιους. Ο αγώνας family race είχε επίσης μεγάλη απήχηση. Τι ακριβώς έγινε; Οι αθλητές μαζί με κάποιον γονιό (είτε μητέρα, είτε πατέρα), μπορούσαν να τρέξουν, με στόχο να τερματίσουν και οι δυο μαζί. Για να αναδειχτεί ο νικητής, έπρεπε να τερματίσουν και οι δυο. Ο χρόνος δηλαδή τελείωνε την ώρα που στον τερματισμό βρισκόταν και ο γονιός και το παιδί, ανεξάρτητα αν κάποια άτομα τερμάτιζαν στον ενδιάμεσο χρόνο χωρίς το ταίρι τους. Όπως και κάθε χρόνο, ο αγώνας ανάβασης στον Χορτιάτη είχε περισσότερη συμμετοχή, καθώς τα ποσοστά σε σχέση με πέρυσι, ήταν αρκετά πιο ανεβασμένα. Ατυχήματα δεν έλειψαν απο τον αγώνα, χωρις όμως να υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι:

Μίνι Μικρά: 

 1. Πάρης Σταματιάδης (Π.Α.Ο.Κ)
 2. Ιωάννης Μπόζος (Α.Σ. ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ)
 3. Ευάγγελος Πάπτης (Β.Α.Ο)

Μίνι Μεγάλα:

 1. Χρήστος Γοκτσης (Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ)
 2. Ορέστης Κυριακίδης (Π.Α.Ο.Κ)
 3. Γεώργιος Γλαβίνας (Β.Α.Ο)

Παμπαίδες:

 1. Άγγελος Μαυρίδης (Π.Ο. ΒΕΛΟΣ)
 2. Οδυσσέας Λεκοβίτσης ( Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ)
 3. Μόδεστος Καπίνας (Π.Α.Ο.Κ)

Παίδες: 

 1. Θεόδωρος Καιμασίδης (Π.Ο. ΒΕΛΟΣ)
 2. Ιορδάνης Παπάζογλου ( Π.Ο. ΒΕΛΟΣ)
 3. Νικόλαος Λαφτσίδης (Π.Α.Ο.Κ)

Open:

 1. Αλέξανδρος Βροχίδης (SMF TEAM)
 2. Γιάννης Σπυρίδης (VELOS)
 3. Αλέξανδρος Ιορδανίδης ( URBAN)

 Trail Run: 

 1. Μάριος Γιαννάκου
 2. Θεοδώσης Χατζηλάμπρου
 3. Χρήστος Τσαρτσίδης

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

10984964_10153055652119330_829216595_n

Επίσης την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, το ποδηλατικό τμήμα του Π.Α.Ο.Κ., έκοψε την πίτα για το νέο έτος, στο εστιατόριο ΒΥΘΟΣ, στην Ν. Ευκαρπία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι προπονητές του τμήματος Στέλιος Μαλούσης και Αλέξανδρος Ηλιάδης, οι αθλητές της ομάδας, νέοι καθώς και παλαίμαχοι. Το παρόν έδωσε και ο έφορος του Π.Α.Ο.Κ., Παπαδόπουλος Παύλος. Κατά τη διάρκεια της κοπής βραβεύτηκαν ορισμένοι αθλητές για την επίδοσή τους για την αγωνιστική περίοδο του 2014. Τα ονόματα των αθλητών είναι τα εξής: Αθανάσιος Μαλούσης, Ράπτης Βασίλης, Παντράκης Ιωάννης, Ράπτης Γεώργιος,  Κάπινας Μόδεστος, Τάτλη Δήμητρα, Χασιώτης Αιμίλιος, Καπαγιαννίδης Ιωάννης, Κσσίδης Αιμιλιανός και Τζούμας Χρήστος. Την βράβευση ακολούθησε ο Δεληγιάννης Αντώνης, πρωταθλητής Ελλάδος, πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας, νικητής σε ένα Εταπ του Γύρου Ελλάδος του 2015 και για τις επιτυχίες που έφερε τόσα χρόνια στην ομάδα. Επίσης Βραβεύτηκε και το εστιατόριο ΒΥΘΟΣ, για την φιλοξενία και την στήριξη που παρέχει στην ποδηλατική ομάδα. Μεγάλη απουσία υπήρξε ο Ταμουρίδης Γιάννης, πρωταθλητης Ελλάδας , λόγω προετοιμασίας του. Το φλουρί της χρονιάς έφερε την τύχη να  το δει ο Αιμιλιανός Κασσίδης (Πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος 2014 στην ατομική χρονομέτρηση)

10984780_10153055652659330_818544760_n (1)

Για τον ΕΟΕ

Ελίζα Ηλιάδου 

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.