Στον κόσμο, υπάρχουν αρκετά όμορφα μέρη, που αξίζει να επισκευθεί κανείς.

Κάποια, από αυτά, είναι, απλώς, «μοναδικά», και, η ομορφιά τους, «ξυπνά» πολλά όμορφα συναισθήματα!

Βέβαια, δεν είναι και τόσο εύκολο να επισκευθεί, ο καθένας μας, αυτούς τούς βιοτόπους.

Έτσι, θα κάνουμε ένα μικρό «ταξίδι», μέσω τών φωτογραφιών, και τών σχολιασμών, που ακολουθούν, στην συνέχεια.

1. Θα ξεκινήσουμε το «ταξίδι» μας από το Sagano, το δάσος με τα μπαμπού!

Το Sagano «τοποθετείται» στην βορειοδυτική πλευρά τού Κιότο, στην Ιαπωνία. Πέρα από την ομορφιά που έχει, αυτό το δάσος, προσφέρει και «μουσικές μελωδίες», αφού, κάθε φορά που φυσά ο άνεμος, ανάμεσα από τα μπαμπού, παράγονται «νότες», που «χαλαρώνουν» όποιον τις ακούει!

Στιγμιότυπο 2015-09-21, 8.24.17 μ.μ.

2. Στη συνέχεια, έχουμε το Black Forest (Schwarzwald).

Ευρίσκεται στην Γερμανία, και είναι μία δασώδης οροσειρά, στην Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Συνορεύει με την κοιλάδα τού Ρήνου, από τα δυτικά. Το όνομα: «Schwarzwald», που, στα Γερμανικά, σημαίνει: «Μαύρο Δάσος», προέρχεται από τούς Ρωμαίους. Το ονόμασαν έτσι, επειδή, λόγω τής πυκνότητάς του, στο εσωτερικό του, δεν υπάρχει καθόλου φως!

Στιγμιότυπο 2015-09-21, 8.25.30 μ.μ.

3. Γυρίζουμε ‘πίσω, στην Ιαπωνία, γιά να συναντήσουμε το «Πάρκο Hitsujiyama».

Ευρίσκεται στούς πρόποδες τού βουνού: «Chichibu», στην κεντρική Ιαπωνία, «φυτρώνει» στην αρχή τής Άνοιξης, και ξεχωρίζει γιά τις ροζ αποχρώσεις του, με αποτέλεσμα, οι τουρίστες να απολαμβάνουν ένα «μαγευτικό» θέαμα, σε ένα ροζ τοπίο, με λευκές, και μωβ, αποχρώσεις!

Αυτό, το θέαμα, «κρατά» μέχρι το τέλος τής Ανοίξεως και, εκτός από την φυσική ομορφιά, οι αρχές φροντίζουν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στούς τουρίστες, έχοντας κατασκευάσει διαδρόμους, ανάμεσα στα παρτέρια!

Πάρκο Hitsujiyama

4. Στο τέλος τού «ταξιδιού» μας, επισκεπτόμεθα την «Calla Lily Valley», την «κοιλάδα με τούς κρίνους».

Στην κεντρική ακτή τής Καλιφόρνια, η οροσειρά: «Santa Lucia», δημιουργεί ένα μεγάλο φαράγγι, ανάμεσα στα βουνά, το οποίο προσφέρει απίστευτη θεα!

Η ονομαστή «Calla Lily Valley», στο «Big Sur», κάθε Άνοιξη, «προσφέρει» ένα υπέροχο θέαμα στούς τουρίστες, αφού, οι λευκοί κρίνοι της, «πλημμυρίζουν» από παντού, και κάνουν «έντονα αισθητή» την παρουσία τους!

Η καλύτερη ώρα γιά να θαυμάσει, κάποιος, το τοπίο, είναι με την δύση τού ηλίου, όταν, τα πορτοκαλλί χρώματα τού ουρανού, «χρωματίζουν», με τον τρόπο τους, το έδαφος, και το «λευκό», τών κρίνων, δημιουργεί μία εξαιρετική αντίθεση!

Calla Lily Valley

Για τον Τομέα Βιοτόπων του ΕΟΕ

Μαρία Στάμογλου

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου