Δεν είναι λίγοι πλέον οι θαυμαστές και οι κάτοχοι των εναέριων drones για αυτό και μία καμπάνια στο Kickstarter έρχεται για να κλονίσει την αγορά μια και η απήχηση φαίνεται να είναι μεγάλη πριν καν την μαζική υλική πραγματοποίηση του νέου υποβρύχιου drone.

Οι δημιουργοί του μπορούν να το θεωρούν ήδη άκρως πετυχημένο καθώς χρηματοδοτήθηκαν 10 φορές παραπάνω από το αρχικό ποσό που ζήτησαν αξίας
$ 50.000 με τις επενδύσεις να φτάνουν τα $ 563.000. Οι καλοθελητές φαίνεται να είναι πολλοί μια και μία τέτοια συσκευή απευθύνεται στοχευμένα σε ένα συνεχώς αυξανόμενο καταναλωτικό κοινό. Οι προσφορές λέγεται πως θα ξεπεράσουν το έως τώρα ποσό καθώς η καμπάνια λήγει σε 32 μέρες.

Με το όνομα OpenROV Trident μας συστήνεται το μικρό υποβρύχιο drone, χωρίς να απαιτεί κάποιου είδους συναρμολόγηση και με κάμερα η οποία βρίσκεται σε θέση να καλύπτει λήψεις ποιότητας HD μοιάζει ήδη ανταγωνιστικό!

Για χάρη άκρως ποιοτικών λήψεων κάτω από το νερό η κάμερα είναι εξοπλισμένη με έξι LED ώστε να καλύπτει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το Trident μπορεί να πραγματοποιεί πολύπλοκες μανούβρες, κατακόρυφα ανεβοκατεβάσματα και να κάνει στροφές με μέγιστη ταχύτητα 2m/s. Με μπαταρία διάρκειας 3 ωρών.

Μία σημαντική προσθήκη στις πληροφορίες που θα έπρεπε να γνωρίζουμε είναι ότι λόγω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που δεν είναι σε θέση να ταξιδεύουν με πλήρης ευκολία στο νερό η συσκευή δεν θα είναι τελείως ασύρματη. Μέσω ενός καλωδίου μήκους 25 μέτρων θα γίνεται η επικοινωνία με την επιφάνεια καθώς ο καταναλωτής θα μπορεί να βρει και ξεχωριστά στην αγορά καλώδια 100 μέτρων, με κατάληξη σε μία βάση-σημαδούρα Wi-Fi δέκτη έτσι ώστε ο χρήστης να λαμβάνει εικόνα και να το ελέγχει.

Σε ένα χρόνο από τώρα αναμένεται η κυκλοφορία του OpenROV με τιμή $949, η οποία μοιάζει και επιεικής αν σκεφτούμε πως έχει το απόλυτο ανταγωνιστικό πλεόνασμα.

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας,

Δήμητρα Μουταφίδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.