Ιαπωνία. Μία χώρα που «κατέχει την πρωτιά», όσον αφορά τούς τρομακτικούς, αποκόσμους, και γεμάτους μυστήριο, μύθους, που, σίγουρα, και τον πιό ατρόμητο, θα τον κάνουν να μην θέλει να «κλείσει μάτι», το βράδυ! Ας δούμε μερικούς, από τούς πιό φρικιαστικούς θρύλους, που θα μάς κάνουν να ρίξουμε μιά «δεύτερη ματιά», κάτω από το κρεββάτι μας!

Download.exe

Jinmenken.

Αρκετά δύσκολο να το προφέρεις, αν, όμως, συναντήσεις ένα τέτοιο, δεν θα προλάβεις, ούτως, ή, άλλως, να αρθρώσεις λέξη! Έχουν μορφή σκύλου, ανθρώπινο πρόσωπο, και είναι, κυρίως, μοναχικά (πάλι καλά!). Τρέχουν με ασύλληπτη ταχύτητα, κάτι που σού εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τούς γλιτώσεις! Το μόνο καλό, είναι ότι σε προειδοποιούν! Δηλαδή, θα σού μιλήσουν, γιά να σού ‘πούν να τα αφήσεις στην ησυχία τους! Τώρα, αν, εσύ, θες να ζήσεις την ζωή σου «στα άκρα», και να τα ενοχλήσεις, αυτά, «δεν φέρουν καμμία ευθύνη». Εξ άλλου, σε είχαν προειδοποιήσει.

Tominos-Hell

Tomino’s Hell.

Και αν, τα «Jinmenken», σε άφησαν ασυγκίνητο, έρχεται κάτι που, σίγουρα, θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου! Το «Tomino’s Hell» είναι ένα γιαπωνέζικο ποίημα, που γράφτηκε γύρω στο 1900, το οποίο ‘μοιάζει αθώο, καθώς, απλά, περιγράφει το ταξίδι ενός αγοριού στον «Κάτω Κόσμο». Τι γίνεται, όμως, αν, κάποιος, το διαβάσει δυνατά; Πεθαίνει! Γι’ αυτό, να είμαστε αρκετά προσεκτικοί με το «τι πέφτει στα χέρια μας» (αυτό, βέβαια, είναι ανάλογο και με τις γνώσεις μας στα Ιαπωνικά)!

tumblr_l8bf73dsjh1qboseio1_4001

Hanako-san.

Αδιαμφισβήτητα, αν είσαι μικρό παιδάκι, στην Ιαπωνία, σίγουρα θα το σκεφτείς καλά, αν θα επισκεφθείς την τουαλέττα τού σχολείου σου! Αυτό, διότι, ο πιό διαδεδομένος μύθος, στα δημοτικά σχολεία τής Ιαπωνίας, κάνει λόγο γιά ένα κοριτσάκι που αυτοκτόνησε στις τουαλέττες και, το «πνεύμα» της, τις έχει «στοιχειώσει»! Πληροφοριακά, το «πνεύμα» βρίσκεται στην τρίτη τουαλέττα, κατά σειρά!

aka_manto

Aka Manto.

Ένας, ακόμη, μύθος, που «έχει την έδρα του» στην τουαλέττα (δυστυχώς, γιά ‘μάς) είναι αυτός τού «Aka Manto». Αυτός, λοιπόν, ο «κύριος», σε βάζει σε ένα περίεργο δίλημμα, που δεν σού αφήνει και πολλά «περιθώρια». Σε βάζει, λοιπόν, να διαλέξεις αν θέλεις: κόκκινο, ή, πράσινο, χαρτί υγείας! Αν διαλέξεις το κόκκινο, αυτό που θα ακολουθήσει είναι τελείως φρικιαστικό, και απάνθρωπο, καθώς θα αιμορραγείς μέχρι θανάτου! Αν, πάλι, διαλέξεις το πράσινο, δεν θα είσαι περισσότερο «τυχερός», καθώς, ο «Aka», θα σε στραγγαλίσει επί τόπου! Λύση, δεν υπάρχει, εκτός αν πεις πως δεν θέλεις χαρτί!

Valley-Dolls-Nagoro-Japan-7d

Inunaki Village.

Αν ψάχνεις ένα μέρος γιά διακοπές, σίγουρα, μην διαλέξεις αυτό! Το «Inunaki Village» είναι ένα χωριό, στο οποίο «βασιλεύει» η αναρχία! Δεν υπάρχουν νόμοι! Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει: κλέβει, σκοτώνει, ακόμη: τρώει και ανθρώπους! Η ύπαρξή του δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανέναν, πάντως, φημολογείται ότι, κανείς, δεν έχει γυρίσει ζωντανός, από εκεί!

kuchisake_onna___split_mouthed_woman_by_mrredbutcher-d7gm77f

Kuchisake-onna.

Ένας γυναικείος «δαίμονας», ο οποίος είναι γνωστός και ως: «η γυναίκα με το χαραγμένο πρόσωπο»! Κυκλοφορεί με μιά χειρουργική μάσκα, και ρωτά τον κάθε, ανυποψίαστο, περαστικό, αν είναι όμορφη! Αν κάνεις το λάθος, και τής πεις: «όχι», θα σε σκοτώσει! Αν πεις: «ναι», θα βγάλει την μάσκα, και θα σε ξαναρωτήσει. Αν πεις: «όχι», σε σκοτώνει! Αν πεις: «ναι», σε χαράζει στο πρόσωπο, γιά να γίνεις σαν κι’ αυτή! Ας είμαστε ειλικρινείς, όμως… Οποιαδήποτε γυναίκα, και αν σε ρωτήσει: αν είναι όμορφη, και τής πεις: «όχι», θα σού επιτεθεί, και χωρίς να είναι δαίμονας!

gozu_y_mezu_by_elliegreco

Gozu.

Μπορεί, το καλοκαίρι που βρίσκεσαι στο χωριό τής γιαγιάς, να βλέπεις τις αγελάδες και να τις χλευάζεις, ή, να μην τούς δίνεις, καν, σημασία. Η συγκεκριμένη, όμως, δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο! Δεν είναι η «παραδοσιακή», καλή, αγελαδίτσα, που «μάς δίνει γαλατάκι», αλλά μιά «δαιμονική ύπαρξη», που, αν, κάποιος, σού διηγηθεί την ιστορία της, θα τρομάξεις τόσο, που θα πάθεις «κρίση πανικού», και θα πεθάνεις! Το σώμα σου θα αρχίσει να τρέμει σαν τρελλό, θα είσαι ανήμπορος να ελέγξεις τον εαυτό σου, και να τού «επιβάλλεις» να σταματήσει να ακούει την ιστορία! Έτσι, θα πεθάνεις από τον φόβο σου!

3d_empty_room_01_hd_picture_167786

Το κορίτσι που ζει στο κενό.

Οι μισάνοιχτες πόρτες, από μόνες τους, δημιουργούν ένα «αίσθημα φόβου». Πόσο, μάλλον, όταν, ο «θρύλος», λέει ότι, στο κενό, ζει ένα κορίτσι! Αν κοιτάξεις σε οποιοδήποτε κενό, που δημιουργείται στο δωμάτιο, είτε: από έπιπλα, είτε: από πόρτες, και το βλέμμα σου «διασταυρωθεί» με εκείνο τού κοριτσιού, τότε, αυτομάτως, μεταφέρεσαι στην Κόλαση! Γι’ αυτό, πρόσεχε που κοιτάς!

twister

Kune Kune.

Προσπαθείς να σωθείς από τα «πνεύματα» τής πόλης σου, και αποφασίζεις να μετακομίσεις στην ύπαιθρο. Ούτε εκεί, όμως, από ό,τι φαίνεται, θα βρεις ησυχία, γιατί το «πνεύμα»: «Kune Kune», «κυριαρχεί» στην ύπαιθρο, και στα χωράφια, και είναι αμείλικτο! Κινείται σαν ένα μεγάλο σκουλήκι, και έχει ακαθόριστη μορφή! Αν, κάποιος, το αντικρίσει, τρελλαίνεται επί τόπου!

teke-teke

Teke Teke.

Πριν πολλά-πολλά χρόνια, μιά γυναίκα την πάτησε ένα τραίνο, και την έκοψε στα δύο! Αποτρόπαιο, και απάνθρωπο, όμως, η τραγωδία, δεν τελειώνει εκεί! Από τότε, κυκλοφορεί με ένα δρεπάνι, και κόβει τούς ανθρώπους στη μέση, γιά να τούς μετατρέψει σε «αυτό», που είναι και αυτή, δηλαδή: σε «Teke Teke»!

20020815085827

Hitobashira.

Ένας μύθος, που δεν συναντάται μόνον στην Ιαπωνία, και έχει εμφανιστεί, ακόμη, και στη χώρα μας! Η πεποίθηση ότι: αν έχτιζες έναν άνθρωπο, σε ένα κτίριο, αυτό, θα γινόταν ακόμη πιό γερό, είναι ευρέως γνωστή. Έτσι, και στην Ιαπωνία, στούς πυλώνες, έχτιζαν ανθρώπους, γιά να γίνουν πιό γεροί! Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να θεωρούνται «στοιχειωμένοι».

220px-Ryoi_Nopperabo

The Noppera-bõ.

Δαιμόνια, υποχθόνια, πλάσματα, χωρίς πρόσωπο, που ξεγελάνε τούς περαστικούς, γιά να τούς κλέψουν τα χαρακτηριστικά τους!

okiku_2

The Okiku.

Η, φαινομενικά, αθώα κούκλα, πήρε το όνομά της από την ιδιοκτήτριά της, που βρήκε φρικτόν θάνατο, σε ηλικία δύο ετών! Οι γονείς της, μην μπορώντας να ξεπεράσουν τον χαμό τής πολυαγαπημένης τους κορούλας, προσεύχονταν, κάθε μέρα, μπροστά στην κούκλα. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να μεγαλώνουν ανθρώπινα μαλλιά, στην κούκλα, τα οποία έφτασαν έως και τα 25 εκατοστά! Οι επιστήμονες που εξέτασαν, εξονυχιστικά, την κούκλα, διαπίστωσαν ότι, όντως, τα μαλλιά ήσαν ανθρώπινα, μην μπορώντας να αποδώσουν, κάπου, αυτό το, εξαιρετικά, σπάνιο, και θαυμαστό, φαινόμενο!

Για τον Τομέα Έρευνας,

Αθηνά Χρηστίδου  δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.