αρχείο λήψης  

Το «Νεκρονoμικόν», είναι γνωστό σε πολλούς σαν ένα βιβλίο φαντασίας, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά σε ταινίες, με παρόμοιο θέμα. Το βασικό περιεχόμενο όμως του βιβλίου, παραμένει για πολλούς, άγνωστο.

Έγινε γνωστό μέσα από τα διηγήματα του συγγραφέα H.P Lovecraft. Το μυστήριο όμως, είναι ότι ΑΥΤΟ το βιβλίο, υπάρχει στην πραγματικότητα.

  Είναι ένα από τα ισχυρότερα, βιβλία μαύρης μαγείας και για το λόγο αυτό, θεωρείτο »απαγορευμένο» όπως και θεωρούν και  την »Σολομωνική». Γράφτηκε τον 7ο αιώνα μ.Χ, από τον άραβα Abdul Alhazred.

    Η ιστορία του ‘’Νεκρονομικόν’’ ξεκινάει από του Σουμέριους και τις τελετουργίες που χρησιμοποιούσαν για να ανοίξουν τις πύλες και να ξυπνήσουν τον Μεγάλο Κθούλου, ο οποίος κοιμάται κάτω από τον βυθό της θάλασσας στην πόλη R’ Lyeh, εκεί που τον φυλάκισαν οι Πρεσβύτεροι. Ο Alhazred, βρέθηκε στη πόλη των Στηλών και ανακάλυψε μια φυλή αρχαιότερη από τον άνθρωπο, που κατείχε τρομερά χρονικά μυστικά. Αρχικά ονομαστικέ »Al Azif», όπου ήταν συμβολισμός, για τις κραυγές τον Δαιμόνων. Τον Alhazred, τον χαρακτήριζαν ως παράφρονα ποιητή, με καταγωγή από την Sanaa της Υεμένης, όπου έζησε την περίοδο του Χαλίφη Ommiade, το 700 μΧ. Ο Alhazred επισκέφτηκε την κρυφή Βαβυλώνα και το υπόγειο καταφύγιο του Memphis, πέρασε 10 χρόνια μόνος του στην Μεγάλη Νότια έρημο, την Roba al Khaliyeh, όπου λέγετε ότι κατοικείται και προστατεύεται από τα κακόβουλα πνεύματα και τα τέρατα του Θανάτου.

  Στην συνέχεια, πηγαίνει στη Δαμασκό όπου αποφασίζει να ξεκινήσει την καταγραφή όλων όσων γνώριζε και κατέληξε στην γραφή του »Al Azif». Το 738, εξαφανίζεται, πολλοί όμως ισχυρίζονται, ότι ίσως πέθανε αιφνιδιαστικά αν και μέχρι σήμερα, σχετικά με τον θάνατό του, γίνονται πολλές, και όπως είναι φυσικό, τρομερές εικασίες.

  Μία από τις ιστορίες του θανάτου του, έρχεται στο φως από τον Ebn Khallikan, ο οποίος ισχυρίζεται, πως ο Alhazred, αρπάχτηκε από ένα αόρατο τέρας και καταβροχθίστηκε στο φως της ημέρας, μπροστά σε αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες

.αρχείο λήψης (3)

Το 950 μ.Χ, ο Θεόδωρος Φιλέτας, στην Κωνσταντινούπολη, έχει στην κατοχή του το βιβλίο, και το μεταφράζει στα ελληνικά με την ονομασία »ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΟΝ».

Έπειτα, το βιβλίο μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες, όμως μέχρι και σήμερα από πολλές έχει εξαφανισθεί, μυστηριωδώς. Κανένα ίχνος από το Ελληνικό αντίτυπο το οποίο τυπώθηκε στην Ιταλία, ανάμεσα στο 1500 και 1550, δεν αναφέρθηκε από την στιγμή που κάηκε η βιβλιοθήκη του Salem το 1692.

Για περίπου έναν αιώνα, τα μυστικά του βιβλίου, είχαν χρησιμοποιηθεί, ώσπου ο Πατριάρχης Μιχαήλ, απαγόρευσε όλα τα είδη βιβλίων μαγείας.

Το βιβλίο αυτό, έχει απαγορευτεί αυστηρά, σε αρκετές χώρες, όπως και στην Ελλάδα που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 1990.

Είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς, πως μόνο η ανάγνωσή του ίσως να είναι επικίνδυνη.

    Παρακάτω θα διαβάσετε, μόνο ένα δείγμα της εισαγωγής του βιβλίου:

«Κρατήστε όλα τα αντίγραφα κλειδωμένα, κανείς απ’ όσους το διαβάσουν, να μην αποκαλύψει την ύπαρξη του στους αδαείς, που είναι ακατάλληλοι να σηκώσουν τόσο βαρύ φορτίο, καλύτερα να βγουν τα μάτια τους με κάρβουνα πυρωμένα και να σφραγιστούν τα χείλη τους με κερί, παρά να προφέρουν τα λόγια αυτού του βιβλίου..»

   Το βιβλίο αυτό, αποτελεί απόδειξη για ισχυρή μαγεία και υπάρξεις, που κανένας μας δεν έχει φανταστεί. Ουσιαστικά μιλάει για το ξύπνημα της »νεκρής» φύσης και των νεκρών ψυχών, π.χ δαιμονίων, όχι όμως για επαναφορά ανθρώπινων ψυχών. Πιστεύεται, πως όποιος έχει στην κατοχή του το βιβλίο και την δύναμη, μπορεί να ξυπνήσει στρατιά δαιμόνων και να τους έχει στην κατοχή του, για οτιδήποτε αυτός θελήσει. Περιγράφει την ύπαρξη »τεράτων» δαιμόνων και την εξήγηση παράξενων συμβόλων που κανένας δεν θα έπρεπε να γνωρίζει. Επίσης, έχει την τοποθεσία μυστικών τοποθεσιών και των πλασμάτων της, καθώς και τρόπους κάποιων τελετουργιών.

 αρχείο λήψης (2)

Το συγκεκριμένο βιβλίο, καταγράφει όλα όσα έμαθε στην πορεία της ζωής του ο Alhazred και αν σκεφτεί κανείς ότι, μετά από όλα όσα είχε αντιμετωπίσει, τον ονόμαζαν παράφρον, τότε μπορεί να φανταστεί τι ακριβώς μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτό.

  Υπάρχουν πολλοί, που το συνδέουν και με την νεκρομαντεία, αλλά δεν έχουν σχέση.

 Επίσης πολλοί θέλουν να πιστεύουν πως είναι απλά ένα ακόμη αποκύημα της φαντασίας, κάποιων συγγραφέων ή σκηνοθετών, που θα έδινε περισσότερη δράση στα κείμενα ή τα έργα τους. Το βιβλίο έχει γίνει αναπαραγωγή για πολλούς, και πολλοί είναι οι συγγραφείς που έχουν χρησιμοποιήσει την ιδέα του νεκρονόμικον.

 Κανείς δεν μπορεί να ξέρει… μέχρι αν το έχει στην κατοχή του.

 Εξ άλλου, όπως λέει και ο λαός: Δεν υπάρχει καπνός, χωρίς φωτιά.

Για τον «Ε.Ο.Ε.»: Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας: Σουζάνα Μπάκα.

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.