Υπάρχουν, αρκετές πόλεις, στον χάρτη, οι οποίες είναι εγκαταλελειμμένες, γιά πολλούς λόγους, καί, οι οποίες, είναι γνωστές ως: «πόλεις – φαντάσματα»!

Πίσω, από αυτές, τις πόλεις, επικρατούν καί «ιστορίες μυστηρίων».

Είναι πόλεις, που έχουν «στιγματιστεί» από το «βίαιο παρελθόν» τους, καί, κοινότητες, που, απλά, εγκαταλείφθηκαν.

Θα αναφερθούμε σε πέντε, τέτοια, μέρη, υπάρχουν, όμως, πολλά ακόμη, καί, αρκετά, είναι αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί, λόγω τής ιστορίας τους, καί γιά «γυρίσματα» ταινιών τρόμου.

1.ΜΕΞΙΚΟ: Isla de las Muñecas (Το Νησί με τις Κούκλες)

Στο νησί, αυτό, ζούσε ένας ερημίτης, ο Julian Santana Barrera. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Julian, είχε βρει ένα κορίτσι, που είχε πνιγεί σε ένα κανάλι, καί κρέμασε κούκλες, σε όλο το νησί, γιά να «κατευνάσει» το πνεύμα της. Το νησί, έγινε, δημοφιλής, τουριστική ατραξιόν, ενώ, πολλοί επισκέπτες, πήγαιναν, εκεί, με την δική τους κούκλα, την οποία καί άφηναν! Το 2001, ο Barrera, λέγεται ότι βρέθηκε πνιγμένος, στο ίδιο σημείο, που, κάποτε, είχε βρεί το κορίτσι!

Screen Shot 2015-04-08 at 19.03.51

2.ΝΑΜΙΜΠΙΑ: Kolmanskop.

Εδώ, είναι ένα, εγκαταλελειμμένο, χωρίο, στην έρημο «Namib», στη νότια Ναμίμπια, λίγα χιλιόμετρα μακριά, από το λιμάνι τής πόλης τής Lüderitz, στο οποίο, ζούσαν Γερμανοί. Ονομάστηκε έτσι, από τον Johnny Coleman, ο οποίος, κατά την διάρκεια μιάς αμμοθύελλας, εγκατέλειψε, τήν βοϊδάμαξά του, σε μιά μικρή πλαγιά, απέναντι από τον οικισμό. Εκεί, ανακαλύφθηκαν διαμάντια, καί άρχισαν ανασκαφές. Η πόλη παρήκμασε, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν, το αδαμαντορυχείο, εξαντλήθηκε, σιγά-σιγά, καί, τελικά, εγκαταλείφθηκε το 1954.

Screen Shot 2015-04-08 at 19.04.28

3.ΓΑΛΛΙΑ: Oradour-sur-Glane.

Το χωριό, βρίσκεται στην περιοχή: «Haute-Vienne». Οι, περισσότεροι, κάτοικοι, ήσαν γερμανικής καταγωγής. Το χωριό, καταστράφηκε στις 10 Ιουνίου τού 1944, όταν, 642 από τούς κατοίκους του, μεταξύ τών οποίων, γυναίκες, καί παιδιά, σφαγιάστηκαν, από έναν λόχο γερμανών «Waffen-SS»! Από τότε, κανένας, δεν έχει μείνει, ποτέ ξανά, στο χωρίο αυτό!

Screen Shot 2015-04-08 at 19.05.16

4.ΙΑΠΩΝΙΑ: Hashima Island.

«Hashima» («-shima», είναι μία ιαπωνική κατάληξη, που δηλώνει: «νησί»): είναι ένα, εγκαταλελειμμένο, νησί, που βρίσκεται, περίπου, 15 χιλιόμετρα (9 μίλια), από την πόλη τού Ναγκασάκι, στη νότια Ιαπωνία. Είναι ένα από τα, 505, ακατοίκητα, νησιά, στήν νομαρχία Nagasaki. Τα, πιό αξιοσημείωτα, χαρακτηριστικά τού νησιού, είναι: οι εγκαταλελειμμένες, καί αδιατάρακτες, τσιμεντένιες πολυκατοικίες, καί: ο, περιβάλλων, θαλάσσιος τοίχος.

Screen Shot 2015-04-08 at 19.05.55

5.ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Pripyat.

Εγκαταλείφθηκε, αμέσως μετά το πυρηνικό ατύχημα, στο Τσερνόμπιλ, το 1986. Κάποτε, η πόλη Pripyat, τής Ουκρανίας, φιλοξενούσε 50.000 ανθρώπους. Τώρα, στέκεται, «παγωμένη» στον χρόνο, θυμίζοντας την, χειρότερη, πυρηνική καταστροφή, που γνώρισε η Ανθρωπότητα!

Screen Shot 2015-04-08 at 19.07.06

Αυτά, είναι, κάποια, από τα μέρη, με το «μυστικό παρελθόν», καί, πολλά, είναι, αυτά τα μέρη, που θα ονομαστούν, έτσι, με τον καιρό, πάντα, λόγω τής ιστορίας τους.

Για τον ΕΟΕ

Μπάκα Σουζάνα Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.