Τα τελευταία χρόνια, η Φύση έχει «τρελλαθεί», εξ αιτίας τού ανθρωπίνου είδους.

Ο άνθρωπος, λόγω τών αναγκών που προκύπτουν, βρίσκει λύσεις, οι οποίες επηρεάζουν, άμεσα, και έμμεσα, τον τρόπο που λειτουργεί η Φύση. Αυτό, βέβαια, έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες κλιματικές αλλαγές, που, πλέον, έχουν γίνει «αισθητές», όχι μόνον από τα ζώα, αλλά και από τον ίδιο τον άνθρωπο.

αρχείο λήψης

Τι γίνεται, όμως, με την πανίδα;

Πώς αντιδρούν, τα ίδια τα ζώα, σε αυτή την αλλαγή, και ποιά επηρεάζονται περισσότερο;

Τα ζώα που ζουν στα ψυχρά κλίματα είναι πιό πιθανόν να επηρεαστούν περισσότερο, από την αλλαγή αυτή. Αυτό, θα γίνει γιατί, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που θα έχει ο πλανήτης, θα είναι η υπερθέρμανσή του.

Έτσι, τα ζώα που έχουν συνηθίσει στο ψυχρό κλίμα, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την άνοδο τής θερμοκρασίας.

αρχείο λήψης (2)

Έρευνες έδειξαν ότι, το μέσο ψυχρόαιμο, και εξώθερμο, ζώο, δεν είναι πολύ ικανό να προσαρμοσθεί στις θερμοκρασιακές αλλαγές. Μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες

μόνον κατά λίγους βαθμούς υψηλότερες, από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες, στις οποίες διαβιώνει.

Τα ζώα τής ξηράς (σαύρες, έντομα, κ.α.) είναι ακόμη λιγότερο ικανά, από ό,τι τα ψυχρόαιμα τής θάλασσας, και, άρα, πιό «ευάλωτα σε εξαφάνιση», με την άνοδο τής θερμοκρασίας. Η λύσις, γι’ αυτά τα ζώα, θα είναι: είτε να μεταναστεύσουν προς τα βόρεια, είτε να μεταναστεύσουν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Ωστόσο, τελικά, ο «διαθέσιμος χώρος», γιά να καταφεύγουν τα ζώα, μακριά από την υψηλή θερμοκρασία, θα «συρρικνωθεί», και θα εξαφανιστεί.

Δυστυχώς, όπως είναι αντιληπτόν, οι αλλαγές τής θερμοκρασίας έχουν αρχίσει, ήδη, και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιά να τις σταματήσουμε!

αρχείο λήψης (1)

Μπορούμε, όμως, να επιβραδύνουμε την αλλαγή, αλλάζοντας «τρόπο σκέψης», και «τρόπο ζωής»!

Μπορούμε, όλοι μαζί, να συμβάλουμε στην αλλαγή προς το καλύτερο, όχι μόνον γιά να σωθεί η πανίδα τής Γης, αλλά γιατί, έτσι, θα σωθεί και το ανθρώπινο είδος, το οποίο, αργά, ή γρήγορα, θα επηρεαστεί, και αυτό, από τις αλλαγές που έγιναν, εξ αιτίας του!

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.