Βρισκόμαστε στο σημείο, που ο ανθρώπινος νους ξεπερνάει τα όρια του. Μίσος, πάθος, συμφέρον, αγάπη, ζήλεια, λύτρωση, όλες αυτές οι λέξεις τριγυρίζουν στη ψυχή, στο μυαλό, σε όλο το είναι των ανθρώπων που φτάνουν στο σημείο να διαπράττουν τα χειρότερα εγκλήματα. Σίγουρα κανείς δεν γεννήθηκε εγκληματίας. Είναι η στιγμή που η ανθρώπινη λογική έρχεται σε σύγκρουση με την παράννοια που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του. Το άιμα βράζει και οι φλέβες σε όλο το κορμί συστέλλονται, οι σφυγμοί χτυπούν απελπισμένα λες και η ψυχή θέλει να βγει από το σώμα, να ξεφύγει από αυτά που τη βασανίζουν και φεύγοντας, πριν αφήσει τα συντρίμμια της να κάνει μόνο κακό.

Οι χειρότερες δολοφονίες που έχουν μείνει αναλλοίωτες στη μνήμη μας και έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο μας έβαλαν όλους σε σκέψεις και μας προβληματίζουν μέχρι και σήμερα για την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου.

XEIROPEDES_GINAIKA_537_355

Δράκος της Δράμας, ο πιο διάσημος για τις αποτρόπαιες πράξεις του

Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός ΛΟΚ, Κυριάκος Παπαχρόνης, σε ηλικία 19 χρονών ξεκίνησε τη συμμαχία του με το διάβολο, με κατά συρροή βιασμούς και δολοφονίες γυναικών. Οι γυναίκες αποτελούσαν κόκκινο πανί γιαυτόν γιατί όπως ισχυρίστηκε, μια ιερόδουλη τον προσέβαλλε χαρακτηρίζοντας τον ανίκανο όταν ήταν 14 χρονών. Όταν συνελήφθηκε ομολόγησε δύο βιασμούς, πέντε απόπειρες βιασμού, πέντε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Δήλωνε πως τον προκαλούσε ο ήχος από τα γυναικεία τακούνια.  <<Θόλωνε το μυαλό μου! Ήθελα να χτυπήσω. Έφθανα στο μεγαλέιο! Τη χτυπόυσα, τελείωνε! >> .

Η καταδίκη του; Δις εις θάνατον, κάθειρξη 23 ετών αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια, παρόλα αυτά μετά από 21 χρόνια και 6 μήνες στις φυλακές έκανε αίτηση και αποφυλακίστηκε το Δεκέμβριο του 2004, με περιοριστικούς όρους.

Το κλονισμένο μυαλό ενός 27χρονού 

Ο Παναγιώτης Φραντζής, φοιτητής ΑΣΟΕΕ απο τα Κάτω Πατήσια ζηλεύοντας παθολογικά την γυναίκα του, οδηγήθηκε στην χειρότερη δολοφονία που έχει γραφτεί στα χρονικά τον Ιούνιο 1987. Αφού σκότωσε τη 18χρονή γυναίκα του Ζωή Γαρμανή, την τεμάχισε και πέταξε τα μέλη του σώματος της σε κάδο σκουπιδιών.

Το άτυχο κορμί της γυναίκας βρέθηκε τυχαία  από έναν συλλέκτη γραμματόσημων τον Κώστα Βουζικά.  Αφού ειδοποίησε τις αρχές , ο Φραντζής το ίδιο βράδυ παραδόθηκε μόνος του.  Ο ίδιος δήλωσε πως τη σκότωσε εν ώρα διαπληκτισμού μετά από νυχτερινή του έξοδο, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση μαρτυρούσε άλλα…διότι υπήρχαν ίχνη στραγγαλισμού.

35332

Ο έρωτας της ζωής του 

Στις 8 Ιανουαρίου 1999, ο Γιώργος Σκιαδόπουλος, μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού έχοντας εμμονή με τη  30χρονή Αμερικάνα αρραβωνιαστικιά του  και μοντέλο Τζουλί Μαρί Σκαλί οδηγήθηκε στην απόφαση της εκτέλεσης της. Αφού έκοψε εν ψυχρώ το κεφάλι της γιατί δεν χωρούσε στη βαλίτσα όπου ήθελε να το τοποθετήσει, πέταξε  το άψυχο σώμα της στη λίμνη της Καβάλας. Το πιο τραγικό στην υπόθεση ήταν η αναισθησία του δράστη. Επί 18 μέρες εμφανιζόταν στα κανάλια και ζητούσε βοήθεια για να εντοπιστεί η σύντροφός του.  Τον Ιανουάριο του 2006 γλίτωσε τα ισόβια αφού του επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης κάθειρξη 23 ετών με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Γράφοντας για τα εγκλήματα πάθους αναφέρθηκα σε αυτά  που θεώρησα πως θα μείνουν καρφωμένα στη μνήμη μας όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η απορία μου για όλα αυτά είναι μια, πως τόσα χρόνια αγνοούμε πολλά, ξεχνάμε άλλα τόσα και οι υπαίτιοι δεν πληρώνουν πότε πραγματικά τις συνέπειες όλων αυτών των ενεργειών, θανατική ποινή; Κάποιοι θα το θεωρείσετε ακραίο ή θα απορείσετε εάν ο θάνατος θα φέρει τη λύτρωση, τελικά, στους περισσότερους από αυτούς…Το μόνο που αναγνωρίζω σίγουρα είναι πως όσο το ανθρώπινο είδος δεν είναι προς εξαφάνιση, αυτά τα φρικαλέα και βάναυσα γεγονότα θα εξελίσσονται συνέχεια γύρω μας.

Σταματήσαμε να φοβόμαστε για τα τέρατα και τους κακούς οιωνούς κάτω από το κρεβάτι μας, όταν καταλάβαμε πως βρίσκονται μέσα μας.

Για τον ΕΟΕ

Εύη Λαζάρου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου