Η βιομηχανία των video game αποτελεί αδιαμφισβήτητα παγκόσμιο φαινόμενο.Υπάρχουν παραπάνω από 2 δισ. παικτών ανά τον κόσμο, με έσοδα που ξεπερνούν τα 100 δισ. κάθε χρόνο. Δεν είναι λίγες οι φορές που επιστήμονες και μη έκριναν υπεύθυνα τα video games για επιθετικές και ύποπτες συμπεριφορές ανηλίκων και ενηλίκων, υπήρξαν χιλιάδες έρευνες, ρεπορτάζ και μαρτυρίες που έπαιρναν την ανάλογη θέση χαρίζοντας απλόχερα φήμη στην βιομηχανία.

Παρ’όλα αυτά μετά από τρεις δεκαετίες κατηγοριών τίποτα δεν κατάφερε να διαπιστευτεί καθώς επιστήμονες συνεχίζουν να αποδεικνύουν μέχρι σήμερα το αντίθετο. Κάποιοι ερευνητές θεώρησαν πως ένα 4% παρουσιάζει εκρήξεις θυμού ενώ άλλα ερευνητικά γκρουπ στηρίζουν την εριστικότητα του παίκτη καθαρά στο οικογενειακό περιβάλλον του όπως και την ψυχική υγεία.

Οι οπτικές δυνατότητες λέγεται πως είναι ένα από τα συν του να είσαι gamer. Σε πανεπιστήμιο της Γενέβης, η καθηγήτρια Daphne Bavelier μπήκε στην διαδικασία να συγκρίνει επανειλημμένα, άτομα που επιλέγουν τα βίντεο παιχνίδια για την ψυχαγωγία της καθημερινότητας τους καθώς και αυτούς που επιλέγουν να απέχουν από το “σπορ”.

 

Παρατηρητικότητα,  γρήγορα αντανακλαστικά και ανεπτυγμένη πανοραμική όραση αποδείχτηκε πως είναι οι αρετές που αποδόμησε ο gamer κατατροπώνοντας τον συμπαίκτη του. Συμπληρωματικά στο ινστιτούτο Max-Planck Ανθρώπινης Συμπεριφοράς του Βερολίνου, ο καθηγητής Simone Kuhn επιλέγει να ασχοληθεί με την επιρροή των παιχνιδιών στον εγκέφαλο. Τα αποτελέσματα έδειξαν για άλλη μία φορά εύνοια προς τον παίκτη video games αποδεικνύοντας πως τρεις εγκεφαλικές περιοχές παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Για τον Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας

Δήμητρα Μουταφίδου, δημοσιογράφος

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.