Όταν μιλάμε γιά στοιχειωμένα αντικείμενα, ή κούκλες, η πρώτη φιγούρα, που μάς έρχεται στον νού, δεν είναι άλλη από την κούκλα, στην ταινία: «ΤΣΑΚΙ – Η ΚΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ». 

Όσοι την έχουν δεί, ή έχουν ακούσει γιά την συγκεκριμένη ταινία, δεν μπορούν να πιστέψουν, όπως είναι φυσικό, ότι, κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να είναι αληθινό!

Κι’ όμως! Η κούκλα, αυτή, υπάρχει, καί δεν είναι μία, τυχαία, κούκλα!

Στο μουσείο «Martello», στο Custom House τής Φλορεντίας, υπάρχει μία κούκλα που ονομάζεται: «Robert, the doll», καί η οποία ανήκε στον, ελληνικής καταγωγής, ζωγράφο, καί συγγραφέα: Robert Eugene Otto.

Ο Robert απέκτησε την κούκλα στα έξι του χρόνια. Ήταν αποχαιρετιστήριο δώρο τής νταντάς του, η οποία θα έφευγε από την οικία, αυτή.

(Αξίζει να σημειωθεί πως, η συγκεκριμένη νταντά, εξασκούσε μαύρη μαγεία!)

Το παιχνίδι, αυτό, ήταν καί η αγαπημένη του ασχολία, μέχρι καί τον θάνατό του, καθώς, πότε, στη ζωή του, δεν την είχε αποχωριστεί! Αντιθέτως, την είχε, μέρα-νύχτα, αγκαλιά, καί την έντυνε ακόμη καί με δικά του ρούχα! Τής είχε τόσο μεγάλη αδυναμία, που τής έδωσε το όνομά του!

robert-the-doll-large

Ένα, από τα πιό παράξενα, που ξεκίνησαν να συμβαίνουν, ήταν όταν, όλοι, όσοι είχαν πρόσβαση στο σπίτι, άκουγαν τον μικρό Robert να μιλάει, καί να συζητάει, με την κούκλα –κάτι που είναι φυσικό να συμβαίνει, στα παιδιά, σε νεαρή ηλικία- αλλά πίστευαν πως άκουγαν καί την κούκλα να τού απαντά καί, σιγά-σιγά, να μιλούν σε μία, τελείως διαφορετική, ανύπαρκτη, γλώσσα!

Καθημερινά, ολοένα καί πιό παράξενα πράγματα συνέβαιναν! Οι γείτονες έλεγαν πως, τις ώρες που, όλοι, έλειπαν από την οικία, η κούκλα μπορούσε να μετακινείται στο σπίτι μόνη της, καθώς καί να αλλάζει εκφράσεις κατά βούλησιν! Το πιό σύνηθες φαινόμενο ήταν: τα αντικείμενα που εξαφανίζονταν, ή: τα πράγματα που έσπαγαν μυστηριωδώς!

Όπως ήταν φυσικό, οι γονείς έριχναν τις ευθύνες στον μικρούλη Robert, γιά όλα, όσα γινόντουσαν, από αταξίες, μέσα στο σπίτι, καί, κάθε φορά, ο μικρός κατηγορούσε, συνέχως, το παιχνίδι!

«- Το έκανε ο Robert! Ο Robert, το έκανε!».

Τις νυχτερινές ώρες, οι υπηρέτες ξυπνούσαν από έναν περίεργο ήχο, καί άκουγαν, βαριά βήματα, επάνω στη στέγη!

Ένα περίεργο βουητό, καί τραγούδι, ακουγόταν, κατά καιρούς, από το φυτώριο, καί υπήρχε μία, αλλόκοτη, μεταφυσική, δραστηριότητα στον χώρο! Όλα τα έπιπλα, καί τα αντικείμενα, βρισκόντουσαν στον αέρα, ή, άλλαζαν θέσεις! Κατά τη διάρκεια τής ημέρας, η κούκλα «παρενοχλούσε» τα υπόλοιπα παιδιά τής γειτονιάς!

Το πιό περίεργο ήταν ότι, όλα αυτά, τα έβλεπαν όλοι, ακόμη καί οι γονείς τού Robert, αλλά, κανένας, δεν ήθελε να πιστέψει στό τι γινόταν! Παρ’ όλα αυτά, κανένας υπηρέτης δεν δεχόταν να καθαρίσει το παιδικό δωμάτιο, φοβούμενοι μήπως καί τού γυρίσουν την πλάτη, ή, μήπως καί ρίξουν την κούκλα!

Μεγαλώνοντας ο Robert, παντρεύτηκε την Ann Parker καί, μετακομίζοντας στο σπίτι της, εκείνη, ζήτησε, η κούκλα, να τοποθετηθεί στην σοφίτα (όπου δεν θα την έβλεπε, ποτέ, κανένας!), αφού, ο σύζυγός της, δεν δεχόταν να την πετάξει! Κι’ όμως, γιά ακόμη μία φορά, η κούκλα «έκανε το κέφι της», καθώς την έβλεπαν, συχνά, να κάθεται στο κεφαλόσκαλο, καί να παρακολουθεί τον Robert, να εκτινάσσεται από τις σκάλες! Επίσης, η γυναίκα του, είχε ακούσει την κούκλα να τραγουδάει με φωνή παιδιού, νηπιακής ηλικίας! Όταν πέθανε, πριν από τον Robert, πολλοί αναρωτήθηκαν μήπως, ο «Robert, the doll», είχε σχέση με το θάνατό της.

Ο Robert πέθανε το 1974, η κούκλα, όμως, συνέχισε το έργο της…

Ερευνητές μεταφυσικών δραστηριοτήτων δηλώνουν ότι, η φοβερή κούκλα, συνέχιζε την δραστηριότητά της, βάσει μαρτυριών τών γειτόνων τού σπιτιού! Κάποιοι, ακούν τον ήχο τού τραγουδιού της, ενώ, λένε ότι τρομάζει τα παιδιά, με τρομακτικές γκριμάτσες!

Η οικογένεια που αγόρασε το σπίτι τού Robert, βρήκε στη σοφίτα την κούκλα. Όμως, η κούκλα, αντιπαθούσε τα κοριτσάκια! Έτσι, «μαγικά», ποδοπάτησε, καί ακρωτηρίασε, τις άλλες κούκλες τού κοριτσιού, καί, βέβαια, αντιπάθησε, αμέσως, τη νέα της «ιδιοκτήτρια»!

Λένε πως, το 10χρονο κοριτσάκι, ξυπνούσε, κι’ έβρισκε την κούκλα να κάθεται στο πρόσωπό του, επειδή ήθελε να το πνίξει!

Η οικογένεια μετακόμισε, αμέσως, καί το σπίτι μετατράπηκε σε σπίτι με την ιστορική αξία τού καλλιτέχνη, ενώ, η κούκλα, δωρήθηκε στο μουσείο «Martello».

Ακόμη καί εκεί, η κούκλα δεν είχε σταματημό! Σκαρφάλωνε στον τοίχο, όπως οι αράχνες! Από εκεί, έβριζε, καί καταριόταν, το τρομοκρατημένο προσωπικό! Τελικά, την έπιασαν, καί την τοποθέτησαν σε μιά πλαστική θήκη, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Είναι, ακόμη, ντυμένη με τη στολή τού ναύτη, που τής έφτιαξε ο Robert, από τα δικά του ρούχα, καί κρατάει ένα μικρό αρκουδάκι!

Ακόμη καί σήμερα, υπάρχει η φήμη πως «κάνει πράγματα», καί καταριέται όλους εκείνους που τήν ενοχλούν, ή την φωτογραφίζουν, έκτος καί αν, εκείνη, έδωσε την άδειά της. Με αποτέλεσμα, έως τώρα, να στέλνουν χιλιάδες γράμματα στο μουσείο καί να ζητούν, από τον Robert, συγχώρεση, καί να πάρει, πίσω, την κατάρα του!

Την κούκλα την καταράστηκε η, πρώην, νταντά τού μικρού, γιά να εκδικηθεί τούς γονείς του, διότι την είχαν απολύσει!

Για τον ΕΟΕ

Μπάκα Σουζάνα Δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.