Ύψους 848 εκατομμυρίων δολλαρίων, τα κεφάλαια που φαίνεται να επενδύει η «Apple», γιά την δημιουργία «ηλιακής φάρμας», στην California!

Πρόκειται να προσφέρει ηλεκτρισμό σε 60.000 σπίτια, σε συνεργασία, πάντα, με την «First Solar», κάτοχο τού οικοπέδου που ενδιαφέρει την «Apple», στην περιοχή: «Monterey Country», τής California.

Ο Tim Cook θεωρεί πως είναι δυνατή η παραγωγή τροφοδοσίας 280 Megawatt, μέσω τού «πάρκου φωτοβολταϊκών», καθώς, τα 130 Megawatt τής ενεργείας, αναμένεται να «καταναλωθούν» στο καινούργιο «campus» τής «Apple», με τον εξαιρετικό, και καινοτόμο, σχεδιασμό!

Συμπληρωματικά, ο ενεργειακός πάροχος: «Pacific Gas & Energy» θα «επωφεληθεί» τα υπόλοιπα 150 Megawatt, γιά χάρη τού δικτύου του. Με έκταση 1.300 εκταρίων, «σφράγισε» η συμφωνία ανάμεσα: στην «Apple», και: στην «First Solar», η οποία «έχει ισχύ» γιά τα επόμενα 25 χρόνια!

«Ανανεώσιμες πηγές ενεργείας», γιά τα «data centers», και τα «σημεία πωλήσεως τών προϊόντων της, είναι οι βασικές προτεραιότητες τής εταιρίας, αν και έχει, ήδη, σε λειτουργία, δύο «φωτοβολταϊκά πάρκα»: στην Νεβάδα, και: στην Νότια Καρολίνα.

Με «μελλοντικό στόχο» τής «Apple»: γραφεία, τα οποία θα βασίζονται, αποκλειστικά, σε «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», και όχι μόνον τής ηλιακής, περιμένουμε την επομένη, μεγάλη, κίνηση, καθώς δεν είναι απίθανο να «σηματοδοτεί» και την έναρξη μιάς «νέας εποχής»!

Για τον Τομέα Διαστήματος & Τεχνολογίας,

Δήμητρα Μουταφίδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.