Κάθε φοιτητής, που «σέβεται τον εαυτό του», οφείλει να γνωρίζει τούς πιό «κορυφαίους» «θρύλους», έτσι ώστε να μπορεί, επάξια, να παρακολουθήσει μιά «μεταφυσική συζήτηση»!

Εξ άλλου, όλοι μας, λατρεύουμε, τέτοιου είδους, συζητήσεις, καθώς πιστεύουμε, κι’ όλας, ότι, ‘πάνω στη συζήτηση, «τσουπ», θα «σκάσει μύτη» το «μεταφυσικό» (να είναι καλά το «Hollywood», που, σε κάθε του θρίλλερ, πρωταγωνιστούν φοιτητές, που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την «απέναντι όχθη»).

Οι παρακάτω «μύθοι», και «θρύλοι», αποτελούν τα «s.o.s.», ‘πάνω στο θέμα: «Φαντάσματα και Τρομακτικές Ιστορίες», και είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν τούς γνωρίζουν!

Σίγουρα, όμως, με λίγη, παραπάνω, «σάλτσα», ο καθένας μπορεί να τούς κάνει ακόμη πιό τρομακτικούς, αρκεί να ξέρει να διηγείται, και να μην είναι, ο ίδιος, «φοβητσιάρης»!

Εξ άλλου, το μεγαλύτερο «προσόν», ενός αφηγητή «τρομακτικών ιστοριών», είναι η έλλειψις φόβου, και η τεράστια αυτοπεποίθησή του, γιά να πείσει, τούς πάντες, σχετικά με την αληθοφάνεια τών όσων διηγείται.

Γιά να δούμε, όμως, πόσο τρομακτικοί είναι, πραγματικά, αυτοί οι μύθοι, και αν «στέκουν» όλα αυτά που μάς παρουσιάζουν:

Μύθος #1: Οι φοιτήτριες.

Ένας «μύθος» που, όποιος δεν τον ξέρει, πραγματικά, συγκαταλέγεται στην κατηγορία: «είδος υπό εξαφάνισιν». Είναι τόσο διαδεδομένος που, αν δεν τον έχεις ακούσει, έστω μία φορά, είναι σαν να μην ξέρεις ποιός είναι πρωθυπουργός τής χώρας!

Δύο συγκάτοικοι. Η μία, αποφασίζει να βγει. Η άλλη, μένει σπίτι. Καθώς βγαίνει, στην διαδρομή, συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει το πορτοφόλι της, στο σπίτι. Μπαίνει μέσα, και δεν επιθυμεί να ανάψει τα φώτα, γιά να μην ξυπνήσει την φίλη της. Όταν γύρισε, τα ξημερώματα, στο σπίτι, ανοίγει τα φώτα, και τι να δει; Ναι, ξέρω, κανείς δεν έχει αγωνία, γιατί ξέρετε, πολύ καλά, τι αντίκρισε: βλέπει την συγκάτοικό της νεκρή, και γραμμένο στον τοίχο, με αίμα: «Καλά που δεν άνοιξες, και εσύ, τα φώτα, γιατί, το ίδιο, θα πάθαινες!».

Εγώ, θέλω να ρωτήσω: ποιά μάνα σκέφτηκε, αυτήν την ιστορία, γιά να κρατήσει, το «πουλάκι» της, στα «φουστάνια» της;

Τι άλλο θα σκεφτούν, οι Ελληνίδες μάνες, γιά να διαβάσουν τα «βλαστάρια» τους, και να «περάσουν», στην πόλη τους, κοντά τους;

Πάντως, σίγουρα, ο καθένας μας θα ανάψει τα φώτα, γιά να «τσεκάρει» τι γίνεται στο σπίτι του…

Μύθος #2: Ο τρελλός με το κεφάλι.

Σε παλαιότερο άρθρο, είχαμε ξαναδεί, αυτήν την ιστορία, να διαδραματίζεται στην Γαλλία, αλλά έχουμε και «ντόπια εκδοχή» να παρουσιάσουμε: ζευγαράκι, διαλέγει απομονωμένο μέρος, γιά να χαρεί τον έρωτά του. Αργότερα, συνειδητοποιεί, ο άντρας, ότι έχουν «μείνει από βενζίνη», και αποφασίζει να βγεί γιά νά ψάξει ένα βενζινάδικο, τριγύρω. Η κοπέλλα, καθώς ήταν μόνη στο αμάξι, βάζει λίγο ραδιόφωνο, και ακούει πως, ένας τρελλός, το έσκασε, και είναι κοντά στην περιοχή, όπου εβρίσκοντο και αυτοί! Δεν δίνει σημασία, και βάζει να ακούσει μουσική. Ξαφνικά, ακούει χτυπήματα στο πίσω τζάμι! Γυρνάει άνετη, διότι νόμιζε πως, το αγόρι της, θα τής κάνει καμμία «πλάκα», αλλά τι να δει; Ο τρελλός κρατούσε το κεφάλι τού αγοριού της, και τα κλειδιά τού αμαξιού!

Μπορεί να μην «πάγωσε» και το αίμα μας, από τον φόβο, αλλά αρκετοί, πιστεύω, θα επιλέξουν ένα άδειο σπίτι, ή, μέχρι και ξενοδοχείο, γιά τις ερωτικές τους περιπτύξεις.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι, κανένας άντρας, δεν θα πήγαινε, μόνος του, να φέρει βενζίνη. Σίγουρα, θα «έπρηζε» την γυναίκα του γιά να έρθει παρέα!

Μύθος #3: Το παιδί και το σκυλί.

Δεν ξέρω γιά εσάς, αλλά, εγώ, έχω φτάσει σε σημείο να τσιρίζω, όταν άκουσα αυτή την ιστορία, και παρακαλούσα, την φίλη μου, να σταματήσει να την διηγείται!

Παιδί, και σκυλί, μόνα στο σπίτι. Οι ειδήσεις λένε γιά έναν τρελλό, που το «έσκασε» από το ψυχιατρείο! Το παιδί, γιά να νιώσει ασφάλεια, έχει, το σκυλάκι του, κάτω από το κρεββάτι και, αυτό, γλύφει το χέρι τού παιδιού. Το πρωί, σηκώνεται και, καθώς τραβάει την κουρτίνα τού μπάνιου, βλέπει το σκυλί κρεμασμένο, και ένα σημείωμα να λέει: «Και οι άνθρωποι γλύφουν, εξ ίσου καλά!».

Κατ’ αρχάς, μόλις διαβάζει, κάποιος, το σημείωμα, σίγουρα κάνει ένα σχόλιο «πρόστυχου περιεχομένου» (Παραδεχτείτε το! Όλοι ξέρουμε τι σχολιάσατε! Κάφροι!), αλλά, όταν σταματάει η «πλάκα», έρχεται και η ανατριχίλα. Τι; Όλο το βράδυ, ήταν άνθρωπος, κάτω από το κρεββάτι; Δεν με νοιάζει το ότι έγλυφε… Ας έκανε ό,τι ήθελε… Το «κάτω από το κρεββάτι» είναι αυτό που σε κάνει να πας, αύριο, πρωί-πρωί, στο «Ι.Κ.Ε.Α.», και να αγοράσεις ένα κρεββάτι, που δεν χωράει ούτε κατσαρίδα, από κάτω!

Μύθος #4: Το γράμμα.

Αυτή, είναι η πιό «κορυφαία», διαδεδομένη, ιστορία, τού Δημοτικού.

Πραγματικά, την «επινόησε» ένας έξυπνος γονιός, γιά να μην μιλάει το παιδί του σε ξένους, και άρεσε και σε άλλους γονιούς, οι οποίοι την «ενστερνίστηκαν», γιά να έχουν το «κεφάλι τους ήσυχο»!

Ένας γέρος δίνει ένα σημείωμα σε ένα παιδάκι. Τού λέει πού να το πάει, και τού δίνει ένα χαρτζιλίκι, γιά τον κόπο του. Καθώς, όμως, ήταν καλό παιδάκι, το λέει στη μαμά του, η οποία αρχίζει την ανάκριση, και το μαλώνει που μιλάει με ξένους! Φυσικά, και ανοίγει το γράμμα (αθάνατη Ελληνίδα μάνα!) και διαβάζει: «ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!». Το σημείωμα ήταν γιά να μην ξεχάσουν, αυτοί, γιά ποιόν λόγο ήρθε το παιδί!

Ώπα! Είχαν «στήσει» ολόκληρη «επιχείρηση», και θα ξεχνούσαν τι έπρεπε να κάνουν;

Εντάξει, στο Δημοτικό, το «φάγαμε», αλλά, τώρα που μεγαλώσαμε, θέλουμε εξηγήσεις, γιά τα ψέμματα που μάς «αράδιαζαν» οι γονείς μας!

Μεγαλώσαμε με φόβο γιά τούς γέρους, χωρίς λόγο!

Πάντως, ας είμαστε ειλικρινείς, το κόλπο τούς έπιασε!

Γονείς – Παιδιά: 1-0!

Μύθος #5: Η γιαγιά-παππούς.

Νύχτα. Μία γυναίκα, καθώς οδηγεί, βλέπει μιά ηλικιωμένη να κάνει ωτο-στοπ, και σταματάει, γιά να την πάρει μαζί της. Καθώς οδηγά, παρατηρεί ότι, η γιαγιά, έχει αντρικό χέρι! Τρακάρει, ελαφρά, σε ένα μπροστινό αμάξι, και η γιαγιά φεύγει τρέχοντας! Ξεχνάει, όμως, την βαλίτσα της, και, μόλις την άνοιξαν, είδαν, μέσα, χειρουργικά εργαλεία!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: ποιά γιαγιά κάνει ωτο-στοπ, βραδιάτικα, και ποιός, φυσιολογικός, άνθρωπος, σταματάει γιά να την πάρει;

Από μόνο του, το θέαμα μιάς γριάς, το βράδυ, στην μέση τού δρόμου, είναι τρομακτικό!

Στην συνέχεια, υπάρχουν κάτι γριές, με κάτι «χέρια-κουπιά», χειρότερα και από αντρικά!

Άρα, η ιστοριούλα, «μπάζει από παντού»!

Αυτό το άρθρο, γενικότερα, «καταρρίπτει» κάποιους από τούς, πιό γνωστούς, «μύθους», που έχουμε ακούσει στα παιδικά, στα εφηβικά, και στα φοιτητικά μας χρόνια!

Άρα, καλό θα είναι να βρούμε άλλους «μύθους», γιά να «εντυπωσιάσουμε», στις «μεταφυσικές» μας συζητήσεις, γιατί, αυτοί, «δεν πουλάνε πιά»!

Αν και, ποτέ, δεν κατάλαβα, γιατί, αυτούς τούς «μύθους», τούς λένε μαζί με τις «ιστορίες φαντασμάτων», αφού δεν έχουν ούτε ένα φάντασμα, γιά να «πρωταγωνιστεί», ή, έστω, ως guest-star!

Μάλλον γιατί, οι άνθρωποι, μάς φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν πιό «ανατριχιαστικά» πράγματα, και από, τα ίδια, τα πνεύματα!

Για τον Τομέα Έρευνας,

Αθηνά Χρηστίδου  δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.