Ουκ ολίγοι θα φανταζόταν ποτέ, πως μπορεί να υπάρχει ίδρυση ενός ξενοδοχείου, χωρίς την συνεργασία των υπάλληλων, όπως τα συνηθισμένα ξενοδοχεία που γνωρίζουμε όλοι. Αυτό αποτελεί πλέον παρελθόν, σύμφωνα με το CNN μέχρι τις 17 Ιουλίου θα ανοίξει το πρώτο εκσυγχρονισμένο ρομποτικό ξενοδοχείο που θα έχει 72 δωμάτια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η εικόνα ενός ξενοδοχείου, οπού το προσωπικό θα αποτελείται από ρομπότ, ακόμα και σήμερα είναι πέρα από κάθε φαντασία ,ωστόσο, μάλλον δεν είναι, αν κρίνει κανείς από το εγχείρημα του πάρκου Huis Ten Bosch στην Ιαπωνία, που ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής του Henn-na Hotel («Παράξενο Ξενοδοχείο»), ενός ξενοδοχείου όπου θα εργάζονται ρομπότ.

Τα ρομπότ θα μπορούν να συζητούν με τους ανθρώπους- επισκέπτες και το προσωπικό θα συμπληρώνεται από άλλα ρομπότ, με καθήκοντα όπως ο καθαρισμός και η εξυπηρέτηση πελατών.

Το δεύτερο θα έχει ολοκληρωθεί το 2016, με επιπλέον 72. Με βασικό «μότο» το «αφοσίωση στην εξέλιξη», το ξενοδοχείο θα διαθέτει τρία «actroids» (ανθρωπόμορφα ρομπότ) που θα εργάζονται ως ρεσεψιονίστ.

Ο πρόεδρος του Huis Ten Bosch, Χιντέο Σαουάντα, ισχυρίζεται ότι θα πρόκειται για το πιο «αποδοτικό» ξενοδοχείο στον κόσμο και ότι τα ρομπότ κάποια στιγμή θα φτάσουν στο σημείο να διαχειρίζονται το 90% των υπηρεσιών.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σύμφωνα με το ιαπωνικό Nikkei News, είναι η δημιουργία 1.000 τέτοιων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο, ένα σχέδιο για ένα δίκτυο φουτουριστικών ξενοδοχείων χαμηλού κόστους, η πρόσβαση στα δωμάτια των οποίων θα γίνεται μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

Ο φιλοξενούμενος θα μπορεί να παραγγέλλει αντικείμενα μέσω ενός tablet, ενώ θα χρησιμοποιείται ηλιακή ενέργεια και άλλα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης πόρων για περαιτέρω οικονομία.

Όσον αφορά το κόστος, θα είναι 60 δολάρια για δωμάτιο ενός ατόμου, και οι κρατήσεις είναι ήδη δυνατές μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου.

Για τον ΕΟΕ

Ίνγκα Αθανασιάδου Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.