Τα τελευταία χρόνια, η ασθένεια τού καρκίνου έχει εξελιχθεί, ραγδαία, στην χώρα μας!

Κάθε χρόνο, οι 5 στους 10, προσβάλλονται από την ασθένεια αυτή!

Από τούς 5, οι 2, και, πιό σπάνια, ο ένας , θα καταφέρουν να τήν ξεπεράσουν!

Ας πάμε, όμως, ένα «ταξίδι», στις περιοχές τής Ελλάδος, όπου «θερίζει» ο καρκίνος:

Η Δράμα, οι Σέρρες, καί το Κιλκίς, κατέχουν, δυστυχώς, τις πρώτες θέσεις τών πόλεων, με το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας από καρκίνο!

Επόμενες πόλεις, στον χάρτη, είναι: τα Γρεβενά, καί η Καρδίτσα.

Δεν θα μπορούσε, βεβαίως, να λείπει η Ξάνθη, αν καί κατέχει ένα, μικρό, ποσοστό (γύρω στο 15%), σε σχέση με όλες, τις παραπάνω, περιοχές, στις οποίες, το μικρότερο ποσοστό τους, αγγίζει το 26%.

Στην συνέχεια, θα βρούμε καί την περιοχή τής Καβάλας.

Ο καθηγητής Υγιεινής, τής Ιατρικής Σχολής, τού «Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», θεωρεί ως πιθανή αιτία, για τα, τόσο αυξημένα, ποσοστά καρκίνου, ένα δημογραφικό φαινόμενο, το οποίο σχετίζεται με την μετανάστευση τών Δραμινών, κατά την δεκαετία τού ‘60, στην Δυτική Γερμανία, όπου εκτεθήκαν σε καρκινογόνους παράγοντες, καί, στην συνέχεια, επέστρεψαν, έχοντας επηρεαστεί από αυτούς!

Επίσης, πρέπει, οι κάτοικοι τών συγκεκριμένων περιοχών, να είναι επηρεασμένοι καί από φυτοφάρμακα, ή, από περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τελειώνει, λέγοντας πως οφείλονται (τα, τόσο αυξημένα, ποσοστά καρκίνου), καί σε ρύπους, οι οποίοι παράγονται στην γειτονική Βουλγαρία, καί μεταφέρονται, στην Ελλάδα, μέσω τών υδάτων τού Νέστου, ή, ακόμη, καί στην διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό τού Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006.

Στις μελέτες που γίνονται, δίνουν περισσότερη βαρύτητα στις περιοχές τής Βορείου Ελλάδος, για τον «καρκίνο τού θυρεοειδούς», με αφορμή, έως καί σήμερα, το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ.

Οι μελέτες θα συνεχιστούν. καί σε συσχετισμό με την τεχνολογία. καί τα ηλεκτρονικά μέσα, ως προς τό πόσο μάς επηρεάζουν.

Τα στοιχεία έχουν δοθεί μέσω τής «Ελληνικής Στατιστικής Εταιρείας».

Για τον ΕΟΕ

Μπάκα Σουζάνα Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.