Στο προηγούμενο άρθρο, έγινε αναφορά στούς τρομερούς, αποκόσμους, ανατριχιαστικούς και, πέρα από κάθε φαντασία, μύθους, τής μακρινής μας Ιαπωνίας.

Όμως, δεν είναι η μόνη περιοχή, ‘πάνω στον χάρτη, που έχει την δυνατότητα να «τρομοκρατεί» αθώους, και ανυποψίαστους, πολίτες.

Ποιές είναι οι περιοχές που «έχουν τα κότσια» να «αναμετρηθούν», και να «κονταροχτυπηθούν», με την μαγευτική Ιαπωνία και, ίσως, και να την ξεπεράσουν, σε τρόμο και ανατριχίλα;

Ας τις δούμε:

Ο κρεμασμένος σύντροφος.

Στιγμιότυπο 2015-08-24, 5.17.01 μ.μ.

Ένας μύθος, τού οποίου η προέλευσις «τοποθετείται» στην γειτονική Γαλλία.

Δύο τρελλά ερωτευμένοι φοιτητές, γύρω στην δεκαετία τού ’50, ζουν, έντονα, τον έρωτά τους, στούς δρόμους τής Γαλλίας. Αναζητώντας λίγη ερημιά, και αποφυγή αδιακρίτων βλεμμάτων, αποφασίζουν να πάρουν το αμάξι τους και να μεταβούν σε ένα απομονωμένο μέρος, ιδανικό γιά ερωτικές περιπτύξεις. Μετά από λίγο, ο νεαρός βγαίνει από το αυτοκίνητο γιά να καπνίσει, και να απολαύσει την ειδυλλιακή βραδιά. Η κοπέλλα έμεινε μόνη στο αμάξι, γιά αρκετή ώρα και, αγανακτισμένη πλέον, από την αργοπορία τού συντρόφου της, αποφασίζει να πάει να τον ψάξει. Καθώς τον αναζητεί, βλέπει, έντρομη, μιά σκιά μέσα στην ερημιά! Όντας «παγωμένη», μεταβαίνει, όσο γρηγορότερα μπορούσε, εντός τού οχήματος. Χωρίς να ελέγχει τον εαυτό της, και τις κινήσεις της, βάζει μπρος το αμάξι, αλλά, αυτό, «αρνείται να την υπακούσει»! Κάθε φορά που «μαρσάριζε», ακουγόντουσαν περίεργοι θόρυβοι, και το αυτοκίνητο έμενε ακίνητο. Αυτό που αντίκρισε, όταν βγήκε να δει τι συμβαίνει, την «σημάδεψε» γιά όλη της την ζωή! Ο προφυλακτήρας, δεμένος με ένα σκοινί, στον κορμό ενός δέντρου, εξασφάλιζε την «καθήλωση» τού αυτοκινήτου σε ένα μέρος! Ακριβώς δίπλα, κρεμόταν το άψυχο σώμα τού νεαρού φοιτητή!

Η γέφυρα τών βρεφικών στεναγμών.

Στιγμιότυπο 2015-08-24, 5.17.47 μ.μ.

Δεν θα μπορούσαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να «μείνουν αμέτοχες» σε όλο αυτό, το «φεστιβάλ», πασιγνώστων μύθων, που κάνουν εκατομμύρια παιδιά, ανά τον κόσμο, να ελέγχουν, εις διπλούν, τις ντουλάπες τους, την νύχτα! Πριν από πολλά-πολλά χρόνια, ένα ευτυχισμένο ζευγάρι γυρνούσε από τον, καθιερωμένο, κυριακάτικο όρθρο, στο σπίτι τους, μαζί με τον «καρπό τού έρωτά τους», στο πίσω κάθισμα. Ξάφνου, οι ουρανοί «άνοιξαν», και μιά καταρρακτώδης βροχή «έκανε την εμφάνισή της»! Ολοένα και δυνάμωνε, γι’ αυτό, το νεαρό ζευγάρι, αναγκάστηκε να περάσει από μιά γέφυρα, η οποία είχε υπερχειλίσει. Γιά κακή τους τύχη, δεν είχαν υπολογίσει σωστά το βάθος τού νερού, κάτι που τούς «πίεσε» να βγουν έξω από το όχημα, με το οποίο μετακινούντο, με σκοπό να ζητήσουν βοήθεια. Η γυναίκα, γυρνώντας, ασυνείδητα, προς το μωρό της, αντίκρισε κάτι που, καμμία μάνα, δεν θα ήταν σε θέση να «διαχειριστεί», και να συγχωρέσει στον εαυτό της! Τα νερά παράσερναν, χωρίς «έλεος», το «αγγελούδι» της, με αυτήν να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα, γιά να σώσει την ζωή τού μονάκριβου παιδιού της! Από τότε, λέγεται πως, όποιος περάσει από την γέφυρα, ακούει ένα παραπονεμένο κλάμμα μωρού! Κανείς δεν ξέρει πού, ακριβώς, βρίσκεται αυτός, ο «υδάτινος τάφος» τού βρέφους!

Η εξωγήϊνη απαγωγή.

Στιγμιότυπο 2015-08-24, 5.18.30 μ.μ.

Στην «γειτόνισσα» Ιταλία, «δεσπόζουσα θέση», στις ιστορίες τών μύθων, κατέχει αυτή τού Fortunato Zanfretta, η οποία, ιστορία, εδώ και μερικές δεκαετίες, έχει γίνει μία από τις δημοφιλέστερες, και πιό αγαπημένες, «X-Files υποθέσεις», που έχουν ακουστεί παγκοσμίως! Ο Fortunato ισχυρίστηκε ότι έπεσε «θύμα απαγωγής» από εξωγηϊνους, οι οποίες «έλαβαν χώραν» τις χρονιές: 1978-1981. Οι απαγωγείς του είχαν την ονομασία: «Dragos», και κατοικούσαν στον πλανήτη «Teetonia»! Ο ίδιος, στις δεκάδες υπνώσεις που ακολούθησαν, έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γιά τούς απαγωγείς του, κάτι που «κίνησε» το παγκόσμιο ενδιαφέρον και, μέσα σε μιά νύχτα, το όνομά του το γνώριζε, σχεδόν, όλη η οικουμένη! Αληθινά γεγονότα, ή, ένας παρανοϊκός άνθρωπος, που ήθελε να κερδίσει τα λεγόμενα: «δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας»;

Ο λευκός θάνατος.

Στιγμιότυπο 2015-08-24, 5.19.07 μ.μ.

Ποιός μπορεί να πιστέψει ότι, ένα μικρό, και όμορφο, κοριτσάκι, ήταν σε θέση να σκεφτεί ότι δεν βρίσκει τίποτα όμορφο στη ζωή του, και πως, το μόνο που θέλει, είναι να εξαφανίσει κάθε ίχνος αυτού, από γύρω του; Και όμως! Ένα κοριτσάκι, από την μαγευτική Σκωτία, συμπέρανε, σε πολύ μικρή ηλικία, ότι η ζωή του «δεν έχει νόημα», και απεφάσισε να την «τελειώσει», με τον χειρότερο τρόπο! Θέλοντας «σαν τρελλό» να αυτοκτονήσει, ήξερε ότι δεν γινόταν να το κάνει άμεσα, καθώς δεν ήταν μόνον το γεγονός ότι ήθελε να εξαφανίσει την δική του ζωή, αλλά και τών συγγενών του! Έχοντας τελειώσει την ζοφερή προετοιμασία, αυτοκτονεί! Οι γονείς του, που θρηνούσαν στην κηδεία του, με τίποτα δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν τα όσα «διεστραμμένα» θα ακολουθούσαν, τα οποία προκλήθηκαν από ένα ανήλικο «πλασματάκι»! Κάθε μέλος, κάθε μέρα, έβρισκε τραγικό θάνατο, λίγες, μόλις, μέρες μετά τον χαμό τού παιδιού! Ο μύθος πήρε την ονομασία: «λευκός θάνατος», με την τραγωδία να μην τελειώνει εκεί! Όποιος περίεργος, μέχρι και σήμερα, επιθυμήσει να μάθει περισσότερα γιά την ιστορία, δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη! Μα, φυσικά, αυτή τού πνεύματος τού κοριτσιού, το οποίο είναι διατεθειμένο να «κλείσει το στόμα» κάθε περίεργου, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ύπαρξή του, αλλά και, κανείς, να μην μάθει ότι, κάποτε, πάτησε τα πόδια του στη Γη!

Εδώ ταιριάζει, ακριβώς, η παροιμία: «η περιέργεια σκότωσε τη γάτα»!

Το μαύρο Volga.

Στιγμιότυπο 2015-08-24, 5.19.49 μ.μ.

Και ενώ, σε όλες τις χώρες, παγκοσμίως, η, άλλοτε δεσπόζουσα, μάρκα αυτοκινήτων, που με το πέρασμά της, και μόνον, «μάζευε» χιλιάδες επιφωνήματα θαυμασμού, με την απαράμιλλη ομορφιά, και χλιδή, που «εξέπεμπε», είχε «κινήσει» το ενδιαφέρον όλης τής, τότε, ελίτ, στην Πολωνία, μόνον τρόμο προκαλούσε! Ναι, καλά ακούσατε! Αυτό το «σύμβολο πολυτελείας», τής δεκαετίας τού ’60, προκαλούσε ανατριχίλα σε όλους τούς κατοίκους τής Πολωνίας, καθώς, ένα, τέτοιο, αμάξι, ήταν υπεύθυνο γιά τις απαγωγές χιλιάδων μικρών παιδιών! Το αποκρουστικό, αηδιαστικό, και σιχαμερό, τής όλης υπόθεσης, είναι ότι οι απαγωγείς ήσαν διακεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, τής, τότε, Σοβιετικής Ένωσης, που, με σκοπό να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, επιδίδονταν σε, τέτοιου είδους, ενέργειες, και ασελγούσαν σε μικρά παιδιά! Λέγεται, μάλιστα, ότι, κάποια από τα παιδιά, εχρησιμοποιούντο γιά «διακίνηση οργάνων», ή, ακόμη, και γιά κάποιους «βρικόλακες», που τούς έπιναν το αίμα! Δηλαδή, ανθρώπους με λευχαιμία, που χρειάζονταν, επειγόντως, αίμα! Μάλιστα, πολλοί ισχυρίζονται ότι, μέσα στο αμάξι, επέβαινε και ο ίδιος ο Σατανάς! Φυσικά, τίποτα, από αυτά, δεν έχει αποδειχτεί, και, όλα αυτά, είναι «φολκλορικοί μύθοι», που, από στόμα σε στόμα, διαδόθηκαν με τεράστια επιτυχία, έως και σήμερα. Γιά να είμαστε ειλικρινείς, μόνον από την όψη του, ένα, τέτοιο, αμάξι, σού δημιουργεί φόβο, όσο πολυτελές κι’ αν ήταν «στις δόξες του»!

Elisa Day.

Στιγμιότυπο 2015-08-24, 5.20.31 μ.μ.

Το ομώνυμο τραγούδι τής Kylie Minogue, και τού Nick Cave, βασίστηκε στην εξιστόρηση αυτής τής, τραγικής, ερωτικής ιστορίας! Στην Μεσαιωνική, λοιπόν, Ευρώπη, ζούσε μία πανέμορφη κοπέλλα, που η ομορφιά της συγκρινόταν μόνον με τα άγρια ρόδα. Ζούσε σε ένα μικρό χωριό, στο οποίο κατέφθασε ένας νεαρός άντρας, που την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, και, αμέσως, τής ζήτησε να συναντηθούν! Στο πρώτο τους ραντεβού, την επισκέφθηκε στο σπίτι της, ενώ, στο δεύτερο, τής προσέφερε ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο, που έδειχνε, απροκάλυπτα, τον έρωτά του γι’ αυτήν! Τής παρήγγειλε να έρθει εκεί που φυτρώνουν τα άγρια ρόδα. Εκεί, διαδραματίστηκε το τρίτο, και τελευταίο, ραντεβού τους, όπου η κοπέλλα βρήκε τραγικόν θάνατο, από τον ίδιο τον σύντροφό της! Ενώ την σκότωνε, φώναζε: «Η ομορφιά πρέπει να πεθάνει!». Τοποθέτησε, στη συνέχεια, ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο στόμα της, και άφησε το άψυχο σώμα της να κυλίσει στο ποτάμι. Φυσικά, και μετά από αυτό, οι άνθρωποι τής, τότε, εποχής, υποστήριξαν ότι την είδαν να περιπλανιέται στο ποτάμι, με το αίμα να κυλάει, ασταμάτητα, από το κεφάλι της, και ένα τριαντάφυλλο να είναι περασμένο στα γυμνά της χέρια.

Το πηγάδι τής Κολάσεως.

Στιγμιότυπο 2015-08-24, 5.21.17 μ.μ.

Στην ψυχρή, και παγωμένη, Ρωσσία, το 1989, οι Ρώσσοι επιστήμονες διάνοιξαν μία γεώτρηση, στην Σιβηρία, βάθους 14,5 χιλιομέτρων. Ξαφνικά, το γεωτρύπανο χάλασε, χωρίς κάποιον, συγκεκριμένο, λόγο και, έτσι, οι επιστήμονες κατέβασαν ειδικόν εξοπλισμό, εντός τής τρύπας, γιά να δουν που οφειλόταν αυτό το, ανεξήγητο, «εργατικό ατύχημα». Η θερμοκρασία έφτανε στο «αστρονομικό» μέγεθος τών 1000 βαθμών Κελσίου, με το πραγματικό «σοκ» να μην είναι αυτό, αλλά οι ήχοι που ακούγονταν από την τρύπα! Αδιαμφισβήτητα, οι υπεύθυνοι τής αποστολής έζησαν τα 17 πιό τρομακτικά δευτερόλεπτα τής ζωής τους, καθώς οι ήχοι ήσαν τελείως «απόκοσμοι» και, όλοι, ισχυρίστηκαν ότι ήσαν ξεκάθαρες κραυγές, προερχόμενες από την Κόλαση! Αμέσως, οι μισοί, αν όχι και περισσότεροι, υπεύθυνοι, δήλωσαν «παραίτηση» και εγκατέλειψαν το σημείο! Υπήρξαν, όμως, και αυτοί που παρέμειναν. Ποιός ξέρει… Ίσως γιά να ανακαλύψουν κάτι μοναδικό και, έτσι, να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους, ίσως και γιατί δεν θεώρησαν τίποτα το περίεργο, σε όλα αυτά. Δεν θα έπρεπε, όμως, να είχαν παραμείνει, γιατί, αυτό που τούς συνέβει, στάθηκε καθοριστικό γιά την μετέπειτα ζωή τους! Ένα νέφος «κατάφωτου αερίου» έβγαινε, αργά, από την γεώτρηση, προκαλώντας έντονα συναισθήματα τρόμου! Σιγά-σιγά, αυτό το «σύννεφο» άρχισε να παίρνει την μορφή ενός «φτερωτού δαίμονα», ο οποίος έλεγε την εξής φράση, στα ρωσσικά: «Σάς έχω κατακτήσει…!»! Λέξεις που ακούστηκαν, ως «καταπέλτης», στα αυτιά τών εντρόμων επιστημόνων! Πλέον, αυτός ο μύθος, θεωρείται μία αποτυχημένη φάρσα, που, όμως, συνεχίζει να έχει οπαδούς, σε όλες τις γωνιές τής Γης!

Αλήθεια, όλα αυτά, ή, περίτεχνοι μύθοι, που αποσκοπούν στην αύξηση τού τουρισμού τής κάθε χώρας; Κανείς δεν είναι σε θέση, ούτε να τούς επιβεβαιώσει, αλλά, ούτε και να τούς καταρρίψει, με απόλυτη βεβαιότητα.

Εξ άλλου, ό,τι δεν βλέπεις, δεν σημαίνει και ότι δεν υπάρχει!

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.