Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, καθημερινά, δεν μπορούν να κοιμηθούν, αν δεν έχουν αναμμένο ένα φωτάκι.

Άλλοι, το κάνουν από φόβο, καί, άλλοι, αισθάνονται μιά συντροφιά.

Τα τελευταία, όμως, χρόνια, έχει επικρατήσει να μένει, η τηλεόραση, ανοιχτή, γιά τούς ίδιους λόγους. Όμως, ο κόσμος, δεν γνωρίζει πόσο βλάπτει όταν μένει, όλο το βράδυ, ανοιχτή η τηλεόραση!

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, είναι μία κακιά συνήθεια, που δεν λένε να την σταματήσουν.

Γιά ποιόν λόγο, τώρα, το λένε αυτό;

Το πρώτο πράγμα που καταστρέφεται, σταδιακά, είναι η ποιότητα του ύπνου! Δύσκολα θα κοιμηθεί, κάποιος, στην ώρα του, με αποτέλεσμα, να «στριφογυρνά», αδιάκοπα, στο κρεββάτι του, δημιουργώντας πολλές ενοχλήσεις! Πολλές φορές, φέρνει καί πονοκεφάλους!

Σε πρώτη φάση, δεν γίνεται αντιληπτό, αυτό, καί, πολλοί, θεωρούν οτι φταίει η υπερένταση. Με τον καιρό, όμως, γίνεται όλο καί πιό  εμφανές, με αποτέλεσμα, να γίνεται, συνεχώς, πιό ευαίσθητος, ο εγκέφαλος, στα εξωτερικά ερεθίσματα!

Τέλος, μπορούμε να επισημάνουμε ότι, η ακτινοβολία, που εκπέμπει η τηλεόραση, είναι αρκετά υψηλή, όπως ισχύει καί με το κινητό, καί πρέπει να αποφεύγεται στόν χώρο που ξεκουραζόμαστε, έστω καί για λίγες ώρες.

Για τον ΕΟΕ

Ελίζα Ηλιάδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.