Κατά καιρούς, όλοι έχουμε δει ταινίες, για δολοφονίες, μυστήρια και μεταφυσική, βασισμένες, σε αληθινά γεγονότα. Κάτι που σημαίνει πως δεν είναι όλα όσα βλέπουμε αλήθεια, αλλά, έχουν μία δόση αλήθειας.

Παρακάτω, θα αναφερθούμε σε διάφορες υποθέσεις, που κάποιες έγιναν ταινίες, άλλες όχι, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό του συμβάντος, δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Μερικοί έχουν γνωστό τον όρο ως, “COLD CASES”.

images

H πιο γνωστή, δολοφονία όλων των εποχών, που δεν βρήκε λύση μέχρι και σήμερα, είναι η ιστορία της Elizabeth Short. Στις 15 Ιανουαρίου το 1947, το σώμα της 22χρονης κοπέλας, βρέθηκε τεμαχισμένο, σε έναν δρόμο του Los Angeles. Με το αίμα της να έχει στραγγιστεί από το σώμα και όλα τα μέλη της να είναι διάσπαρτα στο δρόμο, το πιο τρομακτικό ήταν οι χαρακές που υπήρχαν κατά μήκος των χειλιών της. Προφανώς ο δολοφόνος, μη έχοντας “σώας τας φρένας” του, της χάραξε το πρόσωπο, με ένα γυαλί, έτσι ώστε να φαίνεται ότι γελάει. Στη συνέχεια, η υπόθεση έγινε γνωστή, ως υπόθεση »BLACK DAHLIA» – »Η ΜΑΥΡΗ ΝΤΑΛΙΑ», λόγω των σκοτεινών σημείων της ζωής της, αλλά και των ρούχων που φορούσε όταν δολοφονήθηκε. Το σώμα βρέθηκε από μία γυναίκα, που έκανε βόλτα με την 4χρονη κόρη της.

0534678979831

Ακόμη πιο γνωστές δολοφονίες, ήταν οι δολοφονίες, του » ΤΖΑΚ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗ». Τα θύματα του, ήταν κυρίως γυναίκες και συνήθως τις σκότωνε κόβοντας τους το λαιμό και στη συνέχεια τους έβγαζε τα εντόσθια. Το 1888, βρέθηκαν σε συνοικία του Λονδίνου, πέντε πόρνες δολοφονημένες κατά αυτόν τον τρόπο. Οι φόνοι συνεχίστηκαν και όπως ήταν φυσικό, το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει αποδειχθεί, ποιος πραγματικά ήταν ο »Αντεροβγάλτης», αν και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Σίγουρα ήταν κάποιος ψυχοπαθείς. Το νέο σενάριο όμως, θέλει να υπάρχει μία περιοχή όπου κάθε χρόνο οι κάτοικοι »καλούν» το πνεύμα του, για να το εξαγνίσουν και να μην τους κυνηγήσει ποτέ ξανά. ( Στη συγκεκριμένη περιοχή, λέγεται πως έγιναν οι περισσότεροι φόνοι). Αυτή η ιστορία, ήταν η βάση της ταινίας, »My soul to take», που αφηγείται με έναν δικό της τρόπο τα γεγονότα.

250px-Shroudofturin1 (1)

Τρίτη σε σειρά υπόθεση, είναι ένα χωρίο της Ιταλίας, όπου παλιά, είχαν βρεθεί δολοφονημένα άτομα πάνω σε στρόγγυλους βράχους. Σε αυτήν την ιστορία ποτέ δεν βρέθηκε ο δολοφόνος, αλλά οι ντόπιοι του χωριού, πίστευαν πως άτομα που εξασκούσαν την πρακτική της μαγείας, έκαναν κάποια τελετουργικά. Οι φήμες αυτές, διαδόθηκαν γιατί οι δολοφονίες συχνά γίνονταν τις νύχτες με πανσέληνο και γύρω από τα θύματα υπήρχαν ίχνη από βότανα και διάφορα άλλα. Επίσης, τα θύματα συνήθως, τα έβρισκαν με κομμένες τις φλέβες, ή ανοιγμένες στο στήθος. Οι ιερείς του χωριού, υποστήριζαν, πως αυτά ήταν τρόποι τελετουργιών.

Ας ξεφύγουμε λίγο όμως από τις δολοφονίες και ας πάμε σε άλλα θέματα που τα περικλείει ένα »μυστήριο».

Για τους χριστιανούς, μεγάλο μυστήριο καλύπτει το θέμα της Ιεράς Σινδόνης του Τορίνο. Η ιστορία, θέλει να είχαν καλύψει με αυτό, το πρόσωπο του Χριστού. Οι επιστήμονες όμως, διαφωνούν λόγω χρονολογίας. Παρ’ όλα αυτά, κανένας δεν μπορεί να αποδείξει, γιατί εμφανίζεται επάνω του, μία αντρική μορφή, που φαίνεται να έχει υποστεί τραυματισμούς από την διαδικασία της Σταύρωσης και γιατί κανένας δεν μπόρεσε ποτέ, να το αναπαράγει.

αρχείο λήψης

Τέλος, η ιστορία για το »Πλοίο Φάντασμα». Το Mary Celeste, ήταν ένα εμπορικό πλοίο, που στην εποχή του, ήταν γνωστό για τα πολλά ατυχήματα που είχε υποστεί. Στις 7 Νοεμβρίου του 1872, ξεκίνησε για ακόμη ένα ταξίδι από την Νέα Υόρκη προς την Ιταλία. Εκείνη την ημέρα, ήταν μαζί με τον καπετάνιο, η γυναίκα και η κόρη του, καθώς και το πλήρωμα από επτά ανθρώπους.

Μετά από εβδομάδες, βρέθηκε να επιπλέει, στο Γιβλαρτάρ. Το παράξενο ήταν, ότι δεν υπήρχε κανένας από τους επιβάτες. Αν και στο πλοίο, υπήρχε όλο το εμπόρευμα και τα πράγματα των επιβατών, δεν υπήρχε ίχνος από αυτούς, αλλά δεν υπήρχε επίσης και κανένα ίχνος, από κάποιο χτύπημα στο πλοίο. Έναν χρόνο αργότερα, στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν δύο βάρκες με έξι πτώματα. Πιθανολογείται, πως ήταν κάποιοι από τους επιβάτες αυτού του πλοίου, μόνο που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Μυστήριο ακόμη παραμένει, για το που είναι και τα υπόλοιπα »πτώματα».

Για τον Τομέα Έρευνας

Σουζάνα Μπάκα, Υπεύθυνη Τομέα Έρευνας

Γράψε απάντηση

Γράψε ο σχολιό σου
Γράψε το όνομά σου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων.