Όλοι μας αγαπάμε τα παραμύθια που μας διάβαζαν οι γονείς μας όταν είμασταν μικροί. Σε όλα όμως τα παραμύθια υπήρχαν πάντα μάγισσες.

Πολλές ταινίες μάλιστα, μιλάνε για μαγεία και για μάγισσες.

Σίγουρα όλοι αναρωτηθήκαμε αν υπάρχουν και αν είναι αλήθεια όλα όσα έχουμε δει και ακούσει.

Στην Liguria της Ιταλίας, υπάρχει ένα χωριό με το όνομα Triora ή  αλλιώς, το χωριό των μαγισσών. Όσοι περνούν από εκεί έχουν την αίσθηση του μυστηρίου καθώς και ένα συναίσθημα φόβου.

Το χωριό χτίστηκε τον 12ο αιώνα  ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο κομμάτι του, αλλά γίνετε ευρύτερα γνωστό τον 16ο αιώνα με την διεξαγωγή της Ιεράς Εξέτασης. Εκείνη την περίοδο γινόντουσαν δίκες, που κατέληγαν σε εκτελέσεις γυναικών που πίστευαν πως ήταν μάγισσες. Η κατηγορία ήταν για πνευματικούς δεσμούς με τον σατανά, πρόκληση ασθενειών και κακοτυχιών προς άλλους, θυσίες  και μεταβολές καιρικών φαινομένων.

Το 1587, μια ομάδα γυναικών κατηγορήθηκε ότι θυσίαζαν μωρά στον βωμό του σατανά και ότι προκάλεσαν τις κακές καιρικές συνθήκες που κατέστρεψαν τις αγροτικές τους καλλιέργειες. Όλες βασανίστηκαν και κάηκαν ζωντανές την περίοδο 1587-1589. Αυτό ήταν    και το μεγάλο γεγονός που στιγμάτισε το χωριό.

Το μέρος όπου υποτίθεται γινόντουσαν οι επικλίσεις και οι τελετές ονομάζεται  La Cabotina και υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Οι κάτοικοι που έχουν απομείνει στο χωριό κάθε χρόνο αναβιώνουν το ‘’σκοτεινό’’ παρελθόν του , για να προσελκύσουν τουρίστες , έχουν δημιουργήσει ένα μουσείο μαγισσών και μαγαζιά με είδη ‘’μαγείας’’  όπως γλυπτά, σκούπες , παράξενα καπέλα και τελετουργικά είδη.

Το Φεστιβάλ Μαγείας του Αυγούστου, το Φεστιβάλ μανιταριών το Σεπτέμβριο, αλλά και το Halloween τον Οκτώβρη, γίνονται επί σειρά ετών και κάθε χρόνο στο χωριό αυτό.

Για τον ΕΟΕ

Μπάκα Σουζάνα Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.