Η «εικονική πραγματικότητα» δεν ανήκει, πλέον, σε ταινίες αναφερόμενες στο πολύ μακρινό μέλλον, αλλά σε ράφι τού πλησιεστέρου, σχετικού, εμπορικού καταστήματος!

Εξαιρετική ποιότητα, ανάλυση που δεν έχει να ζηλέψει, σε τίποτα, από οποιαδήποτε «real time» στιγμή, καθώς και άψογο σχεδιασμό, γιά τούς πιό αυστηρούς!

OculusRift

Το «Oculus Rift», που πρωτογνώρισε το κοινό του ως «προσομοιωτής περιφερειακής και 3D οράσεως», μετά από αξιόλογες συνεργασίες, επιστρέφει, στίς αρχές τού 2016, έτοιμο πρός χρήσιν!

Η νέα συσκευή δεν θα απέχει πολύ από αυτήν που, χιλιάδες χρήστες, ανά τον κόσμο, εμπιστεύτηκαν. Παρ’ όλα αυτά, ο καινούργιος σχεδιασμός θα είναι πιό εύχρηστος, και, ελαφρώς, πιό «διαφανής».

Δίνοντας βάση, κυρίως, στον σχεδιασμό, οι δημιουργοί αποφάσισαν να το τελειοποιήσουν τόσο, όσο χρειαζόταν, γιά να ικανοποιήσουν και τούς πιό «σκληροπυρηνικούς» («hard-core») παίκτες!

Ο ιδρυτής: Palmer Luckey, και ο C.E.O.: Brandon Iribe, πιστεύουν πως, πλέον, μπορούν να μιλούν γιά την «τελική», και «πιό ολοκληρωμένη», μορφή, τού «Oculus Rift»!

Oculus-Rift-9

H «Microsoft» ανακοίνωσε πως, πλέον, και οι fans τού «Xbox One» θα μπορούν να είναι μέλη τής «Rift κοινότητας», μέσω τής μονάδας τού υπολογιστή τους, μιά και, η πρόσφατη κυκλοφορία τών «Windows 10», επηρεάζει, επίσης, θετικά, αφού καθιστά εφικτή την συνεργασία ανάμεσα σε συσκευές, με απότερον σκοπό την ολοκληρωμένη χρήση τού «Oculus».

Η μεγαλύτερη «αμφισβήτηση» τού κοινού, έρχεται στο σημείο τής χρησιμότητος τής συσκευής.

Αν και είναι γνωστό πως, μόνον οι λάτρεις τών καλαισθήτων, και «high end» «video games», αποτελούν, αυτήν την στιγμή, το «καταναλωτικό κοινό», η εταιρεία «νιώθει» πως ήρθε η στιγμή «να  διευρύνει τούς ορίζοντές της», προσπαθώντας να προσελκύσει και άλλες κατηγορίες πελατών.

2882148-oculus-rift-5

Έχοντας δημιουργήσει, ήδη, την μία, και μοναδική, διαθέσιμη «πτυχή» «εικονικής πραγματικότητας», ποιό θα είναι το επόμενο βήμα;

Για τον Τομέα Διαστήματος & Τεχνολογίας,

Δήμητρα Μουταφίδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.