Στο: 26%, διαμορφώθηκε, η ανεργία, στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο, από: 25,9%, τον Νοέμβριο, παραμένοντας η υψηλότερη, στην Ε.Ε., σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τής «Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας» («Eurostat»), που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Από «το κακό, στο χειρότερο», δηλαδή, τα ποσοστά τής «καταραμένης» ανεργίας, που έχει «φάει» τη νεολαία, στην Ελλάδα, καί έχει χαθεί, πλέον, από αυτή τη χώρα, η ελπίδα, καί το όνειρο…

«Δραματικό», πλέον, το ποσοστό τών νέων άνεργων, που, συνεχώς, αυξάνεται, βασανίζοντας τούς ίδιους, αλλά καί τις οικογένειές τους, που βλέπουν, τα παιδιά τους, να «μαραζώνουν», αφού, πλέον, έξι στους δέκα νέους, είναι χωρίς δουλειά!

Οι αριθμοί, αυτοί, «ξεφεύγουν» από τα «πλαίσια» τής «απλής ανησυχίας», πιά, καί δημιουργούν «αδιέξοδα», καί μόνον, στις σκέψεις, γιά το μέλλον τής χώρας μας.

Πλέον, μία θέση εργασίας, με μισθό: 450 ευρώ, είναι περιζήτητη, αλλά, καί δυσεύρετη, συνάμα. Κι’ όμως, είναι πολλές, οι οικογένειες, που ΖΟΥΝ με έναν, ΤΕΤΟΙΟΝ, μισθό, καί, άλλες, που «παλεύουν» να ζήσουν, ΧΩΡΙΣ ΤΕΤΟΙΟΝ, μισθό!

Το: «πώς τά καταφέρνουν», είναι «άξιον απορίας»!

Πολλοί, την χαρακτηρίζουν ως την «μάστιγα τής εποχής μας», καί αναφέρονται στα «οικονομικά αδιέξοδα», που δημιουργεί, στα άτομα που πλήττει, καθώς, καί στις επιπτώσεις της, στην δομή τής κοινωνίας. Η ανεργία, όμως, δεν «πλήττει», μόνον, τις κοινωνικές δομές, ούτε, αποκλειστικά, καί μόνον, το πορτοφόλι μας. Η ανεργία απειλεί, σε μεγάλον βαθμό, καί την «εσωτερική ζωή» τών ατόμων, που την βιώνουν, επηρεάζοντας, άμεσα, τόσο την ψυχική τους υγιεία, όσο καί την σωματική. Με γνώμονα την, εν λόγω, «μάστιγα», τα περιστατικά «κατάθλιψης», καί «άγχους», εμφανίζουν, σημαντική, αύξηση, στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι, άλλωστε, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε, ακόμη καί θύματα, με, αυτή, τη δικαιολογία!

Μαζί με το ποσοστό ανεργίας, λοιπόν, στο: 26%, έχουμε καί αύξηση τών αυτοκτονιών, κατά: 35%, τα τελευταία, τέσσερα, χρόνια!

Για τον ΕΟΕ,

Μαρία Καμαρίδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου